Ξεκίνησε με επιτυχίες το 2018 η κωπηλασία του ΝΟΒ-Α

Με την συμμετοχή περισσοτέρων από 180 αθλητών -τριών από όλη την χώρα, που θεωρήθηκε ρεκόρ, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο πρώτος αγώνας αξιολόγησης των αθλητών και αθλητριών που θα πλαισιώσουν τις Εθνικές Ομάδες για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο αγώνας αφορούσε τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Ελαφρών βαρών, Κάτω των 23 ετών, και Εφήβων – Νεανίδων.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα Σκίφ (1Χ) και στις δίκωπες (2-) σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό στίβο, κάτω από συνεχή βροχή και αέρα, όπου οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΒ-Α: ΝΟΝΗ ΙΣΜΗΝΗ, ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν με τις εμφανίσεις τους, (κατέκτησαν τις δύο από τις έξι πρώτες θέσεις των τελικών της Κυριακής,)  ενώ το Σάββατο σε διπλά σκιφ, η αθλήτρια Νόνη κατέκτησε την 1η θέση και η αθλήτρια Μπρουσοβάνα την 2η, πιστοποιώντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα, ικανοποιώντας τον προπονητή τους κ. Γ. Κουρκούμπα και έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το  καλοκαίρι. Οι συμμετοχές στα σκιφ νεανίδων ήταν 17 και στις δίκωπες εφήβων 14.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες παρέμειναν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Σχινιά προκειμένου την Δευτέρα 26/02 /18 να βρεθούν στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και να  βραβευθούν για τις επιτυχίες τους στους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης. Σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή, το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  παρουσία του Προέδρου της επιτροπής κ. Σ. Καπράλου, του Γ. Γραμματέα, μελών της Ολομέλειας, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας παλαιών Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου, έγινε η βράβευση των κορυφαίων αθλητών & αθλητριών του 2017 σε διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στους βραβευμένους και οι τέσσερις αθλητές-τριες του ΝΟΒ-Α που θριάμβευσαν στους Βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης.

Ήταν εκεί και βραβεύθηκαν οι: Νόνη Ισμήνη, δύο χρυσά μετάλλια στο σκιφ και τετραπλό σκιφ κορασίδων, Μπρουσοβάνα Αικατερίνη, χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ κορασίδων,  Καραδέμητρος Δημήτρης & Μαραγκός Γιώργος, χρυσά μετάλλια στην δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και στην οκτάκωπο παίδων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς μίλησε για τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας σε Παγκόσμια, και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, την υπερπροσπάθεια των μελών της, συνεχάρη όλους τους αθλητές και αθλήτριες για τις επιτυχίες τους, ευχαρίστησε τους παράγοντες των συλλόγων, τους προπονητές των αθλητών και κυρίως των γονιών που έχουν γίνει οι χορηγοί των παιδιών τους ,ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ανάλογη των προηγούμενων και τα Ελληνικά κουπιά να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΒ-Α κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. , συγχαίρουν τους παραπάνω κωπηλάτες-τριες, τον προπονητή τους και την εφορεία κωπηλασίας  για τις επιτυχίες τους και τους εύχονται καλή συνέχεια.

Δελτίο Τύπου ΝΟΒ-Α Κωπηλασία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις