Το κύκνειο άσμα του Φίλιππου Αλεξάνδρειας στη Γ’ Εθνική

Οκτώ μήνες μετά την ίδρυση και την εξαγορά του ΑΦΜ του Διαγόρα Σεβαστής (που του έδωσε και το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ Εθνική στη θέση του συλλόγου της Πιερίας), ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας υποβιβάζεται και μαθηματικά, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Η ομάδα της Ημαθίας, μετά τις διοικητικές διεργασίες του καλοκαιριού και τη συμφωνία του προέδρου, κ. Δημήτρη Σαμαρά με τον Διαγόρα, ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες τη χρονιά και μάλιστα οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, φανέρωσαν και τις προθέσεις για την παρουσία του Φιλίππου στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Από την πρώτη στιγμή όμως και με τα αρνητικά αποτελέσματα, φάνηκε πως ο πήχης είχε ανέβει χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και πως η ομάδα της Αλεξάνδρειας θα συναντούσε ουκ ολίγα εμπόδια για την παραμονή στην κατηγορία.

Η μη στήριξη του κόσμου, που δεν είδε με καλό μάτι την αλλαγή αλλά και η αποχώρηση πολλών διοικητικών στελεχών που ξεκίνησαν δυναμικά και με μεγάλη όρεξη, επέφεραν κλυδωνισμούς, ενώ στην κακή πορεία στο πρωτάθλημα έπαιξαν ρόλο και οι συνεχόμενες αντικαταστάσεις προπονητών, έξι τον αριθμό.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος στις 24/10 έδωσε τη θέση του στον μέχρι πρότινος βοηθό, Νίκο Αποστολόπουλο. Ακολούθησε η αποχώρηση του πρώην γκολκίπερ της Βέροιας και της Κέρκυρας με την έλευση του Απόστολου Πάπα (19/12), ο οποίος παρέμεινε στον «πράσινο» πάγκο για 35 περίπου μέρες (24/1/2018). Ακολούθησε ως υπηρεσιακός τεχνικός για μικρό χρονικό διάστημα ο γυμναστής της ομάδας, Νικηφόρος Μπελαγιάννης.

Στις 31/1/2018 ανακοινώθηκε (όχι επίσημα) η πρόσληψη του Νίκο Μαϊδάτση, ο οποίος ολοκλήρωσε με τη σειρά του τη θητεία στον Φίλιππο λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα με τον Μακεδονικό.

Νέος προπονητής της ομάδας (επίσης χωρίς επίσημη ανακοίνωση), που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να διατηρήσει το κίνητρο για τις τελευταίες 4 αγωνιστικές, είναι ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕ Αλεξάνδρειας, Γιώργος Γκακούδης που έκανε το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση της Ευκαρπίας.

Η αποψίλωση του ρόστερ

Πολλές και σημαντικές είναι οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, σε σχέση με το πως ξεκίνησε τη σεζόν 2017/2018.

Όπως θα διαπιστώσετε, το 80% περίπου έχει αποχωρήσει και αυτό αποτέλεσε εκ των πραγμάτων ένα από τα κύρια συστατικά της αποτυχημένης χρονιάς.

Ας δούμε το ρόστερ με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Φίλιππος και που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Τερματοφύλακες

Αλέξανδρος Κούζας (παραμένει)

Τάσος Καρακούτσης (στον Άρη Παλαιοχωρίου)

Νίκος Αγοραστός (στον Βατανιακό)

Αμυντικοί

Δημήτρης Δημητρίου (παραμένει)

Νέστορας Κωτσιόπουλος (στην ΑΕ Καρίτσας)

Θωμάς Γιαλαμίδης (στον Αμβρυσσέα Διστόμου)

Σωτήρης Τάχος (στον ΑΣ Ρόδου)

Δημήτρης Σκλιοπίδης (παραμένει)

Λάντι Κόλα (στον Ιάλυσο Ρόδου)

Γρηγόρης Αργυρίου (στον ΓΑΣ Ροδοχωρίου)

Κώστας Πιπιλιάρης (στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους)

Μέσοι

Λευτέρης Καρατζάογλου (στον Ηρόδοτο)

Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος (στην ΑΕ Καρίτσας)

Βαγγέλης Αβραμόπουλος (παραμένει)

Κρίστι Κούμπουλα (παραμένει)

Αλέξανδρος Ραχήμ (στον Πέλοπα Κιάτου)

Φίλιππος Σκοπελίτης (στον ΓΣ Αλμυρού)

Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (παραμένει)

Σωκράτης Λαμπριανίδης (παραμένει)

Επιθετικοί

Γιώργος Μυλωνάς (στον ΑΣ Ρόδου)

Μίμης Μπενίσκος (στην ΑΕ Καρίτσας)

Βαγγέλης Δαδάκος (στον Πιερικό)

sportsup.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις