Βαζάκας: «Είναι άσχετοι ή δεν τους βολεύει…»

photo: InTime

Την ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Football League έκανε στο liganews.gr, ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Γιώργος Βαζάκας.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τους στόχους της ΑΣΑ, τον Άρη, ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα πάρει την άνοδο στη Super League,  ποιες ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή, ποιοι θα είναι οι «ρυθμιστές», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχει η κατηγορία.

Για το πώς είδατε τον Άρη στο μεταξύ σας παιχνίδι:

«Είναι η πρώτη ομάδα της κατηγορίας και δικαίως είναι στην κορυφή μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Έχει πλήρες ρόστερ, παίκτες με ποιότητα, βαριά φανέλα, μεγάλο κόσμο και θεωρώ στις επόμενες αγωνιστικές η διαφορά με τους υπόλοιπους θα μεγαλώσει».

Για το τι έχει αλλάξει ο Άρης σε σχέση με πέρυσι:

«Το πάθημα, έγινε μάθημα. Ο Άρης έχει μια καλή διοίκηση και έναν πρόεδρο που πληρώνει και έτσι μετά από αναμονή τόσων χρόνων η ομάδα επιστρέφει εκεί που ανήκει».

Για τη συνεισφορά του Δημήτρη Σπανού:

«Γνώστης της κατηγορίας και η δουλειά του στον Άρη είναι πετυχημένη»

Για την πορεία της ΑΣΑ:

«Η ομάδα παρά τα προβλήματα που έχει πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε την παραμονή στην κατηγορία. Βρήκα φέτος μια ομάδα και έναν κόσμο απογοητευμένο, που ενώ αγαπάει πολύ το σύλλογο απέχει. Και αυτό είναι ένα μέρος του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν λυθούν τα διοικητικά προβλήματα η ομάδα μπορεί να βάλει ψηλούς στόχους και μπορεί να το κάνει».

Για το διπλό του Αιγινιακού στην Πάτρα:

«Μπορεί να τάραξε τα νερά αυτό το αποτέλεσμα και να μην το περίμεναν αρκετοί, όμως και άλλα παιχνίδια ήταν έκπληξη πριν αυτό το ματς στο πρωτάθλημα. Να σας θυμίσω το διπλό του Εργοτέλη στις Σέρρες».

Για το αν η Παναχαϊκή μπορεί να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ: 

«Είναι επίτευγμα ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι μια νεανική ομάδα, με μεγάλη στόφα, έχει ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές. όμως δεν ξέρω αν καταφέρει να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου. Είναι ένα ερωτηματικό αν τα νέα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν την πίεση του πρωταθλητισμού».

Παρά τα προβλήματα ο ΟΦΗ είναι δεύτερος στη βαθμολογία:

«Τον πείσμωσαν τα προβλήματα, είναι μια πλήρης ομάδα, όπως ο Άρης και πιστεύω ότι αυτές οι δυο ομάδες του χρόνου θα βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βέροιας από το πρωτάθλημα:

«Η άσχημη πλευρά στο ποδόσφαιρο. Μια ιστορική ομάδα που έπαιζε τόσα χρόνια Σούπερ Λιγκ αποχωρεί από την κατηγορία. Έγκλημα του ποδοσφαίρου θα το χαρακτήριζα. Κάποιος έκανε το λάθος και οδηγείται εκεί η Βέροια. Σίγουρα όχι οι παίκτες, που πάντα αυτοί τα πληρώνουν, όπως και ο κόσμος».

Για τη μάχη της παραμονής:

«Κάποιοι πιστεύουν πως ο Πανσερραϊκός και ο Εργοτέλης δεν θα ανακάμψουν στο δεύτερο γύρο. Άποψη μου οι δυο ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη για την παραμονή. Μην τους ξεγράφετε, υπάρχει μεγάλος δρόμος για το πρωτάθλημα, τίποτα δεν τελείωσε για καμία ομάδα».

Για το αν τα Τρίκαλα και η Δόξα μπορούν να μπουν «σφήνα» για τη δεύτερη θέση: 

«Αμφότερες έκαναν πολλές μεταγραφές, όμως έχασαν μεγάλο έδαφος στον πρώτο γύρο και πολύ δύσκολα θα καλύψουν τη διαφορά. Η ομάδα που για μένα είναι η έκπληξη με την πορεία που κάνει μέχρι στιγμής είναι ο Κισσαμικός».

Για το ποιες ομάδες θα είναι «ρυθμιστές» τόσο για την άνοδο, όσο και για τον υποβιβασμό:

«Επειδή δε θέλω να κατονομάσω, αυτό θα το δείτε και θα ξεκαθαρίσει στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του δευτέρου γύρου».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα:

«Πρέπει κάποιοι  στιγμή όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να καθίσουν κάτω και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές που θα βοηθήσουν το άθλημα και τις ομάδες. Όμως δεν βλέπουμε να θέλουν κάποιοι ή δεν τους βολεύει, ή είναι άσχετοι και πρέπει να τους αποβάλλουμε από το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις