Ηττήθηκαν… κι αποκλείστηκαν οι Νέοι της ΕΠΣΘ

Δεν τα κατάφεραν οι Νέοι της ΕΠΣΘ να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, των “οκτώ” του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, αφού στο πλαίσιο της νοκ-άουτ αναμέτρησης για τη Β’ φάση που έγινε στην ουδέτερη έδρα του ΔΑΚ Κατερίνης, γνώρισαν την ήττα με 2-0, από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Ένα γκολ στις αρχές του β’ ημιχρόνου (πέναλτι) κι ένα λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η πρόκριση των θεσσαλονικέων χαρακτηρίζεται δίκαιη, αφού στο σύνολο της αναμέτρησης ήταν πολύ καλύτεροι.

Στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν κλειστό. Οι Νέοι της ΕΠΣ Θεσσαλίας έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα.
Εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του α΄μέρους, όπου οι Νέοι της ΕΠΣ Μακεδονίας έχασαν κλασικές ευκαιρίες, με βάση τις οποίες αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Στο ίδιο ημίχρονο οι Νέοι της ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν σε καμία περίπτωση, αφού είχαν μόλις ένα κόρνερ στο ενεργητικό τους.
Στο β’ μέρος οι Νέοι της ΕΠΣΜ μπήκαν και πάλι πιο δυνατά επιδιώκοντας το γκολ, που ήρθε στην αρχή του ημιχρόνου, με πέναλτι. Από εκεί και πέρα είχαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, ο Αντώνης Μάνδαλος έκανε τις αλλαγές του προσπαθώντας να δώσει μια πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του, η οποία κέρδισε κάποια μέτρα, από το 60’ και μετά. Με κάποιες ατομικές προσπάθειες κυρίως του Τάρε, οι βολιώτες επιδίωξαν να γίνουν απειλητικοί, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ώσπου έγινε το 2-0 λίγο πριν το τέλος του αγώνα, σε μια φάση όπου ο τερματοφύλακας Κραβαρίτης έκανε λάθος εκτίμηση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κι επιθετικό φάουλ.
Σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα στο πρώτο διάστημα, υπήρχε μόνο ένα σουτ από πλευράς ΕΠΣΜ με τον Τσοπούρογλου (8’), με την καλύτερη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, να γίνετε στο 21’. Τότε, ασυνεννοησία στην πλαϊνή γραμμή της μικρής περιοχής κι αριστερά, μεταξύ του Ιωακειμίδη και του τερματοφύλακα Κραβαρίτη (που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει), όταν ανάμεσα τους μπήκε ο Τσιπούρας, έφερε τη μπάλα στον Τσοπούρογλου, που έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, έχοντας όμως σώματα αντιπάλων απέναντί του, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 37’ ο Κουφαλίδης έκανε τη μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, από τη δεξιά πλευρά, εκεί που κινούνταν ο Πούλης, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, έφυγε ψηλά πάνω από την εστία.
Στο 40’ ο Σάιμπερ μετά από συνδυασμό ήρθε σε θέση βολής, ωστόσο ο Κραβαρίτης που είχε βγει από την εστία του κι έκλεισε τους χώρους, κατάφερε να διώξει.
Στο 42΄ ο Τσιπούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο του Τσίλογλου, μετά από σέντρα του Γραμμένου κι έκανε σουτ “κεραυνό”, όμως ο Κραβαρίτης ήταν στη θέση του κι έδιωξε γι’ ακόμη μια φορά.
Στο 44΄εκπληκτική χαμένη ευκαιρία για την ΕΠΣΜ όταν έγινε κάθετη μπαλιά, ο Τσοπούρογλου προσπάθησε να πλασάρει, ωστόσο ο Τσίλογλου, έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου (46’) σέντρα από δεξιά του Τσιπούρα, ο Ζησόπουλος πήδηξε για κεφαλιά, χωρίς να βρει μπάλα κι ο επερχώμενος Γραμμένος στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να πιάσει το σουτ στον αέρα, όμως δεν βρήκε καλά τη μπάλα που πέρασε πολύ άουτ.
Το β’ μέρος ξεκίνησε και πάλι με υπεροχή των τυπικά γηπεδούχων, που προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε με πέναλτι, πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο στο β’ ημίχρονο.
Ήταν το 49’, όταν σε σέντρα που έγινε από αριστερά η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Μπόλη, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιπούρας, κάνοντας το 1-0.
Στο ενδιάμεσο υπήρξαν μικροευκαιρίες, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ώσπου φτάσαμε στο 87΄ οπότε έγινε το 2-0. Από το χώρο του κέντρου η μπάλα γύρισε στον Κραβαρίτη, ο οποίος έκανε ανοιχτό κοντρόλ, ο Τσιπούρας έκανε πολύ γρήγορη κούρσα βάζοντας την κόντρα με προβολή στα πόδια του Κραβαρίτη, που προσπάθησε να διώξει, με τη μπάλα τελικά να αργοκυλά στα δίχτυα της εστίας του.
Να σημειώσουμε ότι η φάση ήταν δύσκολη, ενδεχομένως να υπήρχε κι επιθετικό φάουλ κι ότι ο Κραβαρίτης έμεινε στο έδαφος τραυματισμένος για δυο λεπτά.
Στο διάστημα που ακολούθησε ως το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε τίποτα, με το τελικό αποτέλεσμα να μένει στο 2-0.
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Πασαλίδης, Ανδρεάδης, Σάϊμπερτ, Κατσουλίδης, Βασιλόπουλος, Τσινεκίδης, Πουλής (39’ Ζησόπουλος), Κουρφαλίδης, Τσιπούρας (90’ Τσιώνας), Γραμμένος (89’ Σιόντας), Τσοπούρογλου (90’ Ιωακειμίδης)
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Κραβαρίτης, Μπόλης, Μπούργος (46’ Καραλής), Ιωακειμίδης (72’ Κατσίφας), Τσίλολου, Μεγαγιάννης, Δήμος (46’ Ματθαίου), Κανούτας, Τάρε, Τιμπλαλέξης, Κατσαγεωργίου (67’ Ακριβόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις