Ιμεράι: «Φέτος τις βάσεις, του χρόνου πιο δυνατοί» (vid)

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, φιλοξενούμενος στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία». Ο Νίκος Ιμεράι μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, για τα σχέδια του όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της μίας ομάδας στον Βόλο, αρκεί να είναι η Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ιμεράι στους Δ. Μαρέδη και Γ. Αποστολακόπουλο:

«Στην Ελλάδα ήρθα το 1992. Είμαι 26 χρόνια στην Ελλάδα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα τότε στη χώρα μου και ήρθα στην Ελλάδα ως οικονομικός μετανάστης. Ήρθα παιδάκι και τώρα έχω άσπρα μαλλιά. Δεν είχα τίποτα, όμως βρήκα ανθρώπους με στήριξαν, με αγάπησαν, τους αγάπησα κι νιώθω την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα μου. Από τότε δεν έχω ζήσει σε καμία άλλη πόλη, πέρα του Βόλου. Μου αρέσει τόσο αυτή η πόλη που δεν θα μπορούσα να ζήσω αλλού. Στην αρχή τα χρόνια ήταν δύσκολα, όμως οι άνθρωποι εδώ μας στήριξαν, μας έδωσαν δουλειές, ένα πιάτο ζεστό φαί και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».

Για το πώς έγινε φίλαθλος και μάλιστα θερμός της Νίκης Βόλου

«Μένω στη Νέα Ιωνία και από τότε που ο γιος μου γράφτηκε στις Ακαδημίες της Νίκης, άρχισα να παρακολουθώ τους αγώνες της ομάδας κάθε Κυριακή. Αγάπησα πραγματικά αυτή την ομάδα κι έγινα φανατικός Νικιώτης»

Για την περσινή του ενασχόληση με τη διοικητικά της ομάδας

«Πέρυσι ήμουν χορηγός φανέλας της Νίκης Βόλου και είχα αναλάβει να προμηθεύω με φρούτα την ομάδα. Από ‘κει και πέρα θεώρησα πως εφόσον είχα δώσει τον λόγο μου στον κ. Τζήμα πως θα βοηθήσω, δεν μπορούσα να τον αθετήσω και να κάνω πίσω. Έτσι εγώ και ο κ. Βενέτης βοηθήσαμε ώστε η Νίκη να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς την αγωνιστική χρονιά».

Για την φετινή συμμετοχή του στη διοίκηση της Νίκης

«Να σας πω την αλήθεια δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει η δημοσιότητα. Θα πρέπει να διευκρινίσω επίσης πως εγώ και τα υπόλοιπα άτομα της διοίκησης της ομάδας, δεν είμαστε παράγοντες. Είμαστε παιδιά που αγαπάμε την ομάδα και δεν περιμένουμε να ζήσουμε από το ποδόσφαιρο. Έχουμε δουλέψει στη ζωή μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Μπήκαμε μόνο να προσφέρουμε»

Για την απόφασή του να μπει πιο ενεργά στη διοίκηση της ομάδας μετά τον Δεκέμβριο

«Στη διοίκηση ήμουν και πριν αλλά έβλεπα πως η ομάδα δεν προχωρούσε. Η απόφαση ήταν συνολική να ασχοληθούμε παραπάνω και να προσφέρουμε περισσότερα».

Για τον άμεσο στόχο της Νίκης

«Η Νίκη στον αγώνα με τον Αλμυρό μπορεί να κλειδώσει τη δεύτερη θέση. Πιστεύω η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο στην κατηγορία και εκτιμώ πως θα μπορούσε να παίξει και σε μεγαλύτερη κατηγορία»

Για τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική χρονιά

«Του χρόνου, εφόσον ο κόσμος το θελήσει, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Φέτος βάλαμε τις βάσεις και θα πρέπει να επισημάνω πως ξεκινήσαμε από το ‘’μηδέν’’ καθώς δεν υπήρχε τίποτα. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, που ήταν και ο πρώτος μεγάλος στόχος, κάναμε γραφεία, πληρώσαμε πολλά που άφησε η προηγούμενη διοίκηση, όπως πρόστιμα, και γενικότερα πιστεύω πως κάναμε μία καλή δουλειά. Βέβαια, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος».

Για τα χρήματα που έχει βάλει στη Νίκη και αν είναι αρκετά

«Ποτέ τα χρήματα δεν θα είναι αρκετά. Αν ήταν αρκετά θα ήμασταν Μπαρτσελόνα. Αν ως διοίκηση ασχολούμασταν με την ομάδα όπως κάναμε μετά τον Δεκέμβριο πιστεύω πως θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τον πρωτοπόρο»

Για την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος

«Ο κ. Μπέος το γνωρίζει το αντικείμενο, εμείς είμαστε πρωτάρηδες»

Για το αν η διοίκηση θα μπορούσε να σηκώσει το οικονομικό βάρος μίας ΠΑΕ, σε περίπτωση που η Νίκη ανέβαινε κατηγορία

«Σίγουρα, ναι. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός μας. Πιστεύω πως η Νίκη θα πάει ψηλότερα, γιατί το αξίζει. Θα πάει γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία και της αξίζει μία καλύτερη μοίρα»

Για τον Ολυμπιακό Βόλου

«Είναι κι αυτός μία ιστορική ομάδα. Άλλωστε μαζί με τη Νίκη Βόλου είναι οι δύο μεγάλες ομάδες της Μαγνησίας. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχει καλούς παίκτες όμως κάτι άλλο πήγε στραβά. Η διοίκηση του Ολυμπιακού Β. είναι σαν κι εμάς, αγαπούν την ομάδα και δεν περιμένουν να ζήσουν από το ποδόσφαιρο. Προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους και τους δίνω συγχαρητήρια».

Για το αν θα ήταν ενάντια σε μία συγχώνευση ομάδων του Βόλου

«Δεν μπορώ να κρίνω μία τέτοια πρόταση. Εγώ είμαι Νικιώτης και στηρίζω τη Νίκη Βόλου. Δεν θα είχα πρόβλημα να είναι “μία πόλη – μία ομάδα” αρκεί αυτή να ήταν η Νίκη Βόλου».

Η πρόβλεψή του για τον τελικό με τον ΝΠΣ Βόλος

«Πιστεύω πως δεν θα χάσουμε από τον αντίπαλο. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Θεωρώ, γενικότερα, ότι στη Γ’ Εθνική δεν υπάρχει ομάδα να μας κερδίσει εύκολα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις