Δεν κατεβαίνει ο ΝΟΒΑ στο σημερινό παιχνίδι με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο γυναικείο πόλο. Στην πρώτη του συμμετοχή ο ΝΟΒΑ κατάφερε να «κλειδώσει» την παραμονή και θα τερματίσει στην 7η θέση. Η ομάδα του Βόλου πέτυχε το στόχο της, αφού ξεπέρασε μία ομάδα στη βαθμολογία και συγκεκριμένα τον Ηρακλή, που…

…υποβιβάζεται στην Α2.
Όμως ο ΝΟΒΑ θα κλείσει τις φετινές του υποχρεώσεις με όχι τιμητικό τρόπο, αφού δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης που σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΚΟΕ θα διεξαγόταν στο κολυμβητήριο του Λαιμού στις 3 μ.μ. Έτσι, θα χάσει στα «χαρτιά» με τέρματα 5-0 και θα του αφαιρεθούν και τρεις πόντοι, χωρίς αυτό να επηρεάζει την βαθμολογική του κατάταξη.
Οι λόγοι είναι οικονομικοί, όπως εξήγησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου κ. Χρήστος Γεροβασίλης: «Η ομάδα δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί κόντρα στη Βουλιαγμένη διότι δεν έχει νόημα. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για έναν αγώνα αδιάφορο βαθμολογικά. Οι επιχορηγήσεις από Πολιτεία και Δήμο έχουν κοπεί, ενώ το πρόστιμο του ΙΚΑ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου δυσκολεύονται να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ. Αρκεί να αναφέρω ότι το 1987 ψήφισαν στις εκλογές του συλλόγου 800 ταμειακώς εντάξει μέλη, ενώ πρόπερσι ο αριθμός αυτός είχε πέσει στους 108.
Γενικότερα για το τμήμα πόλο δεν είμαι υπέρ του να έχει επαγγελματίες παίκτες ή παίκτριες. Πρέπει να ασχοληθούμε με το φυτώριο. Να δημιουργηθεί μία βάση και από κει και πέρα αν χρειάζεται να πάρουμε και έναν-δύο πολίστες ή πολίστριες για να καλυφθούν κάποια κενά, αυτό μπορεί να γίνει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις