Τους τέσσερις πρώτους αγώνες του για το 2018 έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς και στον προγραμματισμό των προσεχών δράσεων και διοργανώσεων κινείται ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς μέσα στο 2018 θα υπάρχει ασταμάτητα κάθε βδομάδα πλήθος δράσεων. Το τρέξιμο παγκοσμίως είναι το άθλημα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη καθώς είναι το πιο απλό και οικονομικό σπορ, μπορεί να ασκείται παντού, σχεδόν δεν απαιτείται εξοπλισμός, και έτσι διαρκώς νέοι άνθρωποι στρέφονται σε αυτό κερδίζοντας υγιή ζωή διά βίου χωρίς να θυσιάζουν καμία από τις καλές τους συνήθειες. Ως φυσική συνέπεια της ανάπτυξης του αθλήματος πληθαίνουν οι διοργανώσεις αγώνων δρόμου, οι συμμετοχές σε αυτούς, και κατ’επέκταση αυξάνεται το έργο των σωματείων, όπως και του ΣΔΥ Βόλου.

Οι αγώνες για το 2018 ξεκίνησαν, και μαζί τους υπήρξε τη πρώτη βδομάδα του έτους η 1η συμμετοχή για φέτος για τον ΣΔΥΒ. Το 4ο Ελάφι Βαρυμπόμπης, αγώνας βουνού, έγινε στην Αττική τη Κυριακή 7 Ιανουαρίου με 510 συμμετοχές στον κύριο αγώνα των 16 χιλιομέτρων και 326 στα 6 χιλιόμετρα. 30ος στον κύριο αγώνα τερμάτισε Στέργιος Κουσκουρίδας.

Την επόμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε σε μια εντυπωσιακή τελετή η κοπή πίτας του συλλόγου, ενώ αυτή τη Κυριακή 21 Ιανουαρίου τρεις δρομείς του συλλόγου αγωνίστηκαν σε ισάριθμες διοργανώσεις σε Αίγινα, Άλσος Βεΐκου, Λιβαδειά.

Στην Αίγινα έγινε ο 7ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας με 361 συν 540 συμμετοχές αντίστοιχα στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων. Για 2η συνεχόμενη χρονιά εκπροσώπησε τον ΣΔΥΒ με τον καλύτερο τρόπο η Μαρία Διαμαντοπούλου. Μάλιστα όπως και πέρυσι συναντήθηκε με τους κ. Σωκράτη και Μαρία, αθλητές από την Αθήνα και καταγωγή από τον Βόλο.

Για 2η χρονιά έγινε στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στον λόφο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Veikou Trail Run. 189 δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, και την 11η θέση κατέλαβε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Στέργιος Κουσκουρίδας. Άλλοι 220 αθλητές έτρεξαν στα 5 χιλιόμετρα, ενώ έγιναν και παιδικοί αγώνες.

Ο Νίκος Μόσιος έτρεξε στη Λιβαδειά στον «Λέβαδο Mountain Trail». 23,7 τα χιλιόμετρα της διαδρομής, εκ των οποίων τα 17χλμ. είναι μονοπάτια, τα 5,2 χλμ. δασικοί δρόμοι και το 1,5 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, ενώ η θετική υψομετρική ξεπερνά τα 1.550 μέτρα. 360 δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα, και ο Νίκος Μόσιος κατέλαβε την 81η θέση, ενώ ήταν 4ος αθλητής άνω των 55 ετών. Σημειώνουμε ότι έγινε και αγώνας 10,8 χιλιομέτρων με 193 συμμετοχές.

Ορίστηκαν επίσης οι ημερομηνίες για όλους τους αγώνες που θα διοργανώσει και θα διοργανώσει ο ΣΔΥΒ μέσα στο 2018. Ανάμεσά τους και ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Απόσταση 5 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το Μουσείο και διαδρομή προς αρχαιολογικό χώρο Πευκακίων. Συμμετοχή δωρεάν, ενώ επίσης θα υπάρχουν ομιλίες, ξενάγηση κ.α.

Στις 21 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου μαζί με τον παράλληλο 25ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων και τον παιδικό αγώνα 500 μέτρων. Σε 2 βδομάδες θα ανοίξουν οι εγγραφές και θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες..

Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού.

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου,ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ»  και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους μας σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθεια τους .

O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν τους αγώνες αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης τους αγώνες στη Μαγνησία με τους οποίους συνεργάζεται και ακολουθούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ομοσπονδίας.

Εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες.

Σε αγώνες που θα διοργανωθούν το προσεχές διάστημα ανά την Ελλάδα θα δώσει το παρών ο ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 και θα είναι έγκυρες μόνο με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Παρακαλούνται τα μέλη να γραφτούν έγκαιρα στους αγώνες που ενδιαφέρονται, καθώς μετά τις ημερομηνίες που ορίζονται για τον κάθε ένα οι εγγραφές θα είναι αδύνατες. Οι κυριότεροι προσεχείς αγώνες είναι:

25 Φεβρουαρίου 3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» και αγώνας 5χλμ. Λήξη εγγραφών 12 Φεβρουαρίου.

4 Μαρτίου 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον και αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή, και θέση σε αυτό θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν τη κράτηση.

11 Μαρτίου 11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών 4 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας (δωρεάν συμμετοχή). Και για τον αγώνα αυτό θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή, και θέση σε αυτό θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν τη κράτηση.

24 Μαρτίου (Σάββατο, απόγευμα) Run Greece Λάρισα 10 και 5 χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 17 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας.

1 Απριλίου 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων. Προσοχή: οι εγγραφές λήγουν πολύ νωρίς, τη Παρασκευή 2 Μαρτίου.

14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες 10 χιλιομέτρων, 4.600μ, και σκτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Ημερομηνίες αγώνων που δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι ομαδικές εγγραφές:

4 Μαρτίου Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα Λάρισα 10 χιλιόμετρα

18 Μαρτίου 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας και αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων

6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 10 και 3 χιλιόμετρα, και παιδικός αγώνας

20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 10 και 5χλμ

27 Μαΐου Alonnisos Challenge

13 Οκτωβρίου (Σάββατο) 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και αγώνας 5 χιλιομέτρων

Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, και οι εγγραφές αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος Απριλίου.

Και στο εξωτερικό

Ο ΣΔΥ Βόλου προγραμματίζει μεγάλη 3ημερη ή 4ημερη στη Βουδαπέστη για το 32ο wizz air Budapest Half Marathon που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν Ημιμαραθώνιος και αγώνες σκυτάλης Ημιμαραθωνίου. Οι λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν κατόπιν συμφωνίας με ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώνουν από τώρα την επιθυμία για την εκδρομή χωρίς να δεσμεύονται, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ. 2421023523.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις