Φυντάνης: «Με ενημέρωσαν ότι φεύγω στις 2 το βράδυ»

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” του έμπειρου τεχνικού στο τιμόνι της ΑΕΛ, έπειτα από διάστημα 23 αγώνων, που είναι και οι περισσότεροι τους οποίους είχε προπονητής των “βυσσινί” από πέρυσι που ανέβηκαν στη Superleague!

Και μπορεί ο απολογισμός του να ήταν μη τι άλλο θετικός, με ρεκόρ 9-6-8 και με την ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να χωρίσουν τους δρόμους τους, εξέλιξη που αιφνιδίασε τον 55χρονο προπονητή, όπως τονίζει στο SDNA.

“Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό βρισκόμασταν μαζί με τον Κούγια, μέχρι αργά το βράδυ, περίπου στις 12:30. Φάγαμε, μιλήσαμε για αγωνιστικά θέματα, για το παιχνίδι που έρχεται με τον Πλατανιά, τις απουσίες που υπάρχουν. Δεν υπήρχε καμία αντίδραση από την πλευρά του. Κατά τις 2 μου έστειλαν ένα μήνυμα από τη διοίκηση ότι έκλεισε ο Ντόστανιτς…”, ανέφερε ο τέως τεχνικός της Λάρισας για το διαζύγιό του με τη “βασίλισσα του κάμπου”.

«Πήγα για δύο ματς και… βλέπουμε, μας κλέψανε με Παναθηναϊκό»

Ο Ηλίας Φυντάνης βέβαια ανέλαβε τη Λάρισα μόλις 1,5 μήνα μετά την αποχώρησή του από το πόστο του τεχνικού διευθυντή και του βοηθού του Αντρέ Πάους τον περασμένο Αύγουστο.

“Αρχικά μου προτάθηκε να αναλάβω για τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κι εφόσον τα πηγαίναμε καλά, θα ερχόταν η μονιμοποίηση. Όταν ανέλαβα η ομάδα είχε μόλις δύο βαθμούς σε πέντε αγώνες, είχε δεχτεί τεσσάρες από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν κακό, η ψυχολογία των παικτών πολύ άσχημη. Και υπήρχε κι ένα μεγάλο βάρος από την πλευρά του κόσμου, καθώς η διοίκηση είχε θέσει ως στόχο να τερματίσει η ομάδα στις θέσεις 5-10, κάτι που βάραινε ακόμη περισσότερο τα πόδια των παικτών. Αρχίσαμε πολύ καλά παίρνοντας την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, μίας ομάδας που κοστίζει 30+ εκατομμύρια. Μετά χάσαμε με 2-1 από τον Παναθηναϊκό που εκείνη την περίοδο κόστιζε 17 εκατ., αλλά δεν το αξίζαμε, μας κλέψανε. Θυμάστε τι έγινε. Παρ’ όλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω. Μαζέψαμε 10 βαθμούς στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και φτάσαμε τον Δεκέμβρη στους 20. Κι αν είχαμε λίγη περισσότερη τύχη και με λιγότερα λάθη από όλους, θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμη ψηλότερα. Ταυτόχρονα αποκλείσαμε στο Κύπελλο δύο σπουδαίες ομάδες κι αυτό ήταν μεγάλο επίτευγμα για τη Λάρισα, ωστόσο δεδομένα ήταν δύσκολο να κρατάμε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”, ανέφερε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ.

«Πιστεύαμε στον τελικό του Κυπέλλου, θέλει τριάδα ο Κούγιας»

“Όταν προκριθήκαμε στα ημιτελικά πιστεύαμε όλοι ότι μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι και τον τελικό. Μέσω αυτού υπήρχε μία κρυφή ελπίδα ακόμη και για την Ευρώπη. Με την κούραση που θα είχε η ΑΕΚ από την Ευρώπη, φορτωμένη από τα συνεχή παιχνίδια και τα ντέρμπι, μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη. Κι ακόμα μπορεί η ομάδα. Μετά την τελευταία ήττα ωστόσο ήρθε ένα διαζύγιο για το οποίο μπορώ να πω ότι εξεπλάγην, σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα. Έδωσα για τα πάντα για τη Λάρισα, ήταν ένα όμορφο, αλλά κουραστικό ψυχολογικά ταξίδι. Δεν υπήρχε υπομονή κυρίως από τον κόσμο, αλλά και από τη διοίκηση, που θεωρώ ότι παρασύρθηκε (σ.σ. από τον κόσμο). Είχαμε μιλήσει με τον Κούγια για το μέλλον της ομάδας, θέλει να κάνει σταδιακά βήματα μπροστά, να φτάσει η ομάδα σε βάθος τριετίας να χτυπήσει μέχρι και την είσοδο στην τριάδα, με τη δυναμική του κόσμου της, το καλό κλίμα που θα επικρατεί και την σταθερή διοίκηση που θα διαθέτει”.

«Το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Ελλάδας η ΑΕΚ»

Συνεχίζοντας ο έμπειρος τεχνικός υπεραμύνεται της επιλογής του να προσεγγίσει αμυντικά ορισμένα παιχνίδια, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε τόσο από μερίδα των φιλάθλων της Λάρισας, όσο κι -εμμέσως- από τον ίδιο τον Αλέξη Κούγια.

“Νομίζω ότι όλοι κάποιες φορές γίνονται προπονητές, κι αναφέρομαι στον κόσμο. Όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ που έχουν πολλαπλάσια μπάτζετ, πώς θα μπορέσεις να τους κοντράρεις. Η ΑΕΚ διαθέτει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στην Ελλάδα, τους Αραούχο και Λιβάγια και καταφέραμε να τους μπλοκάρουμε. Στο ημίχρονο μας χειροκροτούσαν με τον Ολυμπιακό. Τότε ήταν καλή η ομάδα δηλαδή; Σε αυτά τα ματς αν δεν παίξεις προσεκτικά, θα φας πολλά. Δεν νομίζω εγώ πως ήταν αυτός ο λόγος που χωρίσαμε τους δρόμους μας. Σε 23 παιχνίδια, βάλαμε 24 γκολ, στο Κύπελλο ήμασταν ακόμη πιο παραγωγικοί”.

«Με βοήθησε ο Κούγιας, αλλά κι εγώ τον βοήθησα»

Συνεχίζοντας ο 55χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και σε ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά στις τάξεις των φίλων της Λάρισας, με το περιβόητο σχόλιό του σε σελίδα οπαδική σελίδα της ομάδας στο facebook.

“Μετά την ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ, έπειτα τη συνέντευξη Τύπου, μου είπαν ότι στη σελίδα “ΑΕΛ 1964” με έβριζαν χυδαία. Υπήρχαν 130 προκλητικά μηνύματα από δέκα συγκεκριμένα άτομα. Εγώ απάντησα μόνο σε ένα που έβριζε την πεθαμένη μητέρα μου και σίγουρα όχι στο ύφος που με σχολίαζε. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα. Μου χρέωσαν χίλια δύο πράγματα, αλλά δεν είναι αλήθεια…”.

Αναφερόμενος στη ιδιαίτερη σχέση του με τον Αλέξη Κούγια, λέει ότι: “Με βοήθησε ο Κούγιας, αλλά τον βοήθησα κι εγώ. Συνεργαζόμαστε με διαλείμματα από το 2009. Είναι δύσκολος άνθρωπος. Με πείραξε ωστόσο πολύ αυτή η εξέλιξη, αλλά φεύγω σαν φίλος κι εύχομαι στην ομάδα ό,τι καλύτερο. Μακάρι ο νέος προπονητής να κάνει περισσότερα από όσα έκανα εγώ”.

«Δεν χρειαζόμασταν τον Μόρα»

Εκτός όμως από το διαζύγιο με τον Ηλία Φυντάνη, ακόμη περισσότερη έκπληξη προκάλεσε κι εκείνο με τον Βαγγέλη Μόρα. Τι έχει να πει ο τέως προπονητής του και τι απαντάει στις “κατηγορίες” ότι δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια;

“Πρόκειται έναν πολύ ήρεμο άνθρωπο. Πρόκειται για μία σημαντική προσωπικότητα, αλλά ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή της ΑΕΛ. Η ομάδα είχε τέσσερις αμυντικούς κι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της, δεν χρειαζόμασταν στόπερ. Μπορώ να σας εγγυηθώ πάντως ότι δεν δημιουργήθηκε καμία προστριβή μεταξύ μας”.

Όσο για τη μάχη του πρωταθλήματος: “Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι πιο πίσω, έχει επηρεαστεί και ψυχολογικά. Ο ΠΑΟΚ παίζει διαβασμένο ποδόσφαιρο, διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, ωστόσο ο Χιμένεθ έχει τον τρόπο να αλλάζει το σύστημα κατά τη διάρκεια του αγώνα και αν σε μπερδεύει. Σε πολύ μεγάλο βαθμό νομίζω ότι θα κριθεί από το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα. Ο τίτλος ωστόσο θεωρώ ότι πάει στη διαφορά των 1-2 βαθμών”.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις