Πάρτι του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα!

Ο «δικέφαλος» πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννενα, επικρατώντας 3-1 του κάκιστου ΠΑΣ και διατηρείται μόνος πρώτος στη Super League, ασχέτως του αποτελέσματος στο ντέρμπι, Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Ένα μέτρο offside το πρώτο τέρμα των φιλοξενούμενων το οποίο πέτυχε στο 9’ ο μασκοφόρος –λόγω του πρόσφατου τραυματισμού- Πέλκας έπειτα από κεφαλιά πάσα του Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος σκόραρε δις (39’, 45’), αλλά έχασε και ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Ο Κόντε στο 71’ μείωσε για τους γηπεδούχους, που ήταν σημαντική μερίδα του κόσμου τους να αποχωρεί από το ημίχρονο. Στο 16’ έκανε την πρώτη του αλλαγή ο Πετράκης.

Βροντερό «παρών» από τους φίλους του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν σχεδόν 2.000 φίλοι του στους «Ζωσιμάδες» και τους έκαναν… Τούμπα.
Ντεμπούτο για τον Ασεβέδο που μπήκε στο 65’ αντί του Κάμπος.

Το ματς

Υπόθεση για έναν ρόλο ήταν το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» από το πρώτο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, στοχεύοντας να βάλει από νωρίς γερές βάσεις για τη νίκη και κυριάρχησε ουσιαστικά από το σφύριγμα, δίχως υπερβολή. Λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, αλλά ο Πρίγιοβιτς έδειξε την έλλειψη αυτοπεποίθησης που βγάζει στα εκτός έδρας ματς και μετά το γέμισμα του Μακ, ολοκλήρωσε άτσαλα τη φάση και έστειλε την μπάλα εκτός.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πτοήθηκε καθόλου από αυτό το γεγονός και ανέβασε ταχύτητα, αλλά και την πίεσή του στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ατολμία του ΠΑΣ που δεν υπήρχε στο γήπεδο και δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα. Ούτε τη σέντρα μπορούσε να περάσει η ομάδα των Ιωαννίνων και ο «δικέφαλος» έκανε συνεχώς επιθέσεις, έχοντας ευκαιρίες ανά λεπτό.

Έκανε «μπαμ» μετά το πεντάλεπτο ότι ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα βάλει το νερό στ’ αυλάκι, ανοίγοντας το σκορ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το γέμισμα του Μακ από τα αριστερά, η κεφαλιά πάσα του Πρίγιοβιτς και η προβολή του Πέλκα, που ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο offside. Μάλιστα, ο Πετράκης Στο ίδιο τέμπο πήγε το ματς και μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και ο Σέρβος φορ του, ο οποίος και στη δεύτερη καλή ευκαιρία που του έκατσε, έδειχνε μπλοκαρισμένος και σε τετ-α-τετ μετά από κάθετη μπαλιά, δεν μπόρεσε να νικήσει (29’) με σκάψιμο της μπάλας τον Βελλίδη που έδιωξε με διπλή προσπάθεια.

Λίγο μετά ήρθε η πρώτη και η τελευταία τελική (είχε προηγηθεί μόνο μια) του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Πασχαλάκης από την κεφαλιά του Κόντε. Ο ΠΑΟΚ γκάζωσε και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με το δυνατό φίνις που έκανε, κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και παράλληλα να ξεμπουκώσει ο Πρίγιοβιτς που «χτύπησε» δις. Αρχικά, στο 39’, όταν μετά από πλαγιοκόπηση του στόπερ Βαρέλα, δεν τα κατάφερε με τακουνάκι, στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα με τη δεύτερη. Στο 45’, ο Μακ έφτιαξε ακόμη μια φάση και ο Πρίγιοβιτς, βλέποντας την μπάλα να του στρώνεται μετά την κόντρα, την έσπρωξε στην εστία του Βελλίδη.

Κάπως διαφορετική ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι, ωστόσο, να έχει κριθεί. Ο Πετράκης, που έκανε τη δεύτερη του αλλαγή μόλις στο 46’, βάζοντας τον Σολτάνι αντί του Βιντάλ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν… παλμό, κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με το ξεκίνημα και δεν είχαν την ατολμία του πρώτου μέρους, αλλά όχι και κάποια ευκαιρία της προκοπής μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να κάθεται στο προβάδισμά του μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά μετά το 60’ ξεκίνησε να παίρνει μπρος και πάλι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει πολύ ανοιχτό και σε κάποια σημεία η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν και πάλι μέσα στις φάσεις, αλλά με την αποτελεσματικότητα που παρουσίασε πριν τα δύο τέρματα που είχε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και σπατάλησε δύο τετ-α-τετ (66’, 90’), με τον Βελλίδη να στέκεται στο ύψος του. Το ίδιο έπραξε και ο Μπίσεσβαρ στο 89ο λεπτό απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ ανταμείφθηκε για την παρουσία του στο β’ μέρος με το γκολ του Κόντε με κεφαλιά στο 70’, έδειξε δραστήριος με τον Τσικάρσκι που μπήκε στο 69’ και τον ένιωσε κάπως στην άμυνά του ο ΠΑΟΚ. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, διότι μετά το 39’, που έγινε το 2-0 των φιλοξενούμενων, δεν υπήρχε παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος (69’ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα (16’ Μανθάτης), Βιντάλ (46’ Βιντάλ), Γαρουφαλιάς, Γιάκος και Κόντε.

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Μπέτρα, Αποστολόπουλος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος (65’ Ασεβέδο), Μακ (79’ Λημνιός), Πέλκας (85’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο για τον «δικέφαλο»: Ρέι, Μαλεζάς, Κουλούρης και Κάνιας.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις