Στα τελικά με «τριάρα» οι Νέοι του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Η ομάδα Νέων του συλλόγου μετά από μια εξαιρετική πορεία στο πρωταθλήμα Κ19 της Football League κατέκτησε την πρωτιά στον 4ο όμιλο, καθώς υπερίσχυσε του Ηρακλή Ψαχνών στους δύο αγώνες μπαράζ. Στον δεύτερο τελικό που διεξήχθη σήμερα Σάββατο (18/4) οι…

…«ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0 και ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα, όταν και είχαν ηττηθεί με 2-1 στα Ψαχνά.
Οι παίκτες του Θωμά Μακρή ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, έφτασαν δίκαια στην επιτυχία, την οποία και πανηγύρισαν έξαλλα, μαζί με τους πολυάριθμους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο βοηθητικό του ΕΑΚ.
Μέσα σε 15 λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα γι’ αυτούς. Μόλις στο 1′ ο Ντινόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή από τον Μπαλόζι, όμως ο ίδιος αστόχησε, με τον τερματοφύλακα Πετράκη να αποκρούει, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
Μπορεί το γκολ να μην ήρθε για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό, ήρθε όμως τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Τάσος Γκίνης με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γίνονται ένα… κουβάρι και τους φιλάθλους στη κερκίδα να πανηγυρίζουν το πρώτο τέρμα της ομάδας.
Πολύ γρήγορα έγινε και το 2-0, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν με πάθος, περιορίζοντας τον Ηρακλή Ψαχνών σε παθητικό ρόλο. Στο 14′ ο Μάριο Μπάσαρι εκτέλεσε φάουλ και ο Ντινόπουλος αυτή τη φορά με κεφαλιά έγραψε το 2-0, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι.
Στο 39′ ο Δημητριάδης έσωσε τον Ολυμπιακό, καθώς πρόλαβε και έβαλε το σώμα του κοντράροντας τη μπάλα στο σουτ του Μουτουρίδη μέσα από τη μικρή περιοχή και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Ξανθά. Στο 40′ ο Αλεξανδρής εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, ο Ολυμπιακός είχε καλή ανασταλτική λειτουργία, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες. Στο 55′ ο Στέλιος Αλεξανδρής εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πετράκη, ενώ στο 60′ ο Ντέντια σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών του Ολυμπιακού στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ολυμπιακός μετά το 65′ παραχώρησε γήπεδο στους παίκτες του Ηρακλή, ωστόσο, δεν απειλήθηκε από τη φιλοξενούμενη ομάδα. Αντίθετα, στο 85′ σε μια αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» έγινε το 3-0. Ο Νίκος Ντινόπουλος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα στον αμαρκάριστο Νίκο Ντόντο (είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στο παιχνίδι) και αυτός με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία έγραψε το 3-0. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε.
Ο Ηρακλής στο 87′ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δύο κίτρινες κάρτες του Πολίτη.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Δημήτρης Κρητικός, με βοηθούς τους κ.κ. Ονούφριο Αθηναίο και Κώστα Βλάχο, όλοι από την ΕΠΣΘ.
*Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί παίκτες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, οι οποίοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες των νεαρών παικτών του Θωμά Μακρή.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.:Ξανθάς, Καψιώτης, Γαρυφάλλου, Δημητριάδης, Γκίνης (92′ Γιανούλας), Βλαχόπουλος, Μπούσης, Αλαμάνης (67′ Ντόντος), Ντινόπουλος (87′ Μπέικος), Αλεξανδρής (83′ Χασιώτης), Μπάσαρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Πετράκης, Φώτου, Σενάι, Ντέντια, Μπαλόζι (66΄ Μπέκος λ.τρ.), Μάκο, Ρόγκας (52′ Μιναρετζής), Αποστόλου (89′ Αργυρίου), Μουτουσίδης (81′ Τζάνης), Πολίτης, Γκίκας (90′ Ρουσοδήμος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις