Χιμένεθ: «Πάμε στο Κίεβο για να πάρουμε τη νίκη»

Ο Χιμένεθ με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη στο AEK TV στάθηκε στην προσπάθεια όλης της ομάδας που παραμένει μέσα και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει, αναφέρθηκε στα διαιτητικά λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα του αγώνα με τους «Ακρίτες», ενώ έδωσε το σύνθημα για νίκη και πρόκριση μέσα στο Κίεβο επί της Ντιναμό την ερχόμενη Πέμπτη.

Για το αν έχει σκοράρει τρία γκολ στην καριέρα του με αφορμή το χατ-τρικ του Βράνιες: «Όχι, ποτέ δεν είχα σκοράρει τρία γκολ. Μόνο όταν έπαιζα στο χωρίο μου στην Αράλ».

Για την προσπάθεια των παικτών του: «Η δουλειά που κάνουμε έχει αποφέρει καρπούς. Δουλεύουμε καθημερινά, να έχουμε σωστό timing και να βρίσκουμε την μπάλα τόσο οι αμυντικοί όσο και οι επιθετικοί και ελπίζω να συνεχίσουμε να μπορέσουμε να σκοράρουμε και αυτά τα γκολ να μας δώσουν και τίτλους».

Για το πως αισθάνεται που η ΑΕΚ συνεχίζει μέσα σε όλους τους στόχους: «Φυσικά και είμαι πάρα πολύ ανακουφισμένος όταν βλέπω την προσπάθεια όλων των παικτών να είναι συγκεντρωμένοι και να προσπαθούν να βοηθήσουν. Είναι πάρα πολύ θετικό το να είμαστε ζωντανοί σε τρεις διοργανώσεις. Είμαστε λίγοι πλέον που είμαστε σε τρεις διοργανώσεις και αυτό οφείλεται στη συνολική δουλειά, όχι μόνο τη δική μου, αλλά στη συνολική δουλειά που γίνεται από την ομάδα».

Για την αντίδρασή του στις διαιτητικές αποφάσεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης: «Ήταν μια ανθρώπινη αντίδραση. Βλέποντας δυο πέναλτι που δεν δίνονται το ένα πίσω από το άλλο ίσως μπορώ να πω ότι ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά και η δική μου αντίδραση ήταν ανθρώπινη. Η ΑΕΚ έχει περάσει από πάρα πολλά κύματα, έχει περάσει από την τρίτη Εθνική. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται και ένα ανθρώπινο λάθος τότε μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Για τη ρεβάνς του Κιέβου με την Ντιναμό: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μετά από τη σημερινή νίκη είναι πάντα θετικό το να φεύγεις με νίκες. Θα ήταν διαφορετικό να παίζαμε μετά την Ντιναμό Κιέβου μετά από μια ήττα για παράδειγμα, αλλά αυτό που θα βρούμε είναι μια δύσκολη ομάδα, μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση, ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα και θα πρέπει να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε εδώ, να φύγουμε με τη νίκη».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις