Τα περίεργα του Γκραν Πρι της Κίνας (videos)

Ο θεατής που διέσχισε τρέχοντας την πίστα για να επισκεφτεί το γκαράζ της αγαπημένης του Ferrari δεν ήταν το μοναδικό περίεργο περιστατικό που συνέβη στο Γκραν Πρι της Κίνας. Στον αγώνα της Κυριακής (12/4) ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε από κινητήρα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού στον 54ο γύρο.

Το μονοθέσιό του ακινητοποιήθηκε μεσούσης της πίστας και έπρεπε να απομακρυνθεί, κάτι που ανέλαβαν οι άνθρωποι ασφαλείας του σιρκουί. Όμως, αυτοί δεν έκαναν τα σωστά… κουμάντα, ώστε η STR10 να περάσει από το στενό άνοιγμα στα πιτς, και το μονοθέσιο φράκαρε στην είσοδο των πιτ. Έτσι, χρειάστηκε ένας μηχανικός της Toro Rosso να αφαιρέσει την μπροστινή αεροτομή για να φτάσει τελικά στο γκαράζ της το «όπλο» του Φερστάπεν.

Νωρίτερα, στον 34ο γύρο, ο Παστόρ Μαλντονάντο μπήκε για πιτ στοπ. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα αντί για την τη λωρίδα που οδηγεί στα πιτς πήρε αυτή που ήταν για την έξοδο των οχημάτων σωστικών συνεργείων. Ο ίδιος αιτιολόγησε το περιστατικό λέγοντας ότι μπλόκαραν τα φρένα του, με ανθρώπους ασφαλείας της πίστας να τον βάζουν στον σωστό δρόμο για να πάει στους μηχανικούς της Lotus.

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις