Το πάθημα να γίνει μάθημα στον Ρήγα Φεραίο

Την περασμένη αγωνιστική ο Ρήγας Φεραίος ηττήθηκε 2-1 στον Οπούντιο Μαρτίνου με τέρμα που δέχθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Με νίκη σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα του Βελεστίνου θα σκαρφάλωνε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Ρήγα δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις, ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή του αγώνα, σύμφωνα με τον προπονητή τους, πως θα κινηθούν και ποια τακτική θα ακολουθήσουν εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Λάκης Μπακάλης πιστεύει ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και πως όλα κρύβουν κινδύνους (και έχει δίκιο).
Αυτό το τέρμα που δέχθηκαν οι παίκτες του Ρήγα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, τους έδωσε ένα σημαντικό μάθημα. Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν σε κανένα παιχνίδι να θεωρούν κάτι δεδομένο (σε αυτή την περίπτωση την ισοπαλία) πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Μπορεί να ήταν μία άτυχη στιγμή που δεν τους στοίχισε κάτι παραπάνω από την προσωρινή κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο δεύτερο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, αλλά αυτή η εμπειρία που βίωσαν μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο μέλλον.
Ο Ρήγας Φεραίος κάποια στιγμή ίσως βρεθεί σε παρόμοια θέση, όπου μπορεί να μην παλεύει μόνο για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, αλλά για κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Την κατάκτηση ενός τροπαίου. Εκείνη τη στιγμή όμως, οι παίκτες του Ρήγα, θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους τους, γιατί το πάθημα σε ένα όχι και τόσο σημαντικό παλαιότερο παιχνίδι τους, θα τους έχει γίνει πια μάθημα.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις