Ημέρα μνήμης Στ. Μαλτέζου: Έσωσε το γκολ, αλλά όχι τη ζωή του

O Στέλιος Μαλτέζος έχασε τη ζωή του σε ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδος του Πυράσου για μία απόκρουση! Ήταν στις 23/2/1969 όταν γράφτηκε η πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας του Πυράσου στο γήπεδο της Νίκης Βόλου…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πύρασος τιμά τη μνήμη του ηρωικού μας τερματοφύλακα ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ. Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από εκείνον τον αγώνα το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 1969, στο γήπεδο της Νίκης, με αντίπαλο τον Ηρακλή Βόλου κατά τη διάρκεια του οποίου ο τερματοφύλακας του Πυράσου μας έχασε τη ζωή του. Λεπτομέρειες για το τραγικό συμβάν (εδώ).
Σήμερα, το pyrasos.com αναδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Σελίδες Ιστορίας Πύρασος 1952-2017» και είναι μαρτυρίες δύο συμπαικτών του Στέλιου Μαλτέζου: Ο Κώστας Ερρινάκης θυμάται μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια πριν τον μοιραίο αγώνα. Η ομάδα του Πυράσου μετέβη με λεωφορείο στο Βόλο και στη διαδρομή, οι παίκτες είδαν το αυτοκίνητο ενός Αγχιαλίτη. Ο Στέλιος Μαλτέζος απευθυνόμενος στον Κώστα Ερρινάκη, τού είπε: “Στο σημερινό παιχνίδι, ή θα πεθάνουμε ή θα κερδίσουμε”… Το ίδιο περιστατικό έφερε στη μνήμη του και ο Δημήτρης Τσακούμης: “Θα σας αναφέρω ακριβώς τα λόγια του Στέλιου. Γύρισε και μας είπε: “Ο σημερινός αγώνας είναι κρίσιμος, εγώ θα δώσω και τη ζωή μου για να κερδίσουμε”. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδος πρόσθεσε επίσης: “Ο Στέλιος Μαλτέζος σκοτώθηκε για τη φανέλα και επιθυμία των συμπαικτών του είναι να τιμηθεί η μνήμη μου όπως πρέπει από τον Δήμο Βόλου, όπως αρμόζει σε ήρωες σαν κι αυτόν. Εφόσον γίνει κάποτε νέο γήπεδο στη Νέα Αγχίαλο, πρέπει να φέρει το όνομά του”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις