Επικυρώνεται η τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA

Σε ισχύ θα τεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο αποκλεισμός τριετούς διάρκειας, που επέβαλε η UEFA ουσιαστικά από τις 2 Φεβρουαρίου. Η UEFA είχε ανακοινώσει στις 2 Φεβρουαρίου την ποινή αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ουσιαστικά είχε δώσει διορία μέχρι την 1η Μαρτίου σε περίπτωση που προέκυπταν διακανονισμοί. Αυτό δεν συνέβη, αφού δεν υπάρχει συμφωνία με όλους τους πιστωτές κι έτσι είναι αρκετά πιθανό ο Παναθηναϊκός για την επόμενη τριετία να τεθεί εκτός Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι το «τριφύλλι» για να εκτίσει την ποινή θα πρέπει να κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Αν δεν τα καταφέρει φέτος, θα πρέπει πάση θυσία να βγει του χρόνου για να μην ξεχάσει τι σημαίνει Ευρώπη.

Πάντως στην απόφαση που είχε βγάλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονιζόταν ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από την Ευρώπη για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19, 2019-20 και 2020-21!

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πάντως αναφέρουν ότι έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου (παράλληλα με την κατάθεση φακέλου για τη διαδικασία αδειοδότησης) για να διακανονίσουν τις οφειλές τους κι έτσι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ αρθεί η ποινή.

Να σημειωθεί, παράλληλα, ότι στον Παναθηναϊκό είχε επιβληθεί και πρόστιμο 200.000 ευρώ, εκ των οποίων θ’ αναστελλόταν μόνο το μισό ποσό, σε περίπτωση επίτευξης διακανονισμών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις