Παναθηναϊκός με ψυχάρα, «τελείωσε» τον Ολυμπιακό!

Η ψυχωμένη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβλεπε τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να «καθαρίσει» τη νίκη, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη στο 60′, που κόστισε και την αποβολή στον Οικονόμου, και, παρότι έπαιζε με 10, πήρε μάγκικο βαθμό στο Φάληρο, 1-1, με την εκτέλεση του Μουνιέ, επίσης από την άσπρη βούλα, στο 85′!

Ένα… κλικ, πάντως, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Προτό είναι το μαρκάρισμα του Ένγκελς στον Μουνιέ, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δίνει, παρ’ όλα αυτά, την εσχάτη των ποινών -σε μία πάρα πολύ δύσκολη και οριακή φάση.

Ουσιαστικά, λοιπόν, το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν… τρίποντο στο «αιώνιο» ντέρμπι, «τελειώνει» τα όνειρά τους για τίτλο, αφού έμειναν μακριά από την ΑΕΚ (54 έναντι 47 βαθμών), άσχετα από το τι θα γίνει με τις δικαστικές αποφάσεις.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» είναι, πλέον, στην πολυπόθητη 5η θέση, ξεπερνώντας Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη.

Θυμίζουμε, οι «πράσινοι» θέλουν να… βγουν στην Ευρώπη, προκειμένου να εκτίσουν άμεσα, την επόμενη χρονιά δηλαδή, την τιμωρία του αποκλεισμού τους από αυτήν, που τους έχει επιβάλλει η UEFA.

Πώς έπαιξαν

Μίνι εκπλήξεις στην 11άδα του Ολυμπιακού, καθώς επέστρεψε σε αυτήν ο Ένγκελς, ξεκίνησε ο Χατζισαφί, ο οποίος δεν ήταν καν στη 18άδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (που δεν έγινε ποτέ), ενώ ο Μάριν έμεινε, τελικά, στον πάγκο.

Στο 4-2-3-1 του Όσκαρ Γκαρθία, λοιπόν, κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Προτό, δεξί μπακ ήταν ο Ομάρ, αριστερό ο Χατζισαφί και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Μποτία-Ένγκελς. Ταχτσίδης και Ρομαό αγωνίστηκαν στα χαφ, με τον Πάρντο στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, τον Μιραλάς στο αριστερό και τον Οφόε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ανσαριφάρντ.

innerΣτον αντίποδα, οριστικά απών από την αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού ήταν ο Αντονί Μουνιέ. Ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» δεν ξεπέρασε στο 100% το πρόβλημα τραυματισμού του και έμεινε στον πάγκο, με τον Λουντ να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Άλτμαν πίσω από τον Δώνη, στο 4-2-3-1 (και) του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στην άμυνα δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου και Ινσούα αποτέλεσαν την τετράδα στα μετόπισθεν, με τους Τζανδάρη, Κάτσε να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Στη δεξιά πτέρυγα, μαζί με τον Γιόχανσον, αγωνίστηκε ο Κουλιμπαλί ως χαφ-εξτρέμ.

inner Το ματς

Σε… πολικές θερμοκρασίες διεξήχθη το πρώτο ημίχρονο του «αιώνιου» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κάτι η απουσία κόσμου (λόγω, θυμίζουμε, της τιμωρίας του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με την ΑΕΚ), κάτι το τραγικό παιχνίδι, έριξαν… υπό το μηδέν την ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο.

Σε ένα, λοιπόν, από τα χειρότερα 45λεπτα των τελευταίων ετών, οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να παίζει, ουσιαστικά, ένα 4-6-0(!), όντας όλος πίσω από τη σέντρα! Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν μπορούσαν να «βγάλουν» φάσεις, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να περνάει, παρά την πίεση στο μισό γήπεδο, ένα εύκολο βράδυ.

 Οι «πράσινοι» αμύνονταν άψογα, «ψάχνοντας» παράλληλα τη… ζημιά στην κόντρα, από το 15′ και μετά, όμως, άρχισαν να χάνουν τις «μάχες» στη μεσαία γραμμή, κάνοντας πολλά λάθη. Ακόμη και τότε, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του «τριφυλλιού». Αντίθετα, εκείνο ήταν που «χτύπησε» πρώτο!

Στο 24′, στην πρώτη «επίσκεψη» των «πράσινων» στα καρέ των γηπεδούχων, ο Άλτμαν ξέφυγε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Λουντ δεν πρόλαβε και ο Χατζισαφί έδιωξε προ του Κουλμπαλί. Αυτή η φάση «ανέβασε» την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που ισορρόπησε εκ νέου στο παιχνίδι, το οποίο, όμως, παρέμενε σε εκνευριστικά αργό τέμπο…

Από εκεί και πέρα, στο 38′ είχαμε το τρομερό τάκλιν του Κουρμπέλη, πριν… πυροβολήσει ο -κάκιστος απόψε- Οφόε, από το γέμισμα του Ρομαό, για να φτάσουμε, τελικά, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου 45λέπτου, προκειμένου να δούμε την πρώτη, «καθαρή» μεγάλη φάση του ματς, όταν, έπειτα από το άψογο γύρισμα του Πάρντο από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μιραλάς, ο οποίος σούταρε, ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι, αρκετά μέτρα άουτ!

Αντίστοιχο ήταν και το ξεκίνημα του β’ μέρους!

Μόλις στο 49′, και πάλι ο Βέλγος βρέθηκε σε θέση βολής από αριστερά, αλλά αυτήν τη φορά χρειάστηκε να επέμβει ο Βλαχοδήμος στη γωνία του, παραχωρώντας κόρνερ. Από αυτό, δευτερόλεπτα αργότερα, και αφού η μπάλα κόντραρε και στον Κουλιμπαλί, ο… ώμος του Ένγκελς την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού, που γλίτωσε δύο φορές, μέσα σε ένα λεπτό!

Τελικά και αφού προηγήθηκαν τα άστοχα σουτ των Δώνη και Τζανδάρη, το γκολ ήρθε για τους «ερυθρόλευκους», με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού!
Στο 60′, ο Οικονόμου «έχασε» τον Ανσαριφάρντ και τον τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας -επίσης σωστά- τον 30χρονο αμυντικό! Ο Φορτούνης, που είχε περάσει στο ματς στη θέση του Οφόε έξι λεπτά νωρίτερα, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0!

Με 10 παίκτες, ήταν λογικό να ζορίσει πάρα πολύ η… δουλειά για τους φιλοξενούμενους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ωστόσο, είχε άλλη άποψη… Στο 65′, έριξε στη «μάχη» Μουνιέ και Αυλωνίτη, στις θέσεις των Κάτσε και Δώνη, αντίστοιχα. Και στο 69′, από τη σέντρα του Κουλιμπαλί, ο Μουνιέ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά η προβολή του πέρασε παράλληλα με το τέρμα του Προτό.

Ακολούθησε ένα τέταρτο όπου ο ρυθμός έπεσε και πάλι αισθητά, για να φτάσουμε στο τελευταίο… χιτσκοκικό δεκάλεπτο!

Στο 80′, και πάλι ο Κουλιμπαλί «σέρβιρε» για τον Γάλλο, που δεν μπόρεσε να σουτάρει εξ επαφής, με τον Ολυμπιακό να… αγριεύει και να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες, για να «καθαρίσει» τη νίκη! Αρχικά στο 82′, στην αντεπίθεση με τον Μιραλάς, ο Φορτούνης άφησε την μπάλα να περάσει για τον Τζούρτζεβιτς, με τον Σέρβο να την «τσιμπάει», αλλά αυτήν να καταλήγει άουτ και στο 85′, από νέα κόντρα-επίθεση, τεσσάρων εναντίον δύο, τη λανθασμένη πάσα του Τζούρτζεβιτς προς τον αμαρκάριστο Μιραλάς, έδιωξαν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού!

Για να φτάσουμε στο 87ο λεπτο…

Όταν ο Ένγκελς ανέτρεψε τον Ινσούα και ο Ευαγγέλου έδειξε για άλλη μία φορά την άσπρη βούλα (σε μία πολύ δύσκολη φάση, αφού φαίνεται ότι η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, έστω και για ένα… παπούτσι), με τον Μουνιέ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να χαρίζει τον βαθμό στον Παναθηναϊκό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ένγκελς, Μποτία, Ομάρ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο, Οφόε (55’ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77’ Τζούρτζεβιτς).

Στον πάγκο έμειναν: Χουτεσιώτης, Νικολάου, Ζιλέ, Μάριν, Σεμπά.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65’ Μουνιέ), Κουλιμπαλί (80’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Άλτμαν, Δώνης (65’ Αυλωνίτης).

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Κολοβέτσιος, Στάικος, Πίσπας.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις