Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 14ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Η ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΘ, έφερε νέα δεδομένα τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα έμοιαζε… τελειωμένο.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Διαγόρας επί του Θησέα με 0-2 στο βοηθητικό του ΕΑΚ, στο πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο της Α΄ ΕΠΣΘ, σπάζοντας το αήττητο της ομάδας της Αγριάς.
Με τη νίκη του αυτή ο Διαγόρας μείωσε στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Θησέα, ενώ εκκρεμεί και ένσταση που έχει καταθέσει για το παιχνίδι Θησέας-Πύρασος, με την απόφαση να μην έχει βγει ακόμη.
Το αριθμητικό μειονέκτημα της αποβολής για το Διαγόρα (Καραμανλής 41’), ουσιαστικά έγινε το μεγάλο πλεονέκτημα, αφού μετέφερε την πίεση της νίκης στην πλευρά του Θησέα, καθώς είχε τον παίκτη παραπάνω  κι έτσι οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το παιχνίδι τους

Με 1-3 επικράτησε ο Πρωτεσίλαος στην έδρα της Αγίας Παρασκευής, σε μία αναμέτρηση από την οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν εντονότατες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Παπαδόπουλος, το ένα εξ αυτών μετά από ασίστ του Μαρμαρινού, που για πρώτη φορά αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Πυράσου, που επιβλήθηκε στην έδρα του επί της Σκιάθου με 1-0. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σημειώθηκε το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους. Επηρεάστηκε από το χρονικό σημείο στο οποίο δέχθηκε το τέρμα η ομάδα της Σκιάθου, με τα πολλά νέα πρόσωπα, που πλέον αλλάζει στόχους.

Πριν το ξεκίνημα της ήταν μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις, καθώς Σαρακηνός και Ακρόπολη βρίσκονταν σε διαδοχικές βαθμολογικές θέσεις. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, αυτό το γεγονός παραμένει, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με το “δίκαιο” 1-1 κι έτσι η Ακρόπολη εξακολουθεί να υπερτερεί κατά ένα βαθμό του Σαρακηνού.
Σχεδόν μηδαμινή η παραγωγή φάσεων για τις δυο ομάδες στο παιχνίδι, κάτι για το οπό συντέλεσε και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Ξεχώρισαν μόνο τα δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, από τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Έχοντας πολύ καλή απόδοση ο Αίας Σούρπης δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πηλέα, πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη στο γήπεδο ΕΤΒΑ, όπως προδίδει και το τελικό 0-5.
Χατ τρικ για τον Θανάση Κατσαβριά, που σκόραρε και τα τρία δικά του γκολ στο β’ μέρος.
Μετά το γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα το β΄ημιχρόνου η γηπεδούχοι ουσιαστικά “παράτησαν” το παιχνίδι, αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν αν διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Μαγνησιακό, με την έναρξη του β’ γύρου, καθώς νίκησε… αγχωτικά στην έδρα του, τον Άνθιμο Γαζή με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι   έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου της αναμέτρησης.  Αρχικά ισοφάρισαν στο α΄μέρος οι γηπεδούχοι, για να γίνει η ανατροπή στο δεύτερο 45λεπτο, σε διάστημα  κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι  αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Σκόρερ και των δυο τερμάτων  για το Μαγνησιακό, ο Χρύσανθος Θεοδωρόπουλος.

Παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον  ήταν αυτό μεταξύ του Παγασητικού και του Ηρακλή Β., καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογία θέση και παλεύουν για τον στόχο της σωτηρίας. Η λήξη της αναμέτρησης, που έγινε στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής, άφησε στους αντιπάλους μία “γλυκόπικρη γεύση”, καθώς αμφότεροι πλησίασαν στη νίκη, ωστόσο το αποτέλεσμα παρέμεινε στο ισόπαλο 2-2.

Αξίζει να παρατηρήσουμε, κοιτώντας το βαθμολογικό πίνακα, ότι έχουν προκύψει δυο τριπλές ισοβαθμίες, αποδεικνύοντας, πόσο συναρπαστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα.
Η πρώτη αφορά τους 21 πόντους όπου συγκατοικούν Μαγνησιακός, Αίας και Σκιάθος.
Η δεύτερη που είναι και πολύ κρίσιμη, στον αγώνα για την παραμονή, Πηλέας. Ηρακλής και Παγασητικός έχουν από 11 πόντους κι όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να κάνουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους, για να  διατηρηθούν στη μεγάλη τοπική κατηγορία

Α’ ΕΠΣΘ (14η Αγωνιστική)
Παγασητικός- Ηρακλής Β. 2-2
Αγ. Παρασκευή- Πρωτεσίλαος 1-3
Πύρασος- Σκιάθος 1-0
Σαρακηνός- Ακρόπολις 1-1
Πηλέας- Αίας 0-5
Μαγνησιακός- Ανθ. Γαζής 2-1
Θησέας- Διαγόρας 0-2

Η βαθμολογία

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Η επόμενη (15η Αγωνιστική)
Ηρακλής Β.- Πρωτεσίλαος
Σκιάθος- Παγασητικός
Ακρόπολις- Αγ. Παρασκευή
Αίας- Πύρασος
Ανθ. Γαζής- Σαρακηνός
Διαγόρας- Πηλέας
Θησέας- Μαγνησιακός

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις