«Οι θυγατρικές ομάδες τελειώνουν»

Την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Πετράκη, μετά το ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα, παρενέβη ο Αλέξης Κούγιας. Ο τεχνικός των Ηπειρωτών δήλωσε ότι αν μια ομάδα άξιζε να περάσει, αυτή ήταν η δική του ομάδα. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ανέφερε: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε δύο γκολ με δύο φάουλ. Δεν έπιασε τη μπάλα ο τερματοφύλακάς μας».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πετράκης: «Αφού τοποθετηθήκατε, είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μανθάτη, είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Εσείς τα βάζετε όλα. Το ίδιο έγινε και στο πρώτο παιχνίδι. Να είμαστε δίκαιοι. Εγώ πάντα είμαι με το δίκαιο και την αλήθεια».

Κούγιας: «Εμείς είμαστε ομάδα που έρχεται, εσείς είστε ομάδα που έχει τελειώσει. Και ηθικά, μετά το παιχνίδι της Κυριακής (εντός έδρας ήττα 1-3 από τον ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τελειώσει και ηθικά».

Μετά τον Γιάννη Πετράκη, που έπλεξε το εγκώμιο του Πέδρο Κόντε χαρακτηρίζοντάς τον “αν όχι τον καλύτερο, έναν από τους καλύτερους φορ στην Ελλάδα”, ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε για την πρόκριση της ομάδας του, εξαπολύοντας επίθεση σε Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την ομάδα μας. Μέσα σε 28 μήνες από τότε που παίζαμε στα χωριά, πριν την πάρω εγώ, η ομάδα είναι και πάλι εκεί που της αξίζει. Και αυτό οφείλεται στους παίκτες μας τους προπονητές μας και τον κόσμο μας. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ο κόσμος. Επίσης σημαντικό είναι πως γίναμε και πάλι οικογένεια στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΛ είναι η ομάδα που έρχεται. Τελειώνουν οι θυγατρικές ομάδες. Όπως ο Πλατανιάς. Δυστυχώς μία από αυτές είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και πονάω γι΄ αυτό. Όταν πήρα τον ΠΑΣ, ο ΠΑΣ είχε τεράστια χρέη. Όταν πήγα στα Γιάννινα είχα βάλει τη μητέρα μου πρόεδρο στον ΠΑΣ. Και άφησα τον ΠΑΣ με προπονητήριο και παίκτες.

Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου και βάση αυτού κινούμαστε. Εμείς δεν έχουμε τα χρήματα των Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη. Ορισμένοι επειδή βιάζονται, να ξέρουν πως ο Ηλίας Φυντάνης είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της νέας προσπάθειας, βεβαίως μαζί με τους συνεργάτες του. Φτάσαμε μαζί του να παίρνουμε προκρίσεις και κόντρα στη διαιτησία.

Σε όλο τον αγώνα ο διαιτησία έπαιζε 70%-30% υπέρ του ΠΑΣ. Ακόμα και στη φάση του πέναλτι, ο επόπτης του έδειξε το πέναλτι. Να προσέξει η κυβέρνηση να μην εκτεθεί από κάποιους νεόπλουτους που μπήκαν στο ποδόσφαιρο. Από κάποιους έχουμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα ως χώρα. Από κάποιους λεφτάδες που δεν έχουν καμία παιδεία, που στήνουν παιχνίδια ακόμα και αγώνες ομάδων Under. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σήμερα που είμαστε νικητές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις