Χάλκινο μετάλλιο η Αθηνά Καρδαμάκη στο Πανελλήνιο ρυθμικής γυμναστικής Λυκείων

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από την Αθήνα η Αθηνά Καρδαμάκη (φωτο πρώτη από τα δεξιά), η οποία τερμάτισε τρίτη στις κορύνες στους πανελλήνιους αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. Η 17χρονη μαθήτρια της Β’ τάξης του 7ου Λυκείου Βόλου έδωσε το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, μαζί με…

…την Ραφαέλα Μπουτσούκη, η οποία φοιτεί στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Η τελευταία δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, ωστόσο πραγματοποίησε ελπιδοφόρα εμφάνιση και συγκέντρωσε αρκετά καλή βαθμολογία.
Τα δύο κορίτσια, που ανήκουν στη Γυμναστική Ένωση Βόλου και ασχολούνται χρόνια με τη ρυθμική γυμναστική υπό τις οδηγίες της προπονήτριάς τους Μαρίας Βούλγαρη, αγωνίστηκαν σε ελεύθερα προγράμματα με στεφάνι, κορύνες, κορδέλα και μπάλα. Από τα τέσσερα όργανα, η Αθηνά Καρδαμάκη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στις κορύνες, καθώς συγκέντρωσε 14,550 βαθμούς. Χάρη στην επιτυχία της πήρε και το bonus που χορηγείται σε αθλητές και αθλήτριες με πανελλήνιες νίκες, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων που θα δώσει την ερχόμενη χρονιά.
Όσο για το πώς συνδυάζει το πρόγραμμα των προπονήσεων με τις αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις της; Η νεαρή πρωταθλήτρια της Γ.Ε.Β. δήλωσε στη «Θ»: «Σίγουρα δεν είναι το πλέον εύκολο πράγμα. Ιδιαίτερα φέτος που είχα θέσει σκοπό από την αρχή της χρονιάς να πετύχω κάποια διάκριση στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες. Το επίπεδο ήταν υψηλό, αφού μεταξύ των διαγωνιζόμενων ήταν και πολλά κορίτσια που ανήκουν στην εθνική ομάδα. Για το λόγο αυτό έπρεπε να αφιερώσω πολλές ώρες σε εντατικές προπονήσεις, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν έντονος κι έπρεπε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Τουλάχιστον πήρα αυτό που ήθελα».
Στη συνέχεια η Αθηνά Καρδαμάκη αναφέρθηκε στη στήριξη που είχε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, ενώ προέτρεψε τα νέα κορίτσια να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου, τον διευθυντή του σχολείου πατέρα Ιωάννη Μανίκα, τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Νίκο Τουλούδη, αλλά και την προπονήτριά μου στη ΓΕΒ κα Μαρία Βούλγαρη. Όλοι τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλω. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά αθλήματα, αλλά αξίζει τον κόπο να το γνωρίσει κάποια κοπέλα. Το να ασχολείται κάποιος με οποιοδήποτε σπορ μόνο οφέλη προσφέρει και προσωπικά δεν παύω να επαναλαμβάνω πως ο αθλητισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις