Aνοίγει τα πανιά της η Νίκη Βόλου

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερασιτεχνικής Νίκης πραγματοποιήθηκε χθες 29/4) το βράδυ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στις μέχρι τώρα ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής. Αν και τα μέλη της επιτροπής δεν θέλησαν να αναφέρουν με λεπτομέρειες (για το φόβο διαρροών) τις όποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί για το «αύριο» της ποδοσφαιρικής Νίκης και της ομάδας που θα εκπροσωπήσει το Σύλλογο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εντούτοις τα συμπεράσματα από τη συζήτηση αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Του Γιώργου Αποστολακόπουλου

Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε πως οι μέχρι τώρα ενέργειες, αν και δεν περιλαμβάνουν «διευθύνσεις και ονόματα», πλην του νέου προπονητή, Λεωνίδα Μπίλη και του τεχνικού διευθυντή, Θάνου Θεοδώρου, γίνονται σε πολύ σωστή βάση, με χρονοδιαγράμματα που μπορούν να επιτευχθούν και με στόχους υλοποιήσιμους. Σεμνά και ταπεινά, χωρίς τυμπανουκρουσίες και φανφάρες, η αβεβαιότητα για το μέλλον της ποδοσφαιρικής Νίκης, δίνει τη θέση της στην αίσθηση πως κάτι σωστό χτίζεται και ένας άνεμος αισιοδοξίας αρχίζει να φυσάει στα πανιά που έχει ήδη ανοίξει ο βολιώτικος Σύλλογος.

Συγκεκριμένα:

Γήπεδο

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου να εγκρίνει τη χρηματοδότηση για ριζική ανακαίνιση του «Απ. Νικολαΐδης» αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για την τύχη του αντίστοιχου αιτήματος της Ερασιτεχνικής για το «Π. Μαγουλάς». Όμως, θεωρείται πολύ δύσκολο να χρηματοδοτηθεί το έργο εγκαίρως ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τον προσεχή Σεπτέμβριο. Βέβαια, αν εγκριθεί μία τέτοια χρηματοδότηση, όποτε κι αν έρθει, μόνο για καλό θα είναι. Οι άνθρωποι της Νίκης γνωρίζοντας πως αν περιμένουν μπορεί να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν, έχουν ήδη ξεκινήσει την ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων τόσο του κυρίως γηπέδου, όσο και των δύο βοηθητικών. Τα έργα όμως δεν σταματούν στους αγωνιστικούς χώρους. Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων είναι σχεδόν έτοιμα να υποδεχθούν τις αντίπαλες ομάδες, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για τα αποδυτήρια των γηπεδούχων και τους παρακείμενους βοηθητικούς χώρους. Σε λίγο χρονικό διάστημα το εγκαταλειμμένο θα πάρει νέα μορφή και μετά την ολοκλήρωση των έργων τίποτα δεν θα θυμίζει την εικόνα που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Λεωνίδας Μπίλης

Η επιλογή του Λεωνίδα Μπίλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας έγινε κατόπιν πολλών συζητήσεων. Ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ο προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο μίας ιστορικής ομάδας που αρχίζει από το μηδέν. Είναι φιλόδοξος και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στη δουλειά του, καθώς ο στόχος του είναι να δουλέψει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλοί έχουν την εντύπωση πως ο Λεωνίδας Μπίλης ήταν βοηθός του Στέλιου Μανωλά στο πέρασμά του από τον κυανόλευκο πάγκο. Η αλήθεια είναι πως ο 47χρονος τεχνικός ήταν συνεργάτης του Μανωλά και είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην τακτική που ακολουθούσε η ομάδα, κατά την περίοδο που ομολογουμένως η Νίκη παρουσίασε το ομορφότερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών. Κάτοχος του UEFAPROαλλά και πτυχιούχος της Παντείου. Συμπαθής στον κόσμο της Νίκης γι’ αυτό και οι κυανόλευκοι φίλαθλοι δέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά το άκουσμα της είδησης πως ο Λεωνίδας Μπίλης θα είναι αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει από τα θεμέλια τη νέα ομάδα της Νίκης Βόλου. Ο προπονητής της ομάδας ήταν χθες στο Βόλο επιβλέποντας τις εγκαταστάσεις του «Π. Μαγουλάς» ενώ είχε και πολύωρη συζήτηση με τους ανθρώπους της Επιτροπής Ποδοσφαίρου.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωρά

Μπορεί ονόματα υποψήφιων ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν το ρόστερ της νέας Νίκης Βόλου να μην έχουν διαρρεύσει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με πολλούς μεταγραφικούς στόχους. Οι περισσότεροι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της FootballLeague και οι υπόλοιποι στη Γ’ Εθνική. Τέσσερις από αυτούς αγωνίζονταν στη Νίκη που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συμφωνήσει να φορέσουν τη φανέλα της Νίκης και απομένουν τα τυπικά ώστε να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία και να ανακοινωθούν. Όπως είναι λογικό οι «γάμοι» θα ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι ομάδες τους αυτή τη χρονική περίοδο.

Αθλητικό κέντρο προετοιμασίας

Πριν λίγες μέρες άνθρωποι της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου επισκέφτηκαν το αθλητικό κέντρο που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της η ποδοσφαιρική Νίκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως απομένει η προκαταβολή ώστε οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εισιτήρια Διαρκείας

Αν και δεν ήταν της παρούσης να ανακοινωθούν οι τιμές των καρτών διαρκείας που θα ισχύσουν τη νέα χρονιά εντούτοις ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τις τιμές τους: 250, 150, 100 και 70 ευρώ θα είναι οι τιμές ενώ θα υπάρξουν και οικογενειακά. Τα 70άρια θα είναι τα συνδεσμιακά και για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ τα 250άρια θα είναι γι’ αυτούς που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν στη νέα προσπάθεια καταβάλλοντας ένα μεγαλύτερο αντίτιμο. Την προώθηση και πώληση αυτών των «VIP» υπάρχει η βούληση να την αναλάβει αποκλειστικά ο Ερασιτέχνης.

Συνέντευξη Τύπου

Στη συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζεται για τις προσεχείς ημέρες, πέρα από την παρουσίαση του Λεωνίδα Μπίλη και του Θάνου Θεοδώρου αναμένεται να υπάρξουν και ευχάριστες εκπλήξεις που θα δώσουν το όραμα και το κίνητρο στους φίλους της Νίκης να επανέλθουν και πάλι δίπλα στην ομάδα και στη νέα προσπάθεια αναγέννησής της.

Φιλικά προετοιμασίας

Η Νίκη Βόλου μπορεί να χρειάζεται να χτίσει μία ομάδα από το «μηδέν» όμως έχει το πλεονέκτημα να έχει όλον τον χρόνο μπροστά της, όταν την ίδια χρονική περίοδο οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πέρα από το αθλητικό κέντρο που όπως προαναφέραμε έχει σχεδόν κλειστεί, οι ιθύνοντες της Ερασιτεχνικής σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο προγραμματίζουν τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της. Ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους θα είναι σίγουρα μία ή δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που όπως είναι φυσιολογικό θα δώσει και οικονομική ανάσα στους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μέχρι ο Σύλλογος να έχει τα πρώτα έσοδά του από τα εισιτήρια διαρκείας.

Συμπέρασμα

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής δουλεύουν με ζήλο για να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, αυτό της αναγέννησης της ποδοσφαιρικής Νίκης. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι ενέργειες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και η νέα ομάδα θα ικανοποιήσει με την παρουσία της το φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου. Όμως οι φίλοι της Νίκης πέρα από το αποτέλεσμα ξέρουν να εκτιμούν και την προσπάθεια και όπως όλα δείχνουν αυτή η προσπάθεια αξίζει να στηριχθεί μέχρι τέλους.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις