Προβάδισμα τίτλου για Α.Ε. Διμηνίου, 1-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Η Α.Ε Διμηνίου ήταν η μεγάλη νικήτρια με σκορ 1-0 στο πρώτο παιχνίδι-μπαράζ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. κόντρα στον Γ.Σ. Αλμυρού, με χρυσό σκόρερ τον Μιχάλη Τσούκαλη στο 46’.

Εκρηκτικό ξεκίνημα από τον Γυμναστικό με σωρεία χαμένων ευκαιριών και 0-0 το α’ μέρος.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν αυτή, που είχε τον έλεγχο στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο της αναμέτρησης, με αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 2ο μόλις λεπτό της συνάντησης, ο Κουρτέλης πραγματοποίησε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ράπτη να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όντας αμαρκάριστος, όμως είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοντογιάννη.

Στο 9’ και πάλι ο Γυμναστικός, δημιούργησε άλλη μια καλή ευκαιρία για γκολ καθώς η σέντρα-σουτ του Αναστασίου έφυγε μόλις άουτ.

Στο 17’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Τσουκάλη να γίνετε αποδέχτης της μπάλας ύστερα από σέντρα του Ζάγκα, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός, καθώς υπήρχε και διάθεση από τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο και η επόμενη φάση του αγώνα δεν άργησε να καταγραφεί στο καλεντάρι της αναμέτρησης.

Στο 21’ Β. Αναστασίου βρέθηκε αμαρκάριστος, εκτός της μεγάλης περιοχής της Α.Ε.Δ. όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, ήρθε άλλη μια χαμένη ευκαιρία να προστεθεί στις προηγούμενες για τους φιλοξενούμενους καθώς η κεφαλιά του Ράπτη έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Κοντογιάννη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Β. Αναστασίου.

1-0   από τα αποδυτήρια για την Α.Ε.Δ., σωρεία χαμένων ευκαιριών για Γ.Σ. Αλμυρού.

Στο ποδόσφαιρο για ακόμη μια φορά λειτούργησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες για το γκολ όμως πριν καν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της επανάληψης ο Μ. Τσουκάλης νίκησε τον Πλακαρό από κοντά κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το γκολ αυτό φάνηκε να αποσυντόνισε τους ποδοσφαιριστές, του Λ. Καλογήρου όπως επίσης και του Κ. Παπαστεργίου καθώς στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και ενώ δόθηκε η ευκαιρία στην Α.Ε.Δ. δεν λειτούργησε σωστά στην κόντρα. Συγκεκριμένα στο 51 ‘ και 56’ οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα όμως τα σουτ των Ταναγιά και Τσουκάλη δεν βρήκαν στόχο.

Στο ο Γυμναστικός άρχισε και πάλι να παίρνει μπροστά, καθώς στο 58’ σε εκτέλεση φάουλ του Β. Αναστασίου ο Αντζούρης έγινε κάτοχος της μπάλας έστρωσε στον Χειλά όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κοντογιάννη.

Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν σπουδαία-τριπλή χαμένη ευκαιρία. Συγκεκριμένα στην αρχή της φάσης, ο Αντζούρης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κοντογιάννη, εν συνεχεία ο Ράπτης πήρε το ριμπάουντ όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε με το κεφάλι ο Ζάγκας πάνω στην γραμμή και τελικώς ούτε ο Αραπίτσας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καθώς το δυνατό σουτ – του έφυγε πάνω από την εστία της Α.Ε.Δ.

Στο 78’ οι ποδοσφαιριστές του Κ. Παπαστεργίου άγγιξαν το δεύτερο τέρμα, καθώς έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, όμως είδαν τον Πλακαρό να προλαβαίνει την ύστατη στιγμή την πάσα του Μ. Τσουκάλη προς τον Κ. Ανατολή.

Στο 90+1 είχαμε την τελευταία φάση της αναμέτρησης, καθώς ο Χειλάς από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ μη μπορώντας έτσι να πετύχει το χρυσό γκολ για την ομάδα του.

Συνθέσεις:

Α.Ε. Διμηνίου(Κ. Παπαστεργίου): Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης (70’ Μόσιος), Τσουκάλης, Αποστολίδης,           Σαμαράς (31 λ.τρ. Αξιώτης) Τανάγιας, Σατελιάν (76’ Κ. Ανατολής).

Γ.Σ. Αλμυρού( Λ. Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης, Γρούνας, Κυριάκος, Τσάτσος (55’ Αραπίτσας), Ράπτης, Β. Αναστασίου(75’ Κρανάς), Αντζούρης(65’ Ν. Βούλγαρης), Π. Βούλγαρης, Χειλάς.

*το ρεπορτάζ και το φωτορεπορτάζ του αγώνα, είναι μια προσφορά του Πρακτορείου Ο.Π.Α.Π του κ. Λυμπερδόπουλου που βρίσκετε στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις