Εντυπωσιακό φινάλε με 5η θέση για την Τσιόβολου στο Παγκόσμιο του Νταβός

Συνέχεια στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Μαρίας-Ελένης Τσιόβολου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας Εφήβων – Νεανίδων, στο Νταβός της Ελβετίας. Η νεαρή και ταλαντούχα αθλήτρια των αλπικών αγωνισμάτων κατετάγει 5η στον κόσμο στην κατηγορία under 18, στο super combine slalom, ενώ ήταν επίσης 5η και 6η  στα 2 super giant slalom. Στα overall αποτελέσματα κατέκτησε την 29η και 28η αντίστοιχα.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Νταβός ολοκληρώθηκαν για την 17χρονη πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Μένια Τσιόβολου δείχνοντας απίστευτη σταθερότητα και  συνέπεια στα καλά αποτελέσματα σε δύσκολες και παγωμένες πίστες.

«Πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση από την Μένια. Έδειξε σταθερότητα και συνέπεια σε πολύ δύσκολες πίστες, με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Έδειξε για μια ακόμα φορά ότι το μέλλον της ανήκει και μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά», δήλωσε ο προπονητής της Αλέξανδρος Τσακνάκης.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η 10η θέση στον κόσμο, στο σλάλομ, την περασμένη Τετάρτη (31/01).

Φινάλε με 22η θέση για Τζιόβα και 27η για Μάντσιο

Πολύ καλό το φινάλε του Νίκου Τζιόβα και του Βασίλη Μάντσιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας, στα αλπικά αγωνίσματα, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Τζιόβας τερμάτισε στην 22η θέση ο Μάντσιος στην 27η. Μια πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι συμμετείχαν 134 αθλητές από 47 χώρες.

Είχαν προηγηθεί τρεις αγωνιστικές ημέρες που οι δύο αθλητές έδειχναν να βρίσκονται σταθερά σε ανοδική πορεία.
Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου για τα αγόρια ο Τζιόβας είχε κατακτήσει την 55η θέση και ο Μάντσιος την 61η ανάμεσα σε 95 συμμετέχοντες. Την δεύτερη ημέρα στο super combine δεν κατάφεραν να τερματίσουν και οι δύο αθλητές μας στο πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την τρίτη αγωνιστική μέρα ο Τζιόβας είχε πάρει την 49η θέση ανάμεσα σε 129 αθλητές κάνοντας δύο πολύ καλές διαδρομές σε μια τεχνική χάραξη γιγαντιαίου σλάλομ. Ημέρα που ο Μάντσιος εγκατέλειψε στην 1η διαδρομή λόγω απώλειας σκι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις