“Λευκή” ισοπαλία στη Ριζούπολη για Ολυμπιακό Β.

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, δίχως μεγάλες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλή…

….ανασταλτική λειτουργία, ενώ επιθετικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες και να φτάσουν στο γκολ.

Χωρίς συγκινήσεις το πρώτο μέρος
Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Ριζούπολη, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, πάθος, αλλά και αρκετά λάθη συνέθεσαν το σκηνικό του πρώτου 45λεπτου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με στόχο να πιέσει ψηλά και να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την πλευρά του οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν νευρικοί στις κινήσεις τους και δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μπάλα.
Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν 22′ λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και αυτή ήταν για τον Απόλλωνα. Ο Ανγκούλο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Ρίζο να απομακρύνει με τα πόδια.
Στο διάστημα 35′-45′ το ματς είχε καλύτερο ρυθμό και στο 37′ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Πινέιρο με κάθετη πάσα βρήκε τον Σουάνη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να πιάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρίζου.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 39′ ζήτησαν πέναλτι, σε σπρώξιμο του Κυζιρίδη από τον Ψιάνο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να είναι κοντά στη φάση και να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στο επόμενο λεπτό ο Απόλλων έχασε τη δεύτερη ευκαιρία στο ματς. Ο Λαγός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ανγκούλο με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρίζου.
Το πρώτο αξιόλογο σουτ από πλευράς Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 41′. Ο Μπιτάνγκ σούταρε, με τον Ταΐρη να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ένα αδύναμο σουτ του Μπαλντοβαλίεφ στο 43′, το οποίο δεν ανησύχησε τον Ταΐρη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Ίδιο σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Το παιχνίδι συνέχισε να μην έχει ρυθμό και στο διάστημα 46′-70′ δεν είχαμε ούτε μία καλή επιθετική προσπάθεια και από τις δύο ομάδες. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε γρήγορα τις δύο πρώτες αλλαγές στο 57′, βάζοντας στο παιχνίδι τους Φαρινόλα και Βασιλαντωνόπουλο, ενώ στο 62′ έγινε και η τρίτη αλλαγή, αναγκαστική, με τον Λαγό να φεύγει από το παιχνίδι τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Καραδέμητρος.
Από την άλλη πλευρά ο Ελευθερόπουλος άλλαξε τον φορ, καθώς στη θέση του Μπαλντοβαλίεφ πέρασε στο ματς ο Διαμαντόπουλος στο 60′. Μετά το 70′ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει πιο μπροστά και στο 74′ είχαμε το πρώτο καλό σουτ από πλευράς «ερυθρολεύκων» στο β’ μέρος. Ο Κυζιρίδης μέσα από την περιοχή σούταρε, με τον Ταΐρη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο Απόλλων και Ολυμπιακός έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να φτάσουν στο γκολ. Στο 84′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον Διαμαντόπουλο να γυρίζει το σώμα του, στη σέντρα από τα δεξιά του Ζέρη, να πιάνει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 87′ ο Σκοπελίτης έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με το νεαρό μεσοεπιθετικό να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ταΐρη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 92′ όπου ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το γκολ και να πάρει τη νίκη. Ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάρμπας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς τα πίσω, ο Τζιώρας με τον ώμο έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Ολυμπιακού, με τον Ρίζο να αποκρούει σωτήρια και να κρατάει το μηδέν.

Σκόρερ:
Κίτρινες: Πινέιρο, Γεωργίου-Μακρυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. Ταϊρης, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Γεωργίου, Ηρακλής, Πινέιρο (57′ Βασιλαντωνόπουλος), Ανγκούλο (57′ Φαρινόλα), Σουάνης, Λαγός (62′ Καραδέμητρος), Τζιώρας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μαρκυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (74′ Σκοπελίτης), Νικολιάς (88′ Καρράς), Μπιτάνγκ, Μπαλντοβαλίεφ (60′ Διαμαντόπουλος).
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις