3ος ο ΝΟΒ-Α στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Έπεσε και φέτος η αυλαία της Α΄ φάσης του 81ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας (Ανδρών-Γυναικών ,Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών κάτω των 23ετών,)το οποίο διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά από τις 16-19 Απριλίου 2015.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αγωνιστική ομάδα του N.O.B.-A αποτελούνταν από αξιόλογους αθλητές έφηβους και άνδρες καθώς και παίδες – κορασίδες οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μετά από μια έντονη χρονιά προετοιμασίας παρόλο τον έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας να φέρουν τον N.O.B.-A στην τρίτη θέση κατάταξης με 69,5 βαθμούς, σε σύνολο 28 ομίλων από όλη την Ελλάδα, κατακτώντας συνολικά τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Αναλυτικότερα στην κατηγορία των εφήβων –νεανίδων είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Aργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο με πηδαλιούχο εφήβων με τους: Προκοπίου Γιάννη-Λαδόπουλο Διονύση- Στάμο Γιώργο-Χάγια Ιωάννη και Γιαλαμά Απόστολο (πηδάλιο)

Αργυρό μετάλλιο στην οκτάκωπο εφήβων με τους Γκαραγκούνη Κωνσταντίνο-Προκοπίου Γιάννη-Λαδόπουλο Διονύση-Χαγια Ιωάννη-Δεμελή Νικόλαο-Στάμο Γιώργο – Κυριαζή Μιχάλη-Καραγιάννη Δημήτρη και Γιαλαμά Απόστολο (πηδάλιο)

Η κούρσα της οκτακὠπου αποτελεί μια από τις συναρπαστικότερες κούρσες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας . Οι αθλητές μας κατάφεραν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη και να εντυπωσιάσουν το κοινό, με την παρουσία τους ,τερματίζοντας στην δεύτερη θέση σε μια κούρσα με έντονο ανταγωνισμό, με ομίλους όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ο οποίος κρατάει τα σκήπτρα του πανελληνιονίκη ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στο πλήρωμα της οκτακώπου των εφήβων βρισκόταν και δυο παίδες ο Καραγιάννης Δημήτριος και ο Γκαραγκούνης Κωνσταντίνος ως επίκωπος μάλιστα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην θέση που έλαβαν.

Χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ νεανίδων με την Βόντζου Αναστασία η οποία αποτελεί ένα από τα ταλέντα του Ομίλου μας, καθώς ανήκοντας στην κατηγορία των κορασίδων κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση σε κατηγορία νεανίδων.

Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων με τις Τόκα Ειρήνη και Δεμελή Ευαγγελία . Και σ αυτή την περίπτωση η αθλήτρια Δεμελή Ευαγγελία ανήκει στην κατηγορία κορασίδων και συναγωνίστηκε μαζί με την νεανίδα Τόκα Ειρήνη κατακτώντας την τρίτη θέση έχοντας αντιπάλους δύο από τους κυριάρχους ομίλους στο φετινό πανελλήνιο με καταξιωμένες παγκόσμιες πρωταθλήτριες τα τελευταία χρόνια, -Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Τους αξίζουν ειλικρινά τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας!

Χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων, με τους Λαδόπουλο Διονύσιο-Προκοπίου Ιωάννη-Χάγια Ιωάννη και Στάμο Γιώργο

Στο σκιφ είχαμε δύο συμμετοχές ,μια με τον έφηβο Δεμελἠ Νικόλαο και μια με τον παίδα Αργύρη Μάριο. Ο ανταγωνισμός ήταν ο μεγαλύτερος απ όλες τις άλλες κούρσες γιατί υπήρχαν δεκαοκτώ συναγωνιζόμενοι . Σ’ αυτή την κατηγορία, ο αθλητής Δεμελής Νικόλαος έλαβε την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και μετά από έντονο ανταγωνισμό .Και ο Αργύρης Μάριος ο οποίος είναι ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής έδωσε μεγάλη μάχη ως παίδας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον μικρό τελικό δίνοντας ελπίδες να διαπρέψει στη Β΄ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας που θα γίνει στην Καστοριά τον Ιούλιο.

Στη δίκωπο με πηδαλιούχο είχαμε τους Τάσσιο Χρυσόστομο και Κυριαζή Μιχάλη και Γιαλαμά Απόστολο(πηδάλιο) οι οποίοι κάνοντας μια δυνατή κούρσα κατέλαβαν την τέταρτη θέση στον τελικό

Στο διπλό σκιφ είχαμε τους αθλητές Δεμελή Νικόλαο και Κυριαζή Μιχάλη οι οποίοι βάζοντας στόχο κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος δίνοντας τη δική τους μάχη καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Το τετραπλό σκιφ νεανίδων αποτελούμενο από τις Τόκα Ειρήνη-Ιωαννίδη Ευγενία-Κωστάκη Αγγελική- Θεοφανία και Μιχαήλ Αικατερίνη -Ηλιάνα κατέλαβε την πρώτη θέση στον μικρό τελικό. Και σ’ αυτό το πλήρωμα οι αθλήτριες άνηκαν στην κατηγορία κορασίδων εκτός από την Τόκα Ειρήνη που είναι νεανίδα .Τους συγχαίρουμε για την αξιόλογη προσπάθεια και αξιοπρεπέστατη κούρσα τους ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής κωπηλασίας .

nova kop3

Όσον αφορά την κατηγορία των ανδρών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Αργυρό μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών κάτω των 23 ετών με τους: Λεμονά Κωνσταντίνο και Χρηστομάνο Κωνσταντίνο

Αργυρό μετάλλιο στην δίκωπο με πηδαλιούχο ανδρών με τους: Λεμονά Κωνσταντίνο -Χρηστομάνο Κωνσταντίνο και Γιαλαμά Απόστολο (πηδάλιο)

Χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο με πηδαλιούχο ανδρών με τους Κουσκουρίδα Μιχάλη-Λουλούδη Αλέξανδρο— Κουρκούμπα Αποστόλη –Λαδόπουλο Γεώργιο και Γιαλαμά Αποστόλη (πηδάλιο)

Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών με τους : Λουλούδη Αλέξανδρο Κουσκουρίδα Μιχάλη , Χρηστομάνο Κωνσταντίνο και Κουρκούμπα Απόστολο κατέλαβε την έκτη θέση

Η οκτάκωπος των ανδρών με τους :Κουσκουρίδα Μιχάλη-Χρηστομάνο Κωνσταντίνο-Λουλούδη Αλέξανδρο-Λεμονά Κωνσταντίνο-Λαδόπουλο Γιώργο –Κουρκούμπα Αποστόλη –Παρασχούδη Αθανάσιο Ευθυμιόπουλο Μιχάλη και Γιαλαμά Αποστόλη (πηδάλιο) κατέλαβε την τέταρτη θέση

Αξιοσημείωτο είναι η συμμετοχή των δυο εφήβων Παρασχούδη Αθανασίου και Ευθυμιόπουλου Μιχάλη στην επάνδρωση της οκτακώπου των ανδρών . Αυτοί οι δυο αθλητές στο πανελλήνιο αυτό παρόλο που ήταν έφηβοι σήκωσαν το βάρος να φέρουν εις πέρας δυο κούρσες στην κατηγορία των ανδρών . Η πρώτη ήταν η συμμετοχή τους στην οκτάκωπο ανδρών όπου και κατέλαβαν την τέταρτη θέση ,και η δεύτερη στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών όπου κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα και να περάσουν στον τελικό καταλαμβάνοντας την έκτη θέση κάνοντάς μας να ελπίζουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες τους στο μέλλον . Για το λόγο αυτό είναι άξιοι συγχαρητήριων και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο αγώνα του υγρού στίβου!

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα κοινόβιο ανάπτυξης με την αρμόδια Κα Γιαννιού Δήμητρα Σ αυτό κλήθηκε να συμμετάσχει η αθλήτρια του ομίλου μας Νόνη Ισμήνη βάση των αποτελεσμάτων των εργομετρικών και σωματειακών τεστ που είχε πραγματοποιήσει η υπεύθυνη της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κα Γιαννιού, στις κατηγορίες των μικρών αθλητών των ομίλων. Η μικρή μας Ισμήνη , είναι μια πολλά υποσχόμενη δεκατριάχρονη αθλήτρια καθώς η ενασχόλησή της με το άθλημα ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια προετοιμάζεται με ιδιαίτερο ζήλο και υπακοή, σε όλα όσα της μαθαίνουν οι προπονητές της όπως άλλωστε αυτό φάνηκε με τη συμμετοχή και διάκρισή της στους διασυλλογικούς αγώνες μέσα στο 2014 που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ αρχαρίων κορασίδων. Της ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει έτσι και να την καμαρώνουμε πάντα στο βάθρο των νικητών!

Το τμήμα κωπηλασίας του ΝΟΒ-Α, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές –τριες που πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ,καθώς επίσης κι αυτούς τους αθλητές από την κατηγορία των ανδρών οι οποίοι αν και είναι πλέον φοιτητές, ήρθαν και έδωσαν το παρών τους δυναμικά σ΄ αυτή τη διοργάνωση , αντί να ξεκουραστούν τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα από τις υποχρεώσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους αθλητές του ΝΟΒ-Α πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με μόρια από τη Γ.Γ.Α. από μετάλλιο που κατέκτησαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Κωπηλασίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές μας που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις , που κι αυτοί στήριξαν τον όμιλο μας παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις τους .

Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές κ.κ. : Κουρκούμπας Γεώργιος, Ιωαννίδης Νικόλαος και ο Έφορος του τμήματος κ. Δεμελής Γεώργιος.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (25-26/4/15) ακολούθησαν οι αγώνες πρόκρισης Εθνικής Ομάδας στον Σχινιά, όπου συμμετείχαν τρεις αθλητές μας και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:
Βόντζου Αναστασία: Πρώτη θέση στο σκιφ νεανίδων
Λεμονάς Κων/νος: Πρώτη θέση στην δίκωπο άνευ, ανδρών κάτω των 23 ετών
Δεμελής Νικόλαος: Δεύτερη θέση στο σκιφ εφήβων

Όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος, αγωνίστηκαν σε σκιφ και δίκωπες άνευ πηδαλιούχου.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΒ-Α κ. Χρήστος Γεροβασίλης και τα μέλη του Δ.Σ., συγχαίρουν τους κωπηλάτες-τριες για τις επιτυχίες τους, τους προπονητές και την εφορεία του τμήματος καθώς και τους γονείς για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τους εύχονται καλή και δημιουργική συνέχεια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις