Σε αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Κατερίνης για τον ΝΠΣ Βόλος

Μετά την πρώτη αναβολή, στις 18 Ιανουαρίου, της υπόθεσης για τη νομιμότητα αλλαγής επωνυμίας και έδρας της Πύδνας Κίτρους, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης συνεδρίασε χθες (02/03), με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Η αρχική κλήση της Εισαγγελίας Κατερίνης: Τα Σωματεία «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος» και το Σωματείο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Κίτρους «Η ΠΥΔΝΑ» κλήθηκαν από την Εισαγγελία Κατερίνης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης, σύμφωνα με το άρθρο 787 παρ. 2 ΚΠολΔ, όπου την 18-01-2018 θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα της νομιμότητας αλλαγής επωνυμίας και έδρας.

Στο δικαστήριο το παρών έδωσαν από πλευράς ΝΠΣ Βόλος ο κ. Τσιτσιμπής, ο κ. Πέτρου, εκπρόσωπος της ΕΠΣ Πιερίας και οι δικηγόροι κ.κ. Ελευθεριάδης και Σινέλης ενώ από την πλευρά των Νέων Αθλητών Νίκης, οι κ.κ. Βενέτης, Αγγελάρας και Παπαπέτρος. Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο κ. Μπέος αλλά και ο κ. Τζήμας, μάλιστα σύμφωνα με τον δεύτερο υπήρξε και διαπληκτισμός μεταξύ των δύο αντρών.

Η πλευρά της Νίκης Βόλου και συγκεκριμένα των Νέων Αθλητών υποστήριξε πως στο καταστατικό της Πύδνας έγινε βάναυση αλλαγή σκοπού καθώς αρχικά ο σκοπός ήταν η άθληση και μόρφωση των παιδιών του Κίτρους κι αυτό άλλαξε σε παιδιά του Βόλου. Η πλευρά του ΝΠΣ Βόλος μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε πως δεν υπάρχει αλλαγή σκοπού καθώς ο σκοπός ήταν η άθληση και η μόρφωση χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ρόλο η εντοπιότητα.

Εφόσον το δικαστήριο κρίνει πως έγινε αλλαγή σκοπού τότε η απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης στην οποία στηρίχθηκε η μεταφορά της έδρας και η εγγραφή της στην ΕΠΣΘ, ανακαλείται και δεν αποτελεί έγγραφο που μπορεί να στηριχθεί η μεταφορά στον Βόλο. Από ‘κει και πέρα, οι άνθρωποι της Νίκης πιστεύουν, πως θα υπάρξει παρέμβαση της Γ.Γ. Αθλητισμού ώστε να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες για την τύχη του ΝΠΣ Βόλος.

Αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική για την πλευρά του σωματείου της πρώην Πύδνας Κίτρους, τότε το έγγραφο του Πρωτοδικείου της Κατερίνης συνεχίζει να έχει ισχύ και η ομάδα αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα.

Η δικαστική «μάχη» ανάμεσα στις δύο πλευρές θα έχει συνέχεια καθώς οι Νέοι Αθλητές με προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια αμφισβητούν τη νομιμότητα της μετακίνησης του ΝΠΣ Βόλος στην τοπική Ένωση και για άλλους λόγους, που θα γίνουν γνωστοί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, μία υπόθεση που αναμένεται να συζητηθεί τον Απρίλιο στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις