Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Σε ένα ματς με ένταση, μαρκαρίσματα και λιγοστές φάσεις κυρίως από πλευράς «ερυθρολεύκων», οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) για το Κύπελλο Ελλάδος και θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό προημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν. Συντηρητικά πήγαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, που έπαιξαν κυρίως για το αποτέλεσμα και για να μην δεχτούν γκολ και το πέτυχαν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία πήρε τα ηνία του αγώνα, πίεζε ασφυκτικά τους αντιπάλους της και τους ανάγκαζε σε πολλά και βεβιασμένα λάθη. Με τη συμπλήρωση έξι λεπτών οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» στην εξ επαφής προβολή του Τζούρτζεβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζιλέ έπιασε την γυριστή κεφαλιά με τον πορτιέρε της Ένωσης να δηλώνει ξανά παρών. Το ματς είχε ρυθμό, πολλές και δυνατές μονομαχίες από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Σιδηρόπουλο να κρατάει τις κάρτες στο τσεπάκι του καθώς δεν ήθελε να «κιτρινίσει» κάποιων ποδοσφαιριστή από νωρίς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πολύ με τον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος αποτελούσε το… πάτημα για να αρχίζουν οι επιθέσεις, με τους Μάριν-Φορτούνη να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και να βρίσκονται εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη μεριά οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, οι Λιβάγια και Αραούχο ήταν εκτός αγώνα και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έπαιζε συντηρητικά, θέλοντας να βγάλει… αναίμακτα το ημίχρονο.
Ένα σουτ του Μάριν που δεν βρήκε στόχο ήταν η επόμενη υποψήφια ευκαιρίας με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία φάση για κάθε μεριά. Αρχικά η ΑΕΚ έφτιαξε την πρώτη της τελική στον αγώνα σε μια φάση διαρκείας, με τον προωθημένο Τσιγκρίνσκι να σουτάρει από τα όρια της περιοχής και τον Προτό να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια (34’). Ενώ, τρία λεπτά αργότερα ο επίσης προωθημένος Σισέ πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.
Η ένταση και τα νεύρα δεν έλειπαν ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Σεμπά στην τελευταία του προσπάθεια στο ματς δεν κατάφερε να βρει εστία και στο 54ο λεπτό έδωσε τη θέση του στον Μιραλάς. Ο Βέλγος έδωσε διάθεση και ενέργεια στον Ολυμπιακό, ενώ έφτιαξε και μια μεγάλη ευκαιρία στο 56΄αλλά ο Μιραλάς από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ. Δύο σουτ, ένα από Μιραλάς και ένα από Μάριν δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπάρκα, με τους γηπεδούχους να… πέφτουν μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Με την ΑΕΚ να πατάει στην αντίπαλη περιοχή δις σε διάστημα δύο λεπτών (66’, 67’) αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει την πρώτη με τον Λιβάγια και την δεύτερη με τον Αραούχο. Όσκαρ Γκαρθία και Μανόλο Χιμένεθ έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, θέλοντας να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα τους. Μάταια, όμως. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ποδοσφαιριστών και πλέον τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης (85 λ. τρ. Νικολάου), Μποτία, Σισέ, Ζιλέ, Ρομαό, Σεμπά (55′ Μιραλάς), Μάριν (76′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια (77′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83′ Μασούντ), Αραούχο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις