Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ

Μετά το κακό, πρώτο ημίχρονο στη Λαμία, ο «δικέφαλος του βορρά» έβγαλε ψυχή πρωταθλητή στο δεύτερο και με γκολ των Πέλκα και Μαουρίτσιο μέσα σε ένα πεντάλεπτο (56′ και 61′ αντίστοιχα), «καθάρισε» την ομάδα της Φθιώτιδας (0-2), για τη 10η συνεχόμενη νίκη του στη Σούπερ Λίγκα και 14η συνολικά!

Ξανά στο +5 από τη δεύτερη ΑΕΚ οι «ασπρόμαυροι», που ευελπιστούν σε «γκέλα» των «κιτρινόμαυρων» απέναντι στην Ξάνθη (18/2, 17:15), προκειμένου να πάνε ακόμη πιο… αεράτοι στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι σκόρερ, αλλά και οι Μπίσεσβαρ, Μακ, με τον Σλοβάκο, μάλιστα, να «ψάχνει» το γκολ και γενικά, να βγάζει μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι του.

Πώς έπαιξε

inner Το ματς

«Στραβά» πήγε να ξεκινήσει το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ!

Μόλις στο 1ο λεπτό και έπειτα από μία εναέρια «μονομαχία», ο Λέο Μάτος πάτησε άσχημα και φάνηκε ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει, ξεπέρασε, ωστόσο, γρήγορα το πρόβλημά του και «έβγαλε» κανονικά το ματς.

Αφού ξεπέρασε, λοιπόν, το… άγχος με τον καλύτερό του παίκτη στη σεζόν, ο «δικέφαλος του βορρά» ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλε τον ρυθμό του κόντρα στη Λαμία, αδυνατούσε, όμως, να βρει ελεύθερους χώρους απέναντι στη -για μία ακόμα φορά- σκληροτράχηλη και συμπαγή άμυνα της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 16′, για την πρώτη φάση των φιλοξενούμενων (και του παιχνιδιού), με το πλασέ από τον Πέλκα, πάντως, να μην απειλεί τον εξαιρετικό Παπαδόπουλο.

Ο 27χρονος γκολκίπερ, εξάλλου, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο 45λεπτο, κάνοντας, πιθανότατα, την απόκρουση της αγωνιστικής επτά λεπτά αργότερα (23′), βγάζοντας την προβολή του Βαρέλα εξ επαφής, μετά το κόρνερ του Πέλκα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο α’ μέρος!

Στο 29′, δε, είπε «όχι» και στο δυνατό σουτ του Μακ από δεξιά, κλείνοντας σωστά τη γωνία του, ενώ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των Μαουρίτσιο (37′) και Πέλκα (στις καθυστερήσεις).

Γενικώς, στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και τη συντριπτική κατοχή μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει ως το… τέλος τις -οκτώ- τελικές του, με τη Λαμία να κρατάει μάλλον εύκολα το 0-0 και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να πονοκεφαλιάζει, αναζητώντας λύσεις, ενόψει του β’ μέρους.

Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε στα πρώτα 45′ ο ΠΑΟΚ, το πέτυχε μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα, νωρίς-νωρίς!

Μετά από μία συνεργασία για σεμινάριο στο 51′, με τον Μακ να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, τον Μαουρίτσιο να κοντρολάρει και να πασάρει στον Μπίσεσβαρ, και τον Ολλανδό να «σκάβει» άψογα για τον Πέλκα, ο… μασκοφόρος μεσοεπιθετικός άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για τον «δικέφαλο», που έκανε, πραγματικά, τους αμυντικούς των γηπεδούχων να… χαζέψουν!

Στο 61′, μάλιστα και πριν προλάβουν οι τελευταίοι να… συνέλθουν, ο σκόρερ έκλεψε και «σέρβιρε» αριστερά στον Μακ, αυτός έβγαλε τη σέντρα, με τον Ασίγκμπα να απομακρύνει άσχημα και την μπάλα να καταλήγει στο κεφάλι του Μαουρίτσιο, που απλά την έστειλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Παπαδόπουλου με κεφαλιά-ψαράκι!

Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πολύ εύκολα για τον ΠΑΟΚ, που «κατέβασε» ταχύτητα.

Στον αντίποδα, η Λαμία προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, είχε μια καλή στιγμή στο 71′, όταν, από τη σέντρα-σουτ από τον Παντελιάδη, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μακ και έφυγε κόρνερ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του θεατή Πασχαλάκη, αλλά τίποτα περισσότερο.

Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί, που έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες προς το φινάλε της αναμέτρησης, για να δώσουν πανηγυρικό τόνο στο πέρασμά τους από τη Λαμία. Στο 78′, όμως, το δυνατό σουτ από τον Μακ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ, στο 84′, το νέο σουτ του Σλοβάκου, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και πάσα του Μαουρίτσιο, κόντραρε στο τάκλιν του Αναστασιάδη και έφυγε κόρνερ.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (67’ Μπεν Τζεμιά), Μπλάζιτς, Βάντερσον (72’ Καραγιάννης), Μπούντνικ (61’ Άστσεριτς), Πίτι, Ακόστα.

Στον πάγκο έμειναν: Πίτκας, Παπαργυρίου, Κουτρομάνος, Μπουλούλης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (Μουλέν 78′), Μακ (Κουλούρης 89′), Μπίσεσβαρ (Λημνιός 73′) Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο έμειναν: Γλύκος, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Δεληγιαννίδης.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις