Με πρωταγωνιστή τον Αναστασίου, η Νίκη 3-0 την Ακρόπολη

Η Νίκη Βόλου με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Αναστασίου, κέρδισε 3-0 την Ακρόπολη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, όπου και θα αναμετρηθεί με τον Θησέα για μία θέση στον τελικό. Το συγκρότημα των Ξηροφώτου – Μπούις άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Αναστασίου, διπλασίασε τα τέρματά της με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο 72’ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τον Ντινιωτάκη στο 82’.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Με τον Νίκο Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τον Γενιτσαρίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ζιώγα στο αριστερό, τους Χρήστο Καρτσαμπά και Παναγιώτη Κοντοέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Κρστιτς και Μέτσε στον άξονα, τον Ματθαίου στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Ντινιωτάκη στη δεξιά, τον Μπάιριτς σε ρόλο οργανωτή και τον Αναστασίου στην κορυφή της επίθεσης, παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου κόντρα στην Ακρόπολη.

Ο Γιάννης Ακτσιαλής τοποθέτησε τον Ανατολή στην εστία, τους Παπαεμμανουηλίδη, Τσιαντή, Κώστα Κολημήτρα και Τάσο Κολημήτρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Μαυρίδη και Χάνο στον άξονα, τον Τσουκάλη στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Αξιώτη στην αριστερή, τον Κόκκα σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Μόσιο μοναδική επιθετική αιχμή.

Σ’ ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο η Νίκη Βόλου έδειξε διάθεση και προσπάθησε να διασπάσει από τα άκρα την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως επιτυχία τις περισσότερες φορές. Οι κυανόλευκοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 10’ όταν σε ένα δύο του Ματθαίου με τον Μπάιριτς, ο πρώτος βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Ανατολή να αναδεικνύεται νικητής της μονομαχίας.

Η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 24’, με τον Ματθαίου να βγάζει όμορφη σέντρα από τα αριστερά και τον Αναστασίου με ωραία κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρε της Ακρόπολης. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν σε θέση βολής για να απειλήσουν τα καρέ των φιλοξενούμενων. Στα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που απέμεναν ο Ανατολής χρειάστηκε να επέμβει στο 35’ όταν ο Ζιώγας εκτέλεσε με πολλά φάλτσα κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία με τον τερματοφύλακα της Ακρόπολης να αποκρούει με υπερένταση.

Στο 2ο μέρος η Νίκη Βόλου εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών της σε σχέση με τους ερασιτέχνες της Ακρόπολης, πέτυχε δύο ακόμη τέρματα και δημιούργησε ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 62’ όταν ο Μόσιος στην προσπάθειά του να φτάσει απέναντι από τον Τζήμα ανατράπηκε από τον Λάιο, όμως ο κ. Χαλβατζάκος έδειξε «παίζετε» με τη σύμφωνη γνώμη και του επόπτη.

Οι Ντινιωτάκης στο 55’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ για τη Νίκη, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ζιώγα ο Ντινιωτάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση. Όσο οι παίκτες του Γιάννη Ακτσιαλή άντεχαν από πλευράς φυσικής κατάστασης, με σωστή αμυντική λειτουργία κρατούσαν μακριά τους κινδύνους για την εστία τους, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν επιθετικά. Όσο ο χρόνος κυλούσε η πίεση των κυανολεύκων αυξάνονταν και στο 70’ ο Ντινιωτάκης με σουτ στην κίνηση σε σέντρα του Ματθαίου έφυγε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο  Αναστασίου πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Ζιώγας σέντραρε από τα αριστερά, με τον φορ της Νίκης να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει με περίτεχνο τρόπο την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ανατολή, που στάθηκε αδύνατο να αντιδράσει.

Στο 81’ ο Αλέξανδρος Αναστασίου έφτασε κοντά στο χατ τρικ, όμως το σουτ που επιχείρησε με καλές προϋποθέσεις εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Ανατολής. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντινιωτάκης πέτυχε το γκολ που έψαχνε από την αρχή του αγώνα. Ο Γενιτσαρίδης έκανε τη σέντρα με τον νεοαποκτηθέντα μέσο της Νίκης να σκοράρει με κεφαλιά «ψαράκι».

Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το γκολ της τιμής, όταν στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μόσιου, ο Τζήμας έδιωξε με τα πόδια

Κίτρινες: Μόσιος, Αναστασίου, Κοντοές

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Ντινιωτάκης, Αναστασίου, Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς Χρ. (46’ Λάιος), Κοντοές, Ματθαίου (74’ Παπαδήμας), Μέτσε, Ζιώγας, Κρστιτς (46’ Ιορδανίδης), Μπάιριτς (66’ Αλ. Καρτσαμπάς)

Ακρόπολη Σέσκλου: Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης (86’ Σιαμέτης), Κολημήτρας Τάσος (56’ Πασιάς), Χάνος, Τσιαντής, Κολημήτρας Κώστας, Αξιώτης (74’ Παγώνης), Μαυρίδης, Κόκκας (88’ Βλιώρας), Μόσιος, Τσουκάλης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις