Ο απολογισμός της σεζόν για τον Απόλλωνα Καναλίων

Ο Απόλλων Καναλίων την φετινή σεζόν τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα της Β΄Ε.Π.Σ.Θ. συλλέγοντας 38 βαθμούς, κλέβοντας τις εντυπώσεις αφού η ομάδα έπαιξε πολύ καλή μπάλα, πράγμα που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες που αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία. Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Ρέππος στο goalpost.gr.

Του Κων/νου Αγγελόπουλου

DSC 0212 Αντιγραφή

– Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με μόλις 11 ομάδες θεωρείς πως αυτό επηρέασε τον ανταγωνισμό;
Παρόλο που υπήρχαν λίγες ομάδες το πρωτάθλημα ήταν άκρως ανταγωνιστικό και πολύ ενδιαφέρον. Οι πρώτες οκτώ ομάδες μπορούσαν να διεκδικήσουν μέχρι και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, ένα από τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου. Το μόνο μειονέκτημα ήταν οι πολλές διακοπές που απορύθμιζαν την ομάδα. Δηλαδή πάνω που η ομάδα έφερνε το ένα θετικό αποτέλεσμα μετά το άλλο υπήρχαν διακοπές από μία μέχρι τρεις εβδομάδες. Πάντως, κατά την γνώμη μου αυτό το πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό από το περσινό.

– Ποιους στόχους θέσατε εξ’ αρχής; Αυτοί τροποποιήθηκαν στην πορεία;
Ο αρχικός μας στόχος ήταν η ομάδα με το τέλος του πρωταθλήματος να βρίσκεται στην προνομιούχο τετράδα που έδινε την άνοδο. Να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, να αναδειχθούν παίκτες από τα Κανάλια και κυρίως νεαρά παιδιά με ταλέντο και με κύριο σκοπό βέβαια ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας να μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

– Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάνατε αρκετές προσθήκες παικτών πιστεύεις πως βοήθησαν στην πολύ καλή πορεία του δεύτερου γύρου;
Ο ερχομός των παικτών ήταν το κλειδί αυτής της πολύ καλής πορείας. Έδεσαν με το ήδη υπάρχον υλικό, πράγμα που φάνηκε και στα πέντε τελευταία παιχνίδια που ήταν πετυχημένα. Ο Κόκκαλης ένας παίκτης με αξία πέτυχε αρκετά γκολ, ήταν μία έμπειρη μονάδα και απέδωσε τα μέγιστα. Όπως, επίσης και ο Παπουτσής ήταν μία πολύ καλή λύση στην επίθεση και βοήθησε αρκετά. Στην αμυντική ζώνη Φώτου και Καρπούζας κράτησαν το παθητικό κομμάτι σε χαμηλά επίπεδα όπως και ο τερματοφύλακας Μουράβας ένα μεγάλο ταλέντο που πιστεύω πως θα ξεχωρίσει αφού είναι πολύ καλός. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στον Γιαννακούρα ο οποίος μπορεί να άνηκε στο δυναμικό της ομάδας από την αρχή της σεζόν αλλά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και επέστρεψε στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας αρκετά γκολ.

-Παρατηρήσαμε πως χρησιμοποιήσατε αρκετούς νέους παίκτες, ποια είναι η φιλοσοφία σας για την ηλικία των παικτών;
Λειτουργώ κυρίως με νεαρούς παίκτες, πράγμα που μαρτυρούν και οι επιλογές μου την φετινή σεζόν. Σε κάθε αγώνα 5 με 7 παίκτες που βρισκόταν στην εντεκάδα ήταν κάτω των 20 ετών. Ωστόσο, φέτος ξεχώρισα πέντε μικρούς οι οποίοι κατάγονται από τα Κανάλια. Ο Απ. Ψαθάς ο οποίος πήρε αρκετές συμμετοχές και έχει αρκετό ταλέντο, ο Κουζιώκας ήταν η αποκάλυψη κατ’ εμέ αφού είναι μεγάλο ταλέντο και θα έχει λαμπρό μέλλον. Ο Καραβάς ο οποίος δεν μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα, αφού έλειψε από αρκετές προπονήσεις λόγω του ότι ήταν φαντάρος αλλά ξεχώρισε, πιστεύω πως την νέα σεζόν θα βοηθήσει πολύ περισσότερο. Για το τέλος, άφησα τους 15χρονους Κοκκόλα και Καλαμίδα που παρουσίασαν τεράστια πρόοδο και είχαν πολύ καλή απόδοση την φετινή σεζόν.

P4050004 Αντιγραφή

– Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια αλλά και για τις σχέσεις σας με την διοίκηση.
Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό σ’ αυτό βοήθησε κυρίως ο Απ. Ντελάκος που στήριξε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές αλλά κυρίως χάρηκα με τους παίκτες Βασιλείου και Μωραΐτη που έδωσαν το παρόν και στήριξαν τη φετινή προσπάθεια της ομάδος.
Όσο για την διοίκηση η σχέση μας ήταν άριστη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Σανίδα που με εμπιστεύθηκε αλλά και τον κ. Βαρβέκη που με πρότεινε για την θέση του προπονητή και για το ότι έτρεχε για τα πάντα αφού βρισκόταν πάντα δίπλα στην ομάδα.
Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στον Κώστα Σταμέλο, τον γυμναστή της ομάδας. Έδεσε αρκετά με την ομάδα, αποφύγαμε τους τραυματισμούς χάρη σε αυτόν και πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά του.

– Με τη λήξη του πρωταθλήματος είστε ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα;
Σίγουρα η δεύτερη θέση είναι πολύ τιμητική και μας άξιζε αν κατά την γνώμη μου θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Η βαρυχειμωνιά μας ανάγκασε να χάσουμε αρκετές προπονήσεις με αποτέλεσμα η εικόνα μας στο γήπεδο ορισμένες φορές να μην είναι η καλύτερη.

– Ποιες οι σκέψεις σας για την νέα σεζόν; Θα παραμείνετε στον Απόλλωνα;
Από ότι γνωρίζω μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνουν εκλογές για να βγει νέο διοικητικό συμβούλιο με νέα πρόσωπα που θα έχουν όρεξη για να στηρίξουν την ομάδα. Θα μιλήσω μαζί τους και αν έχουμε κοινούς στόχους και συμφωνήσουμε θα παραμείνω στη ομάδα άλλωστε πρωταρχικός μου στόχος είναι ο Απόλλων.

– Ποιες ομάδες της κατηγορίας ξεχώρισες όχι μόνο για την τελική βαθμολογία αλλά και για την εικόνα που παρουσίασαν εντός γηπέδου;
Η Σκόπελος πιστεύω δίκαια κατέλαβε την πρώτη θέση και πήρε το πρωτάθλημα αφού είχε εξαιρετική εικόνα μέσα στο γήπεδο. Στην Δάφνη ξεχώρισα την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία ενώ η Ακρόπολη είχε χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο. Τέλος, ο Ελευθεριακός έκανε την μεγάλη έκπληξη. Μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και πάλεψε όλα τα παιχνίδια αποδεικνύοντας πως δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος.

16787866596 33467c41e3 o

Α΄ ΓΥΡΟΣ
Απόλλων-Ακρόπολη 0-2
Ελευθεριακός-Απόλλων 2-1
Δάφνη-Απόλλων 1-2
Απόλλων-Παγασητικός 3-2
Σκόπελος-Απόλλων 3-0
Απόλλων-Τοξότης 3-0
Απόλλων-Κένταυρος 3-0
Απόλλων-Πηλέας 2-2
Αργοναύτες-Απόλλων 0-2
Απόλλων-Άνθ. Γαζής 0-1
Β΄ΓΥΡΟΣ
Ακρόπολη-Απόλλων 1-1
Απόλλων-Ελευθεριακός 3-1
Απόλλων-Δάφνη 0-2
Παγασητικός-Απόλλων 1-2
Απόλλων-Σκόπελος 1-2
Τοξότης-Απόλλων 0-1
Κένταυρος-Απόλλων 0-5
Πηλέας-Απόλλων 0-5
Απόλλων-Αργοναύτες 3-0
Άνθ. Γαζής-Απόλλων 1-5

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις