Τέζαρε τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ!

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και σε αυτό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να φέρει… τούμπα τον Ολυμπιακό.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 81ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση και σκοράροντας δύο γκολ με τους Τσιγκρίνσκι (87’) και Γιακουμάκη (90’+4’), «τέζαραν» τους Πειραιώτες!

Κάπως έτσι, με αυτό το τρίποντο η ΑΕΚ προσπέρασε τον Ολυμπιακό και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν στο -4 και στην τρίτη θέση.

MVP ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση και ήταν ένα κέντρο… μόνος του, κεδίζοντας στα σημεία τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους! Από κοντά και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που ήταν απροσπέλαστος, όπως και ο Παναγιώτης Τσιντώτας ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στις τρεις μεγάλες φάσεις που έφτιαξαν οι γηπεδούχοι.

 Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ από πλευράς Ολυμπιακού… παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ ο Αλεξίς Ρομαό έκανε μεστή εμφάνιση αλλά δεν είχε κάποιο στήριγμα στον άξονα. Θετικός και ο Λεονάρντο Κούτρης, ωστόσο το δεύτερο τέρμα προέρχεται από την πλευρά του και αυτό «επισκιάζει» την εμφάνισή του.
Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-3-3 και εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Ο Ρομαό κόφτης, με τους Ζιλέ, Οφόε εσωτερικούς μέσους. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Φορτούνης, στο άλλο ο Πάρντο και στην κορυφή ο Μιραλάς με τους Ανσαριφάρντ, Μάριν να μένουν στον πάγκο.

Εκπλήξεις και από τον Μανόλο Χιμένεθ από πλευράς ΑΕΚ. Τόσο στα πρόσωπα που επέλεξε, όσο και στον σχηματισμό (σσ. 4-2-3-1). Ο Τσιντώτας στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκη στην τετράδα της άμυνας και τον Λόπες να μένει στον πάγκο. Σιμόες, Κονέ το δίδυμο στα χαφ, ο Χριστοδουλόπουλος στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μπακασέτας στο άλλο και ο Μασούντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραούχο, με τον Λιβάγια να μένει εκτός αρχικού σχήματος.

Το ματς

Με διάθεση να πάρει τον έλεγχο μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Γκαρθία είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν ορθολογικά την μπάλα, ενώ όποτε δεν την είχαν στα πόδια τους πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους, θέλοντας να τους υποχρεώσουν σε κάποιο λάθος. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ είχε κυρίως παθητικό ρόλο τόσο στο ξεκίνημα του ματς όσο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι πολλές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων κυριαρχούσαν, με τον Παπαπέτρου να μην δείχνει διάθεση να… κιτρινίσει από νωρίς κάποιον από τους 22 ποδοσφαιριστές. Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών δε, οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι και μάλλον είχαν δίκιο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Βράνιες αγκάλιασε τον Μποτία και δεν τον άφησε να κινηθεί προς την πορεία της μπάλας ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθεί όταν ο Μασούντ έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από τάκλιν του Μποτία, ο οποίος αρχικά βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια φάνηκε να σηκώνει το πόδι εμποδίζοντας τον αντίπαλό του να κυνηγήσει την φάση, με τον Παπαπέτρου να δείχνει και εδώ «παίζετε».

Ο Ολυμπιακός έβγαζε περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε να παίξει κάθετα αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 25ο λεπτό όταν Σιμόες και Μπακάκης μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Πάρντο, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έριξαν ξανά τον ρυθμό του αγώνα, ο Παπαπέτρου άρχισε να κάνει χρήση των κίτρινων καρτών του (σσ. Σιμόες, Μποτία, Ρομαό) και έπρεπε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό για να δούμε κάτι αξιόλογο. Μετά από κακή απομάκρυνση του Μπακάκη, η μπάλα έφτασε στον Πάρντο, με τον Κολομβιανό να κάνει το φαλτσαριστό πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσιντώτας του είπε ξανά «όχι». Ένα μακρινό σουτ του Αραούχο στο 43΄που πέρασε πολύ μακριά από την εστία ήταν η τελευταία τελική στο πρώτο μέρος, το οποίο έληξε όπως ξεκίνησε, χωρίς σκορ (0-0).

Η ΑΕΚ μπήκε με σκοπό στο δεύτερο μέρος να παίξει ποδόσφαιρο, ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές της και θέλησε να εκμεταλλευτεί τους εμφανώς κουρασμένους αντιπάλους της. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος της την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και με εξαιρετικό passing game είχε καταφέρει να… παγώσει τον ρυθμό. Έφτιαξε δε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 58ο λεπτό όταν ο Μπακάκης έκανε «γλυκιά» σέντρα αλλά η κεφαλιά του αφύλαχτου Αραούχο κατέληξε στην αγκαλιά του Προτό. Ο Όσκαρ Γκαρθία έβλεπε πως η ομάδα του δεν… πατούσε καλά και θέλησε να την βοηθήσει περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσαριφάρντ.

Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είχε την… ορμή του πρώτου μέρους, κάτι που έδειχνε να μπορεί να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Αφού στο 66΄η σέντρα-σουτ του Κούτρη βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού, τρία λεπτά μετά η Ένωση έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι! Ο Ζιλέ προσπάθησε να διώξει και άθελά του έβγαλε τον Μασούντ απέναντι από την ερυθρόλευκη εστία, με τον Ιρανό να πιάνει την κεφαλιά. Ο Σισέ, όμως, πετάχτηκε ως… απομηχανής θεός και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος, κρατώντας το 0-0! Το ματς κρεμόταν από μια… κλωστή, οι προπονητές έπαιζαν τα τελευταία τους… χαρτιά και άπαντες περίμεναν αυτό το ένα λάθος να εκμεταλλευτούν για να πάρουν το προβάδισμα!

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ψάχνει περισσότερο το γκολ και το βρήκε! Ήταν το 81ο λεπτό όταν μετά από σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ και αυτός με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, με το Καραϊσκάκη να παίρνει… φωτιά (1-0)! Οι Πειραιώτες ήταν… καβάλα στ’ άλογο και έδειχναν πως είναι αγκαλιά με ένα σπουδαίο τρίποντο! Όμως, φαίνεται πως το πάθημα του πρώτου αγώνα δεν τους έγινε μάθημα. Έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και την πάτησαν!

Στο 87ο λεπτό, λοιπόν, ο Γιακουμάκης προσπάθησε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι και έβγαλε άθελά του ασίστ στον προωθημένο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Προτό για το 1-1! Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν και δεύτερο γκολ, μοιράζοντας… εγκεφαλικά στους πρωταθλητές Ελλάδας! Ήταν το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γκάλο έκανε μπαλιά… ξυραφιά, με τον Γιακουμάκη να ξεμαρκάρεται υπέροχα και με κοντινό πλασέ να φέρνει τούμπα το ματς, δίνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ΑΕΚ!

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70’ Ταχτσίδης), Οτζίτζα (59’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72’ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62’ Λιβάγια), Μπακασέτας.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Βασίλης Καμπούρης (Εύβοιας)
Τέταρτος: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις