Champions League: Βήμα πρόκρισης για Μπάρτσα και Μπάγερν

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό του αποτέλεσμα κολακεύει την Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός τη γλίτωσε από ήττα που θα ‘φερνε μπελάδες για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (1-1).

Έπειτα από οκτώ παιχνίδια και περίπου 600 λεπτά (κι αφού χρειάστηκε μια υπέροχη ενέργεια της «αλεπούς» Ινιέστα), ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στους «μπλε».

Τους απαγόρευσε, έτσι, να πανηγυρίσουν μια νίκη που μάλλον άξιζαν, έχοντας πετύχει ένα υπέροχο γκολ με τον Γουίλιαν κι έχοντας σημαδέψει δυο φορές (με τον ίδιο παίκτη) τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Το ματς

Χωρίς κλασικό σέντερ φορ (αφού τον ρόλο αυτό έπαιζε ο Αζάρ), αλλά με πολύ μεγαλύτερο πάθος μπήκε στο ματς η Τσέλσι. Βγαίνοντας πρώτοι στις φάσεις και κυνηγώντας κάθε μπαλιά, οι Λονδρέζοι στρίμωξαν τους Καταλανούς. Κι εκείνοι -δίνοντας σαφή προτεραιότητα στο να μη δεχθούν γκολ- προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό. Αυτή η μεταμόρφωση ωστόσο δεν τους πήγαινε. Και μόνο στην τύχη οφείλουν ότι τελικά δεν την πλήρωσαν.

Έχοντας εγκλωβισμένο λοιπόν τον Μέσι και καταγράφοντας τον -σπάνιο για Μπαρτσελόνα- απολογισμό της μιας ψευτο-ευκαιρίας (κεφαλιά του Παουλίνιο άουτ), έμοιαζαν σχετικά ακίνδυνοι. Η Τσέλσι ωστόσο ήταν (και παραήταν) επικίνδυνη. Αν κι είχε πολύ λιγότερο την μπάλα, έψαχνε πολύ περισσότερο το γκολ. Αυτό που άξιζε και θα το είχε πετύχει ως το ημίχρονο: Aν ο Γουίλιαν δεν έβλεπε την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, χτυπώντας και στα δυο κάθετα δοκάρια του Τερ Στέγκεν σε ισάριθμες σουτάρες μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

innerΈλα μου όμως που ο άσος της Τσέλσι δεν πτοήθηκε. Συνέχισε να δοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία το πόδι του. Ενώ λοιπόν η Μπαρτσελόνα πίστευε ότι κυριαρχούσε (έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά την ανάπαυλα), ήρθε η τιμωρία της. Γιατί το νέο «παστέλι» που έφυγε από το δεξί του Γουίλιαν επιβεβαίωσε πως «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα». Και κάπως έτσι οι παίκτες του Βαλβέρδε βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυο σημαντικά εμπόδια: Το γνώριμο αμυντικό τείχος του Κόντε και το ρολόι που μετρούσε πλέον εναντίον τους. Δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους κουβέντα…

Αν και η αντίδρασή τους λοιπόν στο γκολ ήταν σπασμωδική και η υπεροχή τους παρέμενε φλύαρη και ανούσια, βρήκαν τον τρόπο ν’ απαντήσουν. Ή μάλλον τον βρήκε ο αγέραστος Ινιέστα. Γιατί εκείνος μύρισε σαν γριά αλεπού την γκέλα στην (αλάνθαστη ως τότε) άμυνα της Τσέλσι. Εκείνος έσπευσε να την εκμεταλλευτεί. Κι εκείνος «σέρβιρε» στον Μέσι το πρώτο του γκολ απέναντι στους Λονδρέζους. Αυτό που σόκαρε υπερβολικά την ομάδα του Κόντε για να μπορέσει ν’ αντιδράσει και χάρισε την ανέλπιστη ισοπαλία που έκανε (ακόμα μεγαλύτερο) φαβορί για την πρόκριση τους «μπλαουγκράνα».

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας (84’ Ντρινκγουότερ), Καντέ, Αζάρ, Πέδρο (83’ Μοράτα), Μόουζες, Γουίλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα

Στον πάγκο έμειναν οι: Καμπαγιέρο, Ζιρού, Τζαπακόστα, Κέιχιλ, Χάντσον-Οντόι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (90’+2′ Αντρέ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Παουλίνιο (63’ Βιδάλ), Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Στον πάγκο έμειναν οι: Σίλεσεν, Σουάρεθ, Ντεμπελέ, Ντιν, Βερμάελεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ»

Ποδοπάτησε την Μπεσίκτας η Μπάγερν!

Ποδοπάτησε την Μπεσίκτας η Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Βίντα στο ξεκίνημα του αγώνα και διέλυσε την Μπεσίκτας με 5-0, εξασφαλίζοντας από σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Δεν σταματούσαν με… τίποτα οι Βαυαροί, που έφτιαξαν 34 τελικές προς την εστία και αν δεν ήταν ο Φάμπρι, το κοντέρ θα είχε «γράψει» ακόμη περισσότερα! Ο Μίλερ σκόραρε δις και έπιασε τον Ντελ Πιέρο στον πίνακα των σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (42 ), ενώ άλλα δύο πρόσθεσε ο Λεβαντόφσκι και ένα ο Κομάν για την φοβερή και τρομερή Μπάγερν που έφτασε τις 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις!

Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Βίντα στο ξεκίνημα του αγώνα και διέλυσε την Μπεσίκτας με 5-0, εξασφαλίζοντας από σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Δεν σταματούσαν με… τίποτα οι Βαυαροί, που έφτιαξαν 34 τελικές προς την εστία και αν δεν ήταν ο Φάμπρι, το κοντέρ θα είχε «γράψει» ακόμη περισσότερα! Ο Μίλερ σκόραρε δις και έπιασε τον Ντελ Πιέρο στον πίνακα των σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (42 ), ενώ άλλα δύο πρόσθεσε ο Λεβαντόφσκι και ένα ο Κομάν για την φοβερή και τρομερή Μπάγερν που έφτασε τις 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις!

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός από το ξεκίνημα του αγώνα. Η Μπεσίκτας δεν έδειχνε διάθεση να κλειστεί και αυτό βοήθησε να δούμε καλό ποδόσφαιρο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω από τα πρώτα λεπτά. Οι φάσεις δεν άργησαν να έρθουν με την Μπάγερν να απειλήσει δις στο 9ο λεπτό αλλά ο Φάμπρι σταμάτησε τους Κίμιχ και Κομάν με ωραίες επεμβάσεις. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, έγινε η φάση που άλλαξε το ματς. Ο Χάτσινσον έκανε τραγικό λάθος, με τον Λεβαντόφσκι να επωφελείται και να είναι έτοιμος να… μπουκάρει στην περιοχή, με τον Βίντα να τον ανατρέπει και να βλέπει σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

innerΔευτερόλεπτα αργότερα, ο Χάμες εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα… σύριζα από το αριστερό «Γ» της εστίας. Στο 19ο λεπτό η Μπεσίκτας λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Allianz Arena» αλλά ο Βάγκνερ Λοβ έκανε ένα κακό για την κλάση του τελείωμα από θέση τετ-α-τετ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αυτή η φάση λειτούργησε «αφυπνιστικά» για τους Βαυαρούς που άρχισαν να… σφυροκοπούν τους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Χάινκες έκαναν μαζικές επιθέσεις, γέμιζαν την περιοχή και είχαν βάλει μέσα σε αυτή τους αντιπάλους τους που πάλευαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μηδέν.

Ο Φάμπρι με φοβερή εξ επαφής επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του στην καρφωτή κεφαλιά του Μίλερ στο μισάωρο, ενώ λίγο αργότερα οι Λεβαντόφσκι και Μίλερ δεν κατάφεραν να γράψουν τελική προς την εστία μέσα από την περιοχή. Η… Θεία Δίκη για τους Βαυαρούς, όμως, ήρθε στο 43ο λεπτό. Ο Κομάν με φοβερές διαδοχικές προσποιήσεις πέρασε τον Αντριάνο και έκανε το γύρισμα, με τον Αλάμπα να μην κάνει καλό κοντρόλ αλλά να… στρώνει στον Μίλερ (που καλυπτόταν) και τον Γερμανό με κοντινό τελείωμα να γράφει το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Καμία διάθεση για… παιχνιδάκια δεν είχε στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν! Οι παίκτες του Χάινκες μπήκαν με τα «μπούνια» στην επανάληψη και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να καθαρίσουν το ματς! Ο Λεβαντόφσκι στο 50’ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας αλλά δύο λεπτά μετά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κομάν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0. Οι Βαυαροί πίεζαν ασφυκτικά, έβγαζαν φοβερές συνεργασίες και έψαχναν διαρκώς τρόπους να σκοράρουν γκολ. Τον βρήκαν για ακόμη μια φορά στο 66’ με τον Μίλερ να σκοράρει εκ νέου μετά την πάρε-βάλε σέντρα του Κίμιχ, με τον σκόρερ να πιάνει τον Ντελ Πιέρο στον πίνακα των σκόρερ στο Champions League (σσ. 42 γκολ).

inner

Σαν… καλοί και σωστοί Γερμανοί που είναι, οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν δεν έδειξαν να βολεύονται με το 3-0 και συνέχιζαν με αμείωτους ρυθμούς! Στο 79’ ο Φάμπρι έδιωξε προσωρινά το σουτ του Χούμελς αλλά ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ για να σκοράρει και αυτός (4-0). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πολωνός πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 88ο λεπτό μετά από ασίστ του Μίλερ για το τελικό 5-0, με τους Βαυαρούς να κάνουν επίδειξη δύναμης και να εξασφαλίζουν από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Ούλραιχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Βιδάλ (83’ Τολισό), Χάμες Ροντρίγκες (43’ Ρόμπεν), Μίλερ, Κομάν (81’ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Βίντα, Ερκίν (69’ Γκιονούλ), Χάτσινσον, Μεδέλ (85’ Αρσλάν), Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Βάγκνερ Λοβ (57’ Τόσιτς).

Διαιτητής: Οβίντιου Χατεγκάν (Ρουμανία)

Γήπεδο: «Allianz Arena»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις