Ολυμπιακός Β.: Απαιτούμε σεβασμό, δεν είμαστε εταιρείες…

Ανακοίνωση σχετικά με όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τα πρόστιμα του ΙΚΑ στα Ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής και τη σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των ερασιτεχνών παραγόντων εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής…

…”Μετά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στα ερασιτεχνικά σωματεία της Πόλης μας, από την επιβολή προστίμου από το ΙΚΑ, την πρόσφατη επίσκεψη στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Κοντονη και σε όσα αναφέρονται σε μερίδα του τύπου περί επιχειρήσεων και εσόδων των ερασιτεχνικών σωματείων ,έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε όσους πραγματικά προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όσους ενδιαφέρονται πραγματικά, όσους λένε ότι ενδιαφέρονται, αλλά από μακριά και εκ του ασφαλούς, και όσους εξ αιτίας της ύπαρξης των ερασιτεχνικών σωματείων έχουν βήμα και ορθογραφούν.
Κύριοι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις για να τα συγκρίνουν με ΑΕ η ΕΠΕ με οργανωμένα λογιστήρια και υπαλλήλους.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία τα απαρτίζουν άνθρωποι που με μόνο την αγάπη τους για τον σύλλογο προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην νεολαία, και έχουν σημαία τους τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
Είναι άνθρωποι που αφιερώνουν πολλές εργατοώρες στους αθλητικούς χώρους, αντικαθιστώντας το Κράτος, που έχει από το Σύνταγμα υποχρέωση να φροντίζει για την άθληση της Νεολαίας και αντί η επίσημη Πολιτεία να τους επιβραβεύει και να τους βοηθά στο έργο τους, τους αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίες που προσπαθούν να φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν.
Καταλάβατε λάθος κύριοι όσοι από εσάς λέτε ότι ενδιαφέρεστε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ότι ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση και χρησιμοποιούμε του τοπικούς Βουλευτές για να γλιτώσουμε τα πρόστιμα. Οι τοπικοί Βουλευτές βοήθησαν να γίνει ποιο γρήγορα η συνάντηση, και τους ευχαριστούμε γι αυτό, για να ζητήσουμε από τον κο Κοντονη να θεσμοθέτηση ένα πλαίσιο στον νέο αθλητικό νόμο, που θα αφορά την σχέση απασχόλησης των προπονητών με τα ερασιτεχνικά σωματεία, λογω του ότι υπάρχει ιδιαιτερότητα στους προπονητές, γιατί οι περισσότεροι έχουν παράλληλη απασχόληση στον Δημόσιο η στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που έκανε δεκτό.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία, κύριοι υπεύθυνοι, κύριοι ανεύθυνοι κύριοι γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες, τα μόνα έσοδα που έχουν είναι από τους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών τους και με αυτά καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες( συντήρηση αγωνιστικών χώρων, μετακινήσεις αγωνιστικών ομάδων, ρουχισμό, οδοιπορικά αθλητών και προπονητών, συμμετοχή σε αγώνες κλπ) και επειδή συνήθως τα χρήματα δεν επαρκούν, τα υπόλοιπα δεν τα βάζουν οι συνήθως ασκούντες κριτική εκ του ασφαλούς, αλλά κάποιοι που θεωρούνται και γραφικοί στο τέλος, γιατί ασχολούνται με αυτά και γιατί αγαπούν τους συλλόγους τους και τα παιδιά.

Ίσως εδώ να έχουν κάποιο δίκαιο, αφού αφήνουμε τις δουλειές μας, τις οικογένειες μας, και σπαταλάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και χρήματα από το υστέρημα μας για να υπηρετήσουμε τα σωματεία, και «ανακατευόμαστε με τα πίτουρα, φυσικό είναι να κινδυνεύουμε να μας φάνε οι κότες».

Τα ερασιτεχνικά σωματεία για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι οργανισμοί ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι επιχειρήσεις.
Έχουν στις τάξεις τους παιδιά ανέργων, παιδιά από ιδρύματα, παιδιά απόρων οικογενειών, παιδιά που λογω κρίσης οι γονείς τους αδυνατούν να βοηθήσουν την προσπάθεια των διοικούντων.
Εμείς τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας και θα συνεχίσουμε να τα έχουμε παρά τις δυσκολίες.
Κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται γιαυτα τα παιδιά, να θέλουν τα παιδιά κλεισμένα στα διαμερίσματα κολλημένα πάνω σε έναν υπολογιστή.
Εμείς τα θέλουμε, στους αγωνιστικούς χώρους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους να κάνουν φίλους ,να χαίρονται με την νίκη , και να στεναχώριουνται με την ήττα, να γυμνάζουν το σώμα και το μυαλό τους.
Άλλοι με τις ενέργειες τους οδηγούν και αυτούς τους λίγους παράγοντες που έχουν απομείνει στα ερασιτεχνικά σωματεία στην απόφαση τους να παραιτηθούν, και τα παιδιά μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και κοντά στους κινδύνους της σημερινής εποχής, ας έχουν αυτή την ευθύνη και όχι εμείς.
Εάν η επίσημη Πολιτεία , οι Αθλητικοί φορείς, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των διαφόρων οργανισμών, δεν δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα , δεν καταλάβουν τον ρόλο και την προσφορά των ερασιτεχνικών σωματείων και των εθελοντών παραγόντων και δεν κάνουν γρήγορα τις απαραίτητες ενέργειες ξεχωρίζοντας τα ερασιτεχνικά σωματεία από τις επιχειρήσεις, και τους αγορανομικά υπεύθυνους των επιχειρήσεων από τους εθελοντές παράγοντες φοβούμαστε ότι πολύ σύντομα έρχονται χρόνια δύσκολα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Την ανακοίνωση μας αυτή κάποιοι θα την χαρακτηρίσουν ειρωνική και καυστική κάποιοι υπερβολική και κάποιοι άδικη, δυστυχώς για όλους αυτούς δείχνει την πραγματικότητα, και προτρέπει όλους τους εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού ενωμένοι και με δυναμικό τρόπο να αντισταθούν σε όλους όσους θέλουν να μας θεωρούν διαχειριστές επιχειρήσεων και όχι εθελοντές παράγοντες.
Ευχόμαστε σε όλους τους παράγοντες προπονητές αθλητές διαιτητές δημοσιογράφους και φιλάθλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις