“Ζωντανοί” οι Νέοι του Ολυμπιακού Β, παρά την ήττα με 2-1 από τον Ηρακλή Ψ.

Την ήττα με 2-1 από τον Ηρακλή Ψαχνών γνώρισε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου, στον πρώτο αγώνα μπαράζ του 4ο ομίλου του πρωταθλήματος Κ19 της Football League. Το ματς διεξήχθη στα Ψαχνά, ενώ θα υπάρξει επαναληπτικός στο Βόλο το Σάββατο 18 Απριλίου, στον οποίο…

…ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν δύο τέρματα με ασύλληπτα σουτ, αξιοποιώντας ουσιαστικά τις δύο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι.
Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν προς στιγμήν, σ’ ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι φάσεις ήταν λιγοστές και από τις δύο ομάδες. Το σκορ άνοιξε για τον Ηρακλή Ψαχνών στο 26΄με σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Καψιώτη να παίρνει ύψος και να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας του Ξανθά.
Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 31′. Ο Αλεξανδρής εκτέλεσε φάουλ, ο Καψιώτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, δεν χάρηκαν για πολύ το γκολ, καθώς στο 38′ η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε τη μπάλα, αυτή στρώθηκε σε παίκτη του Ηρακλή και με σουτ από 40 μέτρα έστειλε τη μπάλα εκ νέου στο «παραθυράκι» του τέρματος του Ξανθά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Το βολιώτικο συγκρότημα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας κόντρα και τη διαιτησία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης, με αποκορύφωμα τη φάση του 60′ όταν ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ανέτρεψε τον Αραπίτσα λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, δίχως να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα (έδειξε κίτρινη).
Στο 67′ μετά από γύρισμα του Αραπίτσα, ο Στέλιος Αλεξανδρής με εξουδετερωμένη την άμυνα και μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα σούταρε απελπιστικά άουτ.
Στο 78′ ο Αραπίτσας εκτέλεσε φάουλ με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 88′ ο Χασιώτης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία, για να χτυπήσει σε πόδι αμυντικού και να αλλάξει πορεία.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, όπου κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει πλέον να ανατρέψει το σκορ στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο βοηθητικό του ΕΑΚ σε δέκα μέρες.
Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Θωμάς Μακρής, δήλωσε στο goalpost.gr για το παιχνίδι: «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, ωστόσο, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν διαιτητή, ο οποίος φρόντισε να μας… σφάξει με το γάντι. Δεν μένουμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Στον επαναληπτικό, πιστεύω, πως θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Με τη βοήθεια και των φιλάθλων μας θα τα καταφέρουμε».
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ξανθάς, Βλαχόπουλος, Δημητριάδης, Καψιώτης, Γαρυφάλλου, Γκίνης (64′ Χασιώτης), Μπούσης, Μπάσαρι, Αλεξανδρής (85′ Γιανούλας), Αραπίτσας, Αλαμάνης (50′ λ.τρ. Ντόντος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις