Λ. Μπακάλης: «Κομμάτι της ζωής μου ο Ρήγας»

Η ιδιαίτερη πατρίδα του Λάκη Μπακάλη είναι το Βελεστίνο, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ρήγα Φεραίο. Στην καριέρα του ως παίκτης αγωνίστηκε για 9 χρόνια στον Ρήγα, ενώ για άλλα 9 χρόνια…

…φόρεσε τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Στις δύο αυτές ομάδες κατάφερε να αγωνιστεί μέχρι και τη Β΄ Εθνική Κατηγορία.
Ο Λάκης Μπακάλης είναι κάτοχος πτυχίου UEFA A. Η προπονητική του καριέρα είναι μεγάλη, αφού εκτός από τον αγαπημένο του Ρήγα, έχει περάσει από Αγροτικό Αϊδινίου, Απόλλων Καναλίων, Πύρασο Νέας Αγχιάλου, Ηρακλή Βόλου, Αστέρα Ριζομύλου, Γ.Σ. Αλμυρού, Κίσσαβο Συκουρίου Λάρισας, Θησέα Αγριάς, ενώ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής στην πρώτη ομάδα της Νίκης Βόλου. Οι ομάδες που έχει προπονήσει στην καριέρα του συμμετείχαν μέχρι και στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Ο Λάκης Μπακάλης ως προπονητής του Ρήγα Φεραίου μίλησε στον Δημήτρη Μπιτολά και το Goalpost.gr για τη φετινή ομάδα του Βελεστίνου και την πορεία της, τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, για την προπονητική του φιλοσοφία, για τη σημασία που έχει ο Ρήγας για εκείνον, αλλά και τον Κώστα Κρεββατά. Επίσης, ο τεχνικών της ομάδας του Βελεστίνου, μέσω του Goalpost.gr έστειλε το δικό του προσωπικό ευχαριστήριο, αλλά και ευχετήριο μήνυμα.

Για τη φετινή ομάδα του Ρήγα δήλωσε: «Πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισα να φέρω πίσω στον Ρήγα Φεραίο τα δικά μας παιδιά, τα οποία είχα στη Β΄ ομάδα πριν πολλά χρόνια, αλλά εκείνη τη χρονική περίοδο αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες. Φυσικά αποκτήθηκαν και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από ομάδες της Μαγνησίας, αφού ο Ρήγας διαχρονικά στηρίζει το τοπικό ποδόσφαιρο. Το φετινό ρόστερ του συλλόγου κατά 70%-80% αποτελείται από παίκτες εκείνης της περιόδου. Όμως, δεν παραμένουν ίδιοι, αφού πλέον έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιστεύουν περισσότερο στις δυνατότητές τους και είναι πιο έμπειροι. Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα, το ρόστερ μας είναι πιο ποιοτικό, ενώ πλέον οι παίκτες μου έχουν κάτι που τους έλλειπε τα προηγούμενα χρόνια, το μέταλλο του νικητή».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας υπενθύμισε: «Το ξεκίνημά μας στο πρωτάθλημα ήταν το ίδιο καλό με αυτό του δευτέρου γύρου, απλά τότε είχαμε πιο εύκολο πρόγραμμα. Στην πορεία του πρώτου γύρου βρεθήκαμε πίσω λόγω της μικρής συγκομιδής βαθμών. Το αποκορύφωμα ήταν η εντός έδρας ήττα από τον Οπούντιο Μαρτίνου, λόγω της κακής αγωνιστικής μας παρουσίας. Τα αποτελέσματα μας από το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και μετά είναι πάρα πολύ καλά, όπως για παράδειγμα η νίκη μας μέσα στην Αγιά, αλλά και η ισοπαλία που πήραμε στη Φιλιππιάδα. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν κοινό στόχο με μας, δηλαδή τη σωτηρία. Για τα παιχνίδια που απομένουν, εγώ δεν επαναπαύομαι, γιατί τα έχω δει όλα στο ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο, αν δεν παρουσιαστείς όπως πρέπει. Όλα τα παιχνίδια έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας και κρύβουν κινδύνους».

Για τα τμήματα υποδομής του Ρήγα Φεραίου ανέφερε: «Ο Ρήγας Φεραίος είναι ποδοσφαιρομάνα. Είχε διαχρονικά πολύ καλές ακαδημίες και πάντα έβγαζε δικούς του ποδοσφαιριστές. Κάποια στιγμή είχε φτάσει να παίξει με δικά του παιδιά ακόμη και στη Β΄ Εθνική. Αυτή τη στιγμή το βάρος των τμημάτων υποδομής του Ρήγα Φεραίου επωμίζονται τρεις παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου, ενώ ανήκουν και στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Οι παίκτες αυτοί είναι οι Χρήστος Σπαθής, Γιώργος Χατζής και Γιώργος Αλεξίου. Η δουλειά τους είναι εξαιρετική σε μια απαιτητική ακαδημία, όπως αυτή του Ρήγα Φεραίου, η οποία απασχολεί σήμερα περίπου 70 παιδιά».

Για τη σημασία που έχει ο Ρήγας για εκείνον τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ δεμένος με την ομάδα του Ρήγα. Ο Ρήγας Φεραίος είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Τον έχω ζήσει από μικρός, τον ζω και τώρα. Έχω περάσει στιγμές έντονης χαράς και συγκίνησης στον Ρήγα. Νομίζω ότι η κάθε στιγμή που έχω ζήσει μαζί του πως ήταν ξεχωριστή, αλλά κρατάω μόνο τις καλές στιγμές. Αυτή η ομάδα με παθιάζει και προσπαθώ πάντα να δίνω για αυτή τον καλύτερο μου εαυτό. Ο Ρήγας Φεραίος είναι ένα κομμάτι της ζωής μου».

Για τη φιλοσοφία του ως προπονητής αποκάλυψε: «Κάθε προπονητής θέλει να δει την ομάδα του να φτάνει στο πιο υψηλό επίπεδο ως προς την επιθετική, αλλά και την αμυντική της λειτουργία. Σε κάθε επιθετική προσπάθεια που πραγματοποιεί η ομάδα μου, θέλω να παρουσιάζει έναν ορθό τρόπο ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε με το πολύ καλό passing game, είτε με τη γρήγορη ανάπτυξη μιας επιθετικής προσπάθειας. Όμως, για να θεωρηθεί μια επιθετική προσπάθεια ολοκληρωμένη, χρειάζεται να υπάρχει και το ανάλογο τελείωμα της φάσης. Ως προς την άμυνα, μου αρέσει η ομάδα μου να λειτουργεί συλλογικά, δηλαδή να συμμετέχουν όλοι στη οργάνωσή της και μάλιστα αυτή να ξεκινάει από τον επιθετικό».

Για τον Κώστα Κρεββατά επεσήμανε: «Ο Κώστας είναι ένας χαρισματικός επιθετικός, ο οποίος μπορεί να σκοράρει με ιδιαίτερη ευκολία. Οι κινήσεις του χωρίς τη μπάλα είναι εξαιρετικές, ενώ βοηθάει και στην ανάπτυξη της ομάδας. Ήταν ίσως η πιο ιδανική μεταγραφή του καλοκαιριού, επειδή αποτελούσε πολύτιμο κομμάτι για την φιλοσοφία που είχαμε χτίσει. Μαζί του είχαμε τελειοποιήσει ορισμένες κινήσεις σαν ομάδα. Ήταν σημαντική απώλεια για εμάς και αν τον είχαμε, ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Κάποια ατυχή αποτελέσματα ήρθαν, επειδή βρισκόμασταν σε μία μεταβατική περίοδο που ψάχναμε να βρούμε τον παίκτη που θα αναπλήρωνε το κενό του. Μπορεί να φτάσει ψηλά και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το δικό του προσωπικό ευχαριστήριο και ευχετήριο μήνυμα είπε: «Σε μια ομάδα εκτός από τον προπονητή υπάρχουν άλλοι τρεις παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία της. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία προσπαθεί να μη μας λείψει τίποτα και είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες μου, οι οποίοι είναι συνεπείς στις προπονήσεις και εκτός από τους αγώνες δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα. Πολύ μεγάλο ευχαριστώ και για το συγκλονιστικό φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου, για τη συμπαράστασή του, αλλά και για την αγάπη που μας δείχνει. Επίσης, για τις Άγιες αυτές ημέρες θα ήθελα να ευχηθώ με την Ανάσταση του Ιησού να έρθει και η ανάσταση της κοινωνίας, αλλά και του ποδοσφαίρου μας. Χρόνια Πολλά. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο».

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις