Γραμμένος: «Να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Πρέβεζα το βράδυ της Παρασκευής συνοδευόμενος από διάφορα στελέχη της ΕΠΟ, αλλά και παράγοντες Ενώσεων, πιστοποιώντας έτσι την προσήλωση στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας εποχής.

Όπως αποκαλύπτει το atpreveza, το λόγο αρχικά πήρε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας—Λευκάδας, Θωμάς Κάρτσακλας, κάνοντας έκκληση στον Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά ώστε να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Γραμμένα για τη λειτουργία σχολής προπονητών UEFA C στην Πρέβεζα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συναδέλφους που ήρθαν από διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Μίας πατρίδας που δοκιμάζεται από πολλά προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι εκείνο που ως βασιλιάς των σπορ, χωρίς να υποτιμούμε τα άλλα αθλήματα, μας φέρνει κοντά, μας ενώνει. Δε διχάζει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο περνάει πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία.

Σας κάνω έκκληση αυτοί οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανά τα σωματεία σε όλη την Επικράτεια της χώρας μας σε συνεργασία με την Πολιτεία, που έχει μία δεκαετία να βοηθήσει οικονομικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να βοηθηθούν. Είναι χρέος της και συνταγματική επιταγή. Είμαι πεπεισμένος ότι εσείς και οι συνεργάτες σας στην Ομοσπονδία θα φέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε δίνοντας ακολούθως το λόγο στον Βαγγέλη Γραμμένο, που δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, υπηρετώντας το συλλογικό συμφέρον του ποδοσφαίρου.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό που είπαμε προεκλογικά. Θα συνεχίσω να το λέω ακόμη κι αν χαρακτηριστώ στερεότυπος. Εμείς δε μπήκαμε για τα θέλω τα δικά μας στην ΕΠΟ, δε μπήκαμε για τη νομή της εξουσίας, δε μπήκαμε να κάνουμε πράγματα που δε συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα. Μπήκαμε να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο και αυτό κάνουμε. Κριτής μας μοναδικός είναι το αλάθητο ένστικτο της ελληνικής κοινωνίας και όχι ο μικρόκοσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ελληνική κοινωνία θα μας κρίνει και θέλουμε να μας κρίνει και αυστηρά. Πρέπει να αλλάξει πρόσωπο το ποδόσφαιρο. Εκεί πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι. Είναι στο επίκεντρο της δικής μας φιλοσοφίας. Ένα άλλο ποδόσφαιρο θέλει η χώρα, ένα άλλο ποδόσφαιρο θέλει ο κόσμος. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Υπάρχει δυσπιστία, ένα κλίμα που δεν είναι εύκολο να δημιουργήσει κάποιος»

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Νικόλαος Βακάλης, αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, ο Αστέριος Αντωνίου, Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, ο Αβραάμ Πανίδης, αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, ο Περικλής Λασκαράκης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και Ταμίας της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Δημητρίου, Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Παπαχρήστος, Πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο Κυριάκος Φύτρας Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, ο Κωνσταντίνος Βρακάς, Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, ο Βασίλειος Ευθυμίου Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Αθανάσιος Τρομπούκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Ιωάννης Παππάς και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Μιχάλης Μίχας, ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Αθηνών, Γιώργος Μητροφάνης και ο διαιτητής της Super League, Δημήτριος Θάνος.

Τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ, Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, Σπύρος Πολίτης.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν και οι κ.κ. Καββαδάς, Μπάρκας, Γιαννάκης, Χαλικιάς, Μπαϊλης, Πολίτης και ακολούθησε το κομμάτι των βραβεύσεων.

Βραβεύθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος, ο Ιωάννης Γέρος για την προσφορά του επί σειρά ετών ως γραμματέας στην ΕΠΣ και τον ΠΑΣ Πρέβεζα, οι διαιτητές Νίκος Ρούσος-Μπεκερτζής και Κώστας Ποντίκης, η Μικτή Ομάδα Παίδων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο προπονητής τους Χρήστος Ντούρος, ενώ τιμητική πλακέτα παρέλαβε η χήρα του αείμνηστου Προέδρου του Απόλλωνα Πάργας, Γιάννη Κλοτσώνη.

Η ΕΠΣ βράβευσε επίσης μαθητές σωματείων της Ένωσης που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και τα μαθήματα, ενώ ειδικά βραβεία παρέλαβαν η Ποδοσφαιρική Οργάνωση Πρέβεζας “Αλληλεγγύη” (την εκπροσώπησαν οι Πάνος και Γιάννης Καραμούτσιος) και το Καρναβαλικό Κομτιάτο Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις