Σφαιρόπουλος: “Δεν είναι ματς do or die”

«Δεν είναι ματς do or die»…  Με αυτήν την ατάκα αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη δύσκολη αναμέτρηση (09/02, 21:45) του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε καλά, να παίξουμε καλά και καλό μπάσκετ και από εκεί και πέρα να μείνουμε κοντά στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί σε όλα τα γήπεδα να παίξει. Δεν είναι εφικτό πάντα για καμία ομάδα να παίζει σε όλα τα παιχνίδια καλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ότι γίνει», συμπλήρωσε ο Έλληνας κόουτς και τόνισε ότι η κριτική πεισμώνει τους «ερυθρόλευκους».
Αναλυτικά μίλησε για:
-τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του: «Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μια έδρα με μια ομάδα που έχει έναν από τους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πως πρέπει να παίξουμε και είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Δεν πρέπει να τρέξουν, δεν πρέπει να σκοράρουν εύκολα μέσα από αιφνιδιασμούς και στην επίθεσή μας θα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά, ώστε να μην τους δώσουμε δικαίωμα να τρέξουν μέσα από τα δικά μας λάθη. Έτσι παίρνουν ρυθμό και βάζουν εύκολα καλάθια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

-τη σημασία που έχει για την ομάδα του ο αγώνας με την Ρεάλ Μαδρίτης και το αν είναι παιχνίδι που αν το χάσει δεν… χάνεται: «Έτσι είναι… Δεν είναι do or die αγώνας. Θέλουμε να συνεχίσουμε καλά, να παίξουμε καλά και καλό μπάσκετ και από εκεί και πέρα να μείνουμε κοντά στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί σε όλα τα γήπεδα να παίξει. Δεν είναι εφικτό πάντα για καμία ομάδα να παίζει σε όλα τα παιχνίδια καλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ότι γίνει».

-το αν πλήγωσε τον εγωισμό της ομάδας η κριτική: «Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα σε όλη τη χρονιά. Πολλές χάνουν στην Ευρωλίγκα και νικούν στο πρωτάθλημα και το αντίστροφο. Και είναι φυσιολογικό όταν έχεις 80-85 παιχνίδια σε μια σεζόν. Είναι λογικό… Παίκτες και προπονητές είμαστε άνθρωποι. Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια. Έχει αποδειχθεί πως η ομάδα ξέρει να δείχνει χαρακτήρα και να παίρνει αποτελέσματα. Υπήρχε κριτική, γιατί υπάρχει όταν δεν παίζεις καλά, αλλά αυτό όντως μας πεισμώνει και μας κάνει πιο δυνατούς. Ήταν ένα ντεφορμάρισμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να μπούμε σε ρυθμό καλών εμφανίσεων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις