Δ. Μπλάνας: «Θα παλέψουμε για τη νίκη με Άρη»

Στον “Βόλος 98.6 fm” και στην εκπομπή “CLASICO” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Ο Δημήτρης Μπλάνας έδωσε το στίγμα της μέχρι τώρα πορείας του βολιώτικου σωματείου και επισήμανε τη δυσκολία του προσεχούς αγώνα με τον πρωτοπόρο Άρη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή (02/03, 15:00) στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Β. Πολύμερος».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δ. Μπλάνα στον “Βόλος 98.6 fm”:

«Η παρουσία μας στο πρωτάθλημα είναι αρκετά καλή, μέχρι τώρα. Κυνηγάμε τον στόχο της παραμονής και αν ο στόχος αυτός κατακτηθεί με την είσοδό μας στα play off, ακόμη καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, είναι πολύ νωρίς καθώς βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και τώρα θα παίξουμε την 6η. Σε δύο αγωνιστικές τελειώνει ο πρώτος γύρος. Κοιτάζουμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για το αν  η μέχρι τώρα πορεία της Νίκης θεωρείται και μία υπέρβαση

«Για τους περισσότερους, για να μην πω για όλους, θεωρείται υπέρβαση. Ακόμη και για μας που γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους και τα προβλήματα, θεωρείται υπέρβαση. Όμως κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει την πέμπτη αγωνιστική, ούτε στις δύο – τρεις καλές εμφανίσεις. Θα πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να είμαστε δυνατοί».

Για τη φιλοσοφία που χτίστηκε το φετινό ρόστερ

«Είναι αυτό που κάνουμε τρία χρόνια τώρα. Είναι μία ομάδα που αποτελείται κυρίως από παιδιά της ακαδημίας ή παιδιά που έχουν αγωνιστεί για χρόνια στην ομάδα και θέλουν να προσφέρουν. Το μπάτζετ μας δεν μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε παίκτες με αμοιβή, πέρα από κάποια οδοιπορικά που δίνουμε σε κάποιους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και πληρώνουμε τα έξοδα μετακίνησης. Ίσως είμαστε το μοναδικό σωματείο στην Α2 που δεν έχουμε αμειβόμενους παίκτες. Το μπάτζετ κυρίως αφορά τις μετακινήσεις. Αυτό μπορούμε, αυτό κάνουμε. Τα παιδιά είναι μαθητές και φοιτητές, συν τον Γιώργο Καρκαλιάνη που επέστρεψε για να βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία του. Ο Γιώργος από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας του σωματείου, τα πέντε έχει αγωνιστεί για την ομάδα, οπότε εμείς του τμήματος δεν τον θεωρούμε παίκτη-μεταγραφή, τον θεωρούμε δικό μας αθλητή».

Για το παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης

«Εμείς αυτό που έχουμε πει από την αρχή είναι ότι θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου και δυναμικής. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στον χώρο και φέτος είναι η χρονιά που θέλει να ανέβει στην Α1. Εμείς δεν αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, ούτε τον τρόπο σκέψης και αυτό που θέλουμε, είναι να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με τον τρόπο τον δικό μας. Αναμένεται να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς ο Άρης είναι στην πρώτη θέση, εμείς στην τρίτη, μας χωρίζει μία νίκη και στον στόχο που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε για τη νίκη. Όπως κάναμε και στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και στα άλλα που αγωνιστήκαμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις