Στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής ο Σάκης Κουτίνας

Στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Βορρά, συμπεριέλαβε τον Σάκη Κουτίνα, το basketa.gr. Αναλυτικά το σχετικό άρθρο:

 

1ος όμιλος Βορρά

1) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Είναι ο απόλυτος ηγέτης των Τρικάλων στην προσπάθεια να σώσουν την φετινή παρτίδα. Ο αγώνας με την Πτολεμαΐδα ήταν άλλο ένα κομβικό σημείο κι εκείνος για ακόμη μία φορά δεν έλειψε, κατευθύνοντας τους συμπαίκτες του με 23 πόντους, προς ένα αποτέλεσμα που αποτελεί μία «μάσκα οξυγόνου». Ο Γιώργος Φουντάς το έχει κάνει κι άλλες φορές, άλλωστε, και ενδεχόμενη παραμονή σε αυτόν θα οφείλεται.

2) Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Τη μέρα που ο πατέρας του, Απόστολος, βραβευόταν για την προσφορά στο σύλλογο, εκείνος παρέδωσε μία μεγάλη παράσταση μπροστά του και απέδειξε πως… το χούι του μπάσκετ είναι οικογενειακή υπόθεση. Δεν είναι φυσικά μόνο οι 19 του πόντοι, αλλά η ηγετική συμβολή όταν η Νίκη Βόλου βρισκόταν πίσω στο σκορ, για να ολοκληρωθεί η ανατροπή με δικό του λέι απ που «ξέρανε» τον ΑΟΚ Βέροιας. Μία μεγάλη νίκη, για πολλούς λόγους, που φέρει τη «σφραγίδα» του Σάκη Κουτίνα.

3) Λευτέρης Τσελέκης (Εύαθλος)

Μιλήσαμε αρκετές φορές για τον Μπάμπη Ημερίδη, αλλά στο ματς με τον ΑΓΣΙ αυτός ήταν που πήρε την «μπαγκέτα» εκτελεστικά. Όχι ότι ο έτερος σκόρερ υστέρησε, αλλά εκείνος ήταν… το κάτι άλλο, φορτώνοντας με 26 πόντους το αντίπαλο καλάθι και συμβάλλοντας καθοριστικά, για να πάρει ο Εύαθλος ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποβεί καθοριστικό. Η μεγάλη εμφάνιση του Λευτέρη Τσελέκη, ήρθε μάλλον στο πιο κατάλληλο σημείο.

4) Νίκος Κλωνάρας (Πρωτέας Γρεβενών)

Είναι εξαιρετικός την φετινή σεζόν και δε σταματά να μάχεται, απειλώντας κοντά και μακριά από το καλάθι. Πρόσθεσε άλλη μία μεστή του εμφάνιση με 16 πόντους και δύο τρίποντα, για να περάσει ο Πρωτέας από μία δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Νικόπολης, και να μπει στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Με παίκτες που έχουν ρόλο, σαν αυτόν του Νίκου Κλωνάρα, σε τέτοια κατάσταση, η ομάδα από τα Γρεβενά μπορεί να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία.

5) Ανδρέας Χατζόπουλος (Φαίακας Κέρκυρας)

Είναι από τους παίκτες που έχουν τραβήξει πολύ «κουπί», ιδιαίτερα στην περίοδο όπου απουσίαζε ο Στάθης Περούλης. Κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας ήταν εκ νέου κυρίαρχος στις «μάχες» του «ζωγραφιστού», έχοντας 25 πόντους και παίρνοντας δικαίως τη θέση του στο… χαμηλό μας σχήμα. Ο Ανδρέας Χατζόπουλος είναι, άλλωστε, ένας από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας του Φαίακα.

Προπονητής: Γιώργος Παπαδόπουλος (Εύαθλος)

Η ομάδα του έχει σημειώσει σημαντική άνοδο αγωνιστικά και κάθε εβδομάδα δείχνει πως το ταβάνι της είναι… και λίγο μεγαλύτερο. Αποκορύφωμα φάνηκε να είναι η τελευταία εμφάνιση, όπου «στραγγάλισε» τον ΑΓΣΙ και πήρε ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μετρήσει «διπλά» στην προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα μεγάλο στοίχημα και αυτό φαίνεται να το κερδίζει μαζί με τους παίκτες του ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

2ος όμιλος Βορρά

1) Πέτρος Αποστόλου (Απόλλων Καλαμαριάς)

Το ίσως πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έως τώρα, ήταν εκείνος που το πήρε πάνω του. Στα 34 χρόνια του, αποτελεί ακόμη έναν αθλητή που αποδεικνύει πως η ηλικία είναι… απλά ένα νούμερο, «βομβαρδίζοντας» με 25 πόντους και πέντε τρίποντα το καλάθι του Αστέρα Σίνδου. Η μεγάλη απόδραση της ομάδας της Θεσσαλονίκης φέρει την «υπογραφή» του Πέτρου Αποστόλου.

2) Βασίλης Γιωτόπουλος (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Άλλος ένας «πιστολέρο» που αναδείχθηκε αυτή την αγωνιστική. Το ένιωσε… στο πετσί της, άλλωστε, η άμυνα της συμπολίτισσας ΑΕ Κομοτηνής, καθώς εκείνος σταμάτησε το ματς στους 23 πόντους με έξι τρίποντα, με τους έτερους Θρακιώτες να μη βρίσκουν αντίδοτο στη δράση του έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο ΓΑΣ έκανε το καθήκον του, με τον Βασίλη Γιωτόπουλο να τον βοηθά να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή του.

3) Δημήτρης Κιούρκας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Ήταν απολαυστικός, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και μονοπωλώντας το ενδιαφέρον. Ο 24χρονος γκαρντ έφτασε τους 23 πόντους με τρία τρίποντα, στην αποστολή με τον Κένταυρο Καλλικράτειας, για να πάρει μία άνετη μεν, κρίσιμη δε νίκη η Ευκαρπία, καθώς πλέον μοιάζει να έχει απομακρύνει κάθε «σύννεφο» που αφορά τη σωτηρία. Όλα αυτά, χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Δημήτρη Κιούρκα.

4) Νίκος Γεωργάκης (ΧΑΝΘ)

Θα ήταν άδικο να μη μιλήσουμε για την διαρκώς ευρισκόμενη σε υψηλά στάνταρ απόδοσή του, ιδιαίτερα από την ημέρα άφιξης του Γιώργου Ζαφειρούδη. Το απέδειξε ακόμη μία φορά κόντρα στη ΜΕΝΤ, με τους 21 πόντους με ένα τρίποντο να είναι ο απολογισμός του, κάνοντας ό,τι ήθελε μαζί με τον Πέτροβιτς, την άμυνα των έτερων Θεσσαλονικέων. Ο 25χρονος Νίκος Γεωργάκης, μοιάζει να έχει αποδεχθεί και να γνωρίζει πολύ καλά, πλέον, το ρόλο του μέσα στην ομάδα.

5) Χάρης Βοϊβατόπουλος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Είναι ένα ακόμη «κεφάλαιο» της «μαγικής» πορείας της ομάδας από την Καβάλα και σε ένα ματς για γερά νεύρα με τον Αίαντα Ευόσμου, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές. Μπορεί να δέχεται τεχνική ποινή σε σημείο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον αντίπαλο να πλησιάσει, αλλά είναι ύστερα ψύχραιμος, για να τελειώσει το ματς με 13 πόντους, διασφαλίζοντας την νέα επιτυχία της Ελευθερούπολης, που έχει… ξεχάσει τι σημαίνει ήττα. Η ομάδα απέφυγε τη ζημιά, με τον Χάρη Βοϊβατόπουλο να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο.

Προπονητής: Πόλυς Γεωργιάδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Με «διπλό» η ομάδα του απομακρυνόταν αρκετά από την ουρά, με ήττα… έμπλεκε για τα καλά. Ήταν, όμως, έτοιμη για «ροντέο» και το απέδειξε στο παρκέ, φεύγοντας από την έδρα του Αστέρα Σίνδου με το πολύτιμο αποτέλεσμα στις βαλίτσες της κι έχοντας μία μεγάλη πρόκληση με την ΧΑΝΘ την Κυριακή (11/2), προκειμένου να επιχειρήσει να το κεφαλαιοποιήσει. Με αυτή την νίκη, βέβαια, για πολύ καιρό ακόμη ο Απόλλων θα είναι ήρεμος και τα εύσημα ανήκουν στον Πόλυ Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις