«Όρθια» η Νίκη στη Νεάπολη

Ύστερα από ένα παιχνίδι ντέρμπι, δυνατό, με πολλές μονομαχίες σε βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ΝΠΣ Βόλος και Νίκη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα, ενώ στην επανάληψη η Νίκη προηγήθηκε με 0-1 με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντόλγκι στο 54’, για να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά ο Μάντζης στο 63’ για τον ΝΠΣ Βόλος.
Η Νίκη κατάφερε να «σπάσει» το απόλυτο που είχε ο ΝΠΣ Βόλος στη Νεάπολη, υποχρεώνοντας τους πρωτοπόρους στην πρώτη τους εντός έδρας ισοπαλία και δεύτερη στο πρωτάθλημα, με τους «κυανόλευκους» να παραμένουν αήττητοι φέτος με αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλος, μετρώντας μία νίκη και μία ισοπαλία.
Για τους γηπεδούχους σημαντική αποδείχθηκε η απουσία του Πίτου Γκαρσία, του κινητήριου μοχλού της ομάδας.

Πως έπαιξαν οι ομάδες
Ο Χουάν Φεράντο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Μπουργάνη. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Ντόσης. Το κεντρικό δίδυμο συνέθεσαν οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Πέντα και Καμπαγέρο. Μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» αγωνίστηκε ο Σαλαμούρας, ενώ από τις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ηλιόπουλος από δεξιά και ο Δεμηρτζόγλου από αριστερά. Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Μάντζης.

Από την άλλη πλευρά η Νίκκη αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Θεολόγη, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά συνέθεσαν οι Γενιτσαρίδης, Βέργος, Καρτσαμπάς και Λάιος. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντόλγκι και Μέτσε. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ντινιωτάκης και Μπάιριτς, ο Ιορδανίδης ήταν ο επιτελικός χαφ με τον Τζιώρα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό παιχνίδι στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλου μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πιέσουν την άμυνα της Νίκης. Στο διάστημα αυτό οι «κυανέρυθροι» απείλησαν στο 2’ με τον Μάντζη (σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα κατέληξε άουτ) και στο 12’ όταν ο Ηλιόπουλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Θεολόγη να βρίσκεται μακριά από την εστία του και τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Μετά το 15’ η Νίκη ισορρόπησε το ματς και μάλιστα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Στο 15’σε σουτ του Τζιώρα από μακρινή απόσταση η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 16’ ο Ντινιωτάκης σούταρε από κοντινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια του Μπουργάνη.
Ο γηπεδούχοι με τον Πέντα στο 20’ εκτέλεσαν φαουλ με τον Θεολόγη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα, για να φτάσουμε στο 24’ όπου η Νίκη έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Ιορδανίδης σούταρε με δύναμη με τον Μπουργάνη να κάνει την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το 0-0.
Από το 25’ μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Στο 45 ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μάντζη ως οφσάιντ.

Δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι, με τη Νίκη να καταφέρνει στο 54’ να φτάσει στο γκολ, ωστόσο, οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος κατάφεραν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν στο 63’.
Ο Ντινιωτάκης κέρδισε φάουλ έξω από τη περιοχή σε ανατροπή από τον Δημόπουλο, με τον Μπάιριτς να αναλαμβάνει εκτέλεσή του. Ο παίκτης της Νίκης με συρτό σουτ πέρασε τη μπάλα από το τείχος των φιλοξενουμένων και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουργάνη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε, για να γίνει το 0-1 στο 54’.
Γρήγορα, ωστόσο, ήρθε η απάντηση από τον ΝΠΣ Βόλος, καθώς εννέα λεπτά αργότερα έγινε το 1-1. Ο Μάντζης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή  έπειτα από σέντρα του Ηλιόπουλου από τη δεξιά πλευρά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Το γκολ της ισοφάρισης άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να αποκτούν ψυχολογία και να πιέζουν την άμυνα της Νίκης. Στο 68’ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Θεολόγη και κατέληξε στον Μάντζη, που δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.
Στο τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, οι παίκτες της Νίκης στέκονταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων.
Μάλιστα στο 88’ ο Ιορδανίδης με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό «παραθυράκι» του Μπουργάνη, με τη Νίκη να χάνει σημαντική ευκαιρία για το1-2.

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Μάνος, Μπαλιάγκας
Κίτρινες: Πέντα, Ντόσης, Δημόπουλος-Καρτσαμπάς, Λάιος Τζιώρας, Κοντοές
ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης (85’ Κολλάς), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου, Πέντα, Καμπαγέρο, Μάντζης, Σαλαμούρας (57’ Μηλιώτης), Ηλιόπουλος.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος (73’ Ζιώγας), Καρτσαμπάς, Βέργος (66’ Κοντοές), Μέτσε, Ντόλκι, Ιορδανίδης, Μπάιριτς (72’ Αναστασίου), Ντινιωτάκης, Τζιώρας (80’ Τζάθας).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις