«Εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό ο Κόντε!

Καθάρισε τον Παναθηναϊκό ο Πέδρο Κόντε! Με δύο γκολάρες του Ισπανού χαφ, ο ΠΑΣ επικράτησε με 2-1 των «πράσινων» στα Γιάννενα και τον προσπέρασε στη βαθμολογία.

Μια από τα… ίδια για το τριφύλλι και στους «Ζωσιμάδες». Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί να ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με τον περασμένο αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, έβγαλαν διάθεση και έφτιαξαν φάσεις αλλά δεν είχαν την ουσία και την εκτελεστική δεινότητα του Πέδρο Κόντε!

Οι Ηπειρώτες εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος, σκόραραν δις και πήραν μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στην επανάληψη, να μειώνει με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά αλλά να μην βρίσκει το τέρμα της ισοφάρισης.

Στους 25 βαθμούς πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα, έναν λιγότερο ο Παναθηναϊκός που έπεσε στην 10η θέση και παραμένει χωρίς τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο στη φετινή σεζόν. Μετά τις 28 Οκτωβρίου πανηγύρισαν στην έδρα τους οι Γιαννιώτες, όταν και είχαν επικρατήσει της Κέρκυρας με 2-1.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-5-2 ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σκόνδρα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο να είναι η τριάδα στα στόπερ. Μπακ-χαφ οι Καρανίκας, Μπουκουβάλας, με τους Γαρουφαλιάς Μανθάτης και Γιάκος να είναι η τριάδα στον άξονα. Μπετρά και Κόντε βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με ίδια διάταξη παρέταξε από την άλλη μεριά και τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Βλαχοδήμος ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο και Οικονόμου στην τριάδα των στόπερ. Κουλιμπαλί και Ινσούα τα μπακ-χαφ, με τους Τζανδάρη, Κάτσε και Λουντ να είναι η τριάδα στον άξονα. Μυστακίδης και Δώνης αποτελούσαν το δίδυμο στην επίθεση.

To ματς

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να αναγκάσει τους αντιπάλους του σε λάθη μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με… φόρα, είχαν τον έλεγχο και λίγο έλειψε με τη συμπλήρωση έξι λεπτών να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, ο Μυστακίδης δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία μετά την ασταθή επέμβαση, σε μια απίθανη ευκαιρία για την ομάδα του Ουζουνίδη. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες αλλά ο Μπετρά δεν κατάφερε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του Πετράκη άρχιζαν να ισορροπούν, με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτιαχναν ευκαιρίες! Ο Μυστακίδης στο 24’ δεν κατάφερε να βρει εστία με σουτ από τα όρια της περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη. Οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες στο ματς αλλά οι Ηπειρώτες την ουσία και στο 30ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μπετρά έκανε την κάθετη πάσα με τη μία προς τον Κόντε, ο οποίος… πήρε στο σπριντ τον Οικονόμου και με άψογο «τσιμπητό» πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε άλλη πνοή στους γηπεδούχους και παράλληλα έριξε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους. Στο 29’ ο Μανθάτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Βλαχοδήμο, με τον Πέδρο Κόντε να μην βρίσκει εστία στο… ριμπάουντ αλλά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ισπανός φορ σκόραρε ξανά, προσφέροντας το highlight του ματς. Ο Γιόχανσον προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι και ο 29χρονος φορ με φοβερό βολέ από τα 25 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο… πλαϊνό δίχτυ, γράφοντας το 2-0!

inner
Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τον ΠΑΣ, που είχε κάνει και με το παραπάνω την δουλειά του, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Παναθηναϊκός καλούνταν να βγάλουν αντίδραση στην επανάληψη και να το παλέψουν, όπως και έγινε. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους με τον Βλαχοδήμο να… βγάζει τον Μπετρά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή και τον έλεγχο και έψαχναν με ηρεμία το γκολ. Και στο 54’ θα μπορούσαν να είχαν βρει το γκολ, όμως, ο Σιδηρόπουλος δεν υπέδειξε το πέναλτι που έγινε από τον Μιχαήλ πάνω στον Μυστακίδη.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ουζουνίδης προσπαθούσε από τον πάγκο να βοηθήσει την ομάδα του και να την κάνει πιο επιθετική, με τους «πράσινους» να μπαίνουν ξανά στο ματς και στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ήταν το 70ο λεπτό όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε την ατομική προσπάθεια και το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Γαρουφαλιά να να… καρφώνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με τάκλιν (2-1).

Το ματς έπαιρνε ξανά «φωτιά», οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν το βρήκαν ποτέ. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο υποδειγματικά και δεν κινδύνευσαν σχεδόν καθόλου, πάγωσαν τον ρυθμό και εν τέλει έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη, πανηγυρίζοντας εντός έδρας μετά τον περασμένο Οκτώβριο, με το «τριφύλλι» να μένει για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη μακριά από τη Λεωφόρο!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73’ Βιντάλ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Μπουκουβάλας (84’ Αποστολόπουλος), Μπετρά (79’ Μπέριος), Κόντε.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (56’ Αλτμαν), Λουντ (80’ Πίσπας), Μυστακίδης (65’ Χατζηγιοβάνης), Δώνης.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες»

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις