Θρίαμβος του Διαγόρα, 0-2 τον Θησέα

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Διαγόρας επί του Θησέα με 0-2 στο βοηθητικό του ΕΑΚ, στο πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο της Α΄ ΕΠΣΘ, σπάζοντας το αήττητο της ομάδας της Αγριάς. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Κουβελάς, ενώ το δεύτερο ήταν αυτογκόλ από τον Ιωάννου.

Με τη νίκη του αυτή ο Διαγόρας μείωσε στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Θησέα, ενώ εκκρεμεί και ένσταση που έχει καταθέσει για το παιχνίδι Θησέας-Πύρασος, με την απόφαση να μην έχει βγει ακόμη.

Ο Διαγόρας έπαιζε με δέκα παίκτες από το 42′ λόγω αποβολής του Καραμανλή, από τον Μανώλη Σκουλά. Προηγήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων, χωρίς πάντως ο διαιτητής να αποβάλει και τον Κοτζαθανάση, ο οποίος χτύπησε και αυτός αντίπαλο.

Αυτό το αριθμητικό μειονέκτημα, ουσιαστικά έγινε το μεγάλο πλεονέκτημα για το Διαγόρα, αφού μετέφερε την πίεση της νίκης στην πλευρά του Θησέα, καθώς είχε τον παίκτη παραπάνω  κι έτσι οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το παιχνίδι τους απελευθερωμένοι από το άγχος και κυρίως, βρίσκοντας κενούς χώρους στο μισό του γηπέδου που επιτίθονταν, γεγονός πολύτιμο όπως αποδείχθηκε στην εξέλιξη του ματς…

Γενικότερα, έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, μοιρασμένο και χωρίς πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες, στο β΄ημίχρονο. Αρχικά για τον Διαγόρα (51′), όταν στο χώρο του κέντρου ο Γκουγκούδης έχασε τη μπάλα από τον Καλιακούδα που πάσαρε στον Κουβελά κι ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε αν και πιεζόμενος από τον Ιωάννου, βλέποντας ωστόσο την προσπάθειά του να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Θησέα. Στο 56’ ήταν η σειρά της γηπεδούχου ομάδας να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ισά εκτέλεσε κόρνερ και ο Αραμπατζής έστειλε τη μπάλα στην οριζόντια δοκό της εστίας του Β. Βουραζέρη.

Το σκορ άνοιξε έξι λεπτά αργότερα (62′), όταν ο Καλιακούδας βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Κουβελά, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε εύστοχα τον Στούκα, γράφοντας το 0-1.

Στο 71’ μετά από μία ακόμη υποδειγματική αντεπίθεση, που ξεκίνησε πίσω από τη γραμμή του κέντρου, ο Γουτούλης έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά, εκεί που κινούνταν ο Κουβελάς, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλα κι αφού ξεπέρασε και τον Στούκα πλάσαρε προς την κενή εστία. Λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος, ο Ιωάννου έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ εις βάρος της ομάδας του, όμως το μόνο που κατάφερε με την προβολή που έκανε, ήταν να να στείλει τη μπάλα με μεγαλύτερη δύναμη στα δίχτυα της εστίας του, με το 0-2 να είναι γεγονός και ουσιαστικά να “τελειώνει” σ’ εκείνο το σημείο το παιχνίδι.

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες (22’ λ.τρ. Τανάγιας), Ιωάννου, Οικονόμου, Σφάκας (61’ Μίλτος), Γκουγκούδης (61’ Βλάχος), Αραμπατζής, Κοτζαθανάσης, Ισά (73’ Μερμίγγης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Β. Βουραζέρης, Δημητριάδης, Ν. Βουραζέρης, Πρασάς, Κ. Καραπλιάγκος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (90’ Ακριβούσης), Καλιακούδας (73’ Τρελόπουλος), Πάσχος (46’ Καναβός), Καραμανλής, Γουτούλης (86’ Γάρος).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις