«Βύθισε» τον Απόλλωνα η Κέρκυρα!

Παρότι δεν ήταν καλύτερη και χρειάστηκε μπόλικη δόση τύχης για να πάρει κεφάλι στο σκορ (σσ. με την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Τσόβιτς και να καταλήγει στο δοκάρι), η Κέρκυρα επικράτησε 2-0 και… βύθισε στη ζώνη του υποβιβασμού τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Αυτογκόλ του Τσόβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε το πρώτο γκολ , με πλασέ το Επστάιν το 2-0 για τους Φαίακες που έφτασαν στους 18 βαθμούς και βρίσκονται πλέον στο +2 από την Ελαφρά Ταξιαρχία (σσ. 16 βαθμούς).

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Απόλλωνα στον πρώτο ημίχρονο που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες του και βλέπει πλέον τα πράγματα στην υπόθεση παραμονή να δυσκολεύουν αρκετά.

Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό αγωνίζεται την ερχόμενη εβδομάδα η Κέρκυρα, στην Ξάνθη με την ακριτική ομάδα ο Απόλλων Σμύρνης!

Το ματς

Αναγνωριστικά κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ματς, με τις δύο ομάδες να μην ανοίγονται ιδιαίτερα και να ψάχνουν με μερικές βαθιές μπαλιές τους επιθετικούς τους, θέλοντας να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος των αντιπάλων. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ο Απόλλων άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και με ωραίο στρωτό ποδόσφαιρο να φτιάχνει είτε ευκαιρίες είτε προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 16’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς, σε μια φάση διαρκείας.

Μετά από κάθετη του Ναδάλες, ο Τσουκαλάς μπήκε στην περιοχή αλλά δεν τελείωσε τη φάση και το γύρισμά του προς τον Αλμπάνη ήταν κακό. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλμπάνης έκανε τις ντρίμπλες και στη συνέχεια έστρωσε στον Στόουκς αλλά το σουτ του Ιρλανδού κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου. Τσουκαλάς και Ντεβέσα βοηθούσαν αρκετά στην κυκλοφορία, ο Στόουκς άνοιγε διαδρόμους και η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο 28ο λεπτό δε, έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος αλλά ο Αλμπάνης έκανε κακό κοντινό τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιαννακόπουλο να διώξει και να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Απόλλων είχε το πάνω χέρι, την κυκλοφορία και τις φάσεις και δεν είχε επιτρέψει στην Κέρκυρα να κάνει το παιχνίδι της. Μάλιστα, ο Γιάννης Μαντζουράκης είδε και τον Τουράμ στο 33’ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού, βάζοντας τον Παμλίδη στη θέση του. Το ματς δεν πήγαινε καλά για τους Φαίακες ωστόσο «έφτιαξε» και με την βοήθεια της τύχης. Μετά από φάουλ που κέρδισε ο Παμλίδης έξω από την περιοχή από τον Μπαρτολίνι στο 40ο λεπτό, ο Ρόλε έκανε εξαιρετική εκτέλεση με την μπάλα όμως να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Τσόβιτς, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-0.

Μια από τα ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Απόλλων είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και έψαχνε με ορθολογικό τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Έφτασε κοντά σε αυτό στο 54ο λεπτό όταν ο Ντεβέσα με τον Ναδάλες κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, με τον πρώτο να δίνει στον αμαρκάριστο Κοντοέ που έπιασε «χλιαρό» σουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν στις φάσεις αλλά ούτε ο Παμλίδης ούτε ο Γεωργίου κατάφεραν μέσα από την περιοχή να σκοράρουν.

Ο Παράσχος έβλεπε πως η ομάδα του ήθελε… βοήθεια από τον πάγκο και προσπάθησε να την δώσει. Έβγαλε τον αρνητικό στο δεύτερο μέρος Ντεβέσα και έβαλε τον Ανιέτε, ενώ πέρασε στο ματς και τον Κονέ στη θέση του Ναδάλες. Ωστόσο, μέχρι να βρουν καλά καλά οι παίκτες του Απόλλωνα τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, η Κέρκυρα σκόραρε ξανά και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της. Ήταν το 68ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα και έφυγαν στην κόντρα, με την τρομερά αργή άμυνα του Απόλλωνα να εκθέτεται ξανά και τον Επστάιν να γράφει με ωραίο πλασέ το 2-0.

Η Κέρκυρα είχε κάνει τη δουλειά της, είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και καλούνταν πλέον να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Κάτι που έκανε με χαρακτηριστική ευκολία καθώς οι παίκτες του Απόλλωνα αναλώθηκαν σε πολλά γεμίσματα κάτι που ήταν… βούτυρο στο ψωμί των Φαιάκων, οι οποίοι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους βάζει σε θέση οδηγού ενόψει της παραμονής.
Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου, Ρόλε (82’ Μυτίδης), Επστάιν (70’ Αρτυματάς), Τουράμ (33’ Παμλίδης).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι (71’ Καστιγέχος), Κοντοές, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ντεβέσα (59’ Κονέ), Αλμπάνης, Ναδάλες (59’ Ανιέτε), Στόουκς.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις