Με Θωμά Γεωργίου η καλύτερη πεντάδα της 18ης αγωνιστικής

Για ακόμη μία εβδομάδα η Νίκη Βόλου είχε εκπρόσωπο στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, με τον Θωμά Γεωργίου να έχει την τιμητική του από το basketa.gr.

Αναλυτικά το άρθρο:

Ολοκληρώθηκε η δέκατη όγδοη της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Ο «μαέστρος» του Φιλίππου Βέροιας ήταν ξανά εξαιρετικός κι ένας εκ των βασικών λόγων για άλλο ένα άνετο απόγευμα της ομάδας του. Σε μία δύσκολη έδρα, σαν αυτήν του ΑΓΣΙ, οι Ημαθιώτες κέρδισαν με διαφορά 24 πόντων κι εκείνος ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν τη διαφορά, με 23 πόντους και τρία τρίποντα στο ενεργητικό του, σε συνδυασμό με εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Ευθύμης Κοθράς, οδηγεί μαζί με τους ουκ ολίγους ακόμη ποιοτικούς συμπαίκτες του τον Φίλιππο, προς την επάνοδο στη Β’ Εθνική.

2) Θωμάς Γεωργίου (Νίκη Βόλου)

Από ένα ένα ρόστερ εξίσου «πλούσιο», σε μία αποστολή που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη στο Αγρίνιο, εκείνος κατάφερε να ξεχωρίσει. Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά οι 16 του πόντοι του καθιστούν αναμφισβήτητα ως «παράγοντα Χ» της αναμέτρησης και ήταν αυτός που «σκότωσε» τη ΓΕ Αγρινίου, για να ξεπεράσει η Νίκη Βόλου το «εμπόδιο» της. Η συνεισφορά του Θωμά Γεωργίου ήταν καταλυτική, για να μην χαθεί πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» της ανόδου.

3) Λευτέρης Τσελέκης (Εύαθλος)

Αυτός, ο Ημερίδης και ο Σιδηρόπουλος έχουν γίνει ειδικά τον τελευταίο καιρό… φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα. Αυτό φάνηκε και από τους 62 πόντους που σημείωσαν εκ των συνολικά 92 του Ευάθλου, στο ματς με τους Ικάρους Τρικάλων, με εκείνον να έχει 23 με πέντε τρίποντα, «βομβαρδίζοντας» ανελέητα το καλάθι των Θεσσαλών. Κάπως έτσι, η ομάδα του Πολυκάστρου μπορεί να ελπίζει ακόμη και για τετράδα, και όσο ο Λευτέρης Τσελέκης είναι, μεταξύ άλλων, σε τέτοια κατάσταση, μπορεί να ελπίζει βάσιμα.

4) Ιωακείμ Μαυρίδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Ο πρώτος σκόρερ και ηγέτης της ομάδας, ήταν και πάλι παρών με νέα πολύ μεγάλη εμφάνιση, για να κάνει η ομάδα του άλλο ένα μεγάλο «βήμα» στην προσπάθεια της να σώσει την χρονιά. Με τους 19 του πόντους, υποχρέωσε την άμυνα της Νικόπολης να… υποταχθεί στις ορέξεις του, σε ένα παιχνίδι που, αν κρίνει κανείς από το τελικό 61-53, δεν είχε πολλά να προσφέρει από άποψη θεάματος. Ο Ιωακείμ Μαυρίδης, όμως, βρήκε ξανά τις λύσεις.

5) Ανδρέας Χατζόπουλος (Φαίακας Κέρκυρας)

Είναι ένας παίκτης που, τόσο τον καιρό της απουσίας του Περούλη όσο και μετά την επάνοδό του, αποτελεί ένα «σημείο αναφοράς» για τους Κερκυραίους. Το απέδειξε ξανά στην αποστολή στην Πτολεμαΐδα, όπου κερδίζοντας αρκετές «μάχες» κοντά στο καλάθι, για να τελειώσει με 21 πόντους στο ενεργητικό του, κατεύθυνε τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς, σε ένα παιχνίδι όπου για 30 λεπτά έμοιαζαν να τα έχουν βρει «μπαστούνια». Τελικά, όμως, στο φινάλε ξέφυγαν και η παρουσία του Ανδρέα Χατζόπουλου ήταν ξανά ουσιώδης.

Προπονητής: Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος Βέροιας)

Η ομάδα του πάει… τρένο για την επιστροφή στη Β’ Εθνική, με την εικόνα της πολύ περισσότερο να είναι αυτή που πείθει, ότι αξίζει στο τέλος της χρονιάς να είναι η πρωταθλήτρια. Είναι σταθερή, παρουσιάζει κάτι αξιοπρόσεκτο στο παρκέ και ξέρει τι ζητάει, ακόμη και σε επικίνδυνες αποστολές σαν αυτή στα Ιωάννινα, όπου δε δυσκολεύτηκε να «συντρίψει» τον ΑΓΣΙ με εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Γκίμας, που για ακόμη μία χρονιά είχε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, τη μετατρέπει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα εντός γηπέδου και οι Ημαθιώτες σύντομα θα βρίσκονται και πάλι στην απαιτητική τρίτη τη τάξει κατηγορία, εκτός απίστευτου απροόπτου.

2ος όμιλος Βορρά

1) Πέτρος Παπαδόπουλος (ΜΕΝΤ)

Ανέλαβε να βγάλει… τα κάστανα από την φωτιά για την ομάδα του. Δεν είναι μόνο οι 19 πόντοι με δύο τρίποντα κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά με το μακρινό σουτ του στη λήξη ισοφάρισε σε 74-74 κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι έδωσε το ματς για την ΜΕΝΤ, για να το κερδίσει εν συνεχεία στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Πέτρος Παπαδόπουλος, ήταν για ακόμη μία φορά «παρών».

2) Ανδρέας Ψευτογκάς (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η προσφορά του, τόσο στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα όσο και ολόκληρη την φετινή αγωνιστική περίοδο, είναι σπουδαία και λόγω αυτού του συνδυασμού βρίσκεται στην πεντάδα μας. Δεν είναι μόνο οι 12 πόντοι του με δύο τρίποντα, αλλά και η τεράστια του συμβολή στις δύσκολες στιγμές των τελευταίων λεπτών της κανονικής διάρκειας, αλλά και εκείνων της παράτασης, όπου επί της ουσίας ο 24χρονος γκαρντ στάθηκε ψύχραιμος και κράτησε την ομάδα του. Ο Ανδρέας Ψευτογκάς σημείωσε άλλη μία καθοριστική, γεμάτη και ουσιαστική εμφάνιση.

3) Γιώργος Θεοδωράκος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις παίκτες από το θρίαμβο επί του Μακεδονικού, αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τη διαρκώς βελτιούμενη απόδοσή του, «βομβαρδίζοντας» κάθε εβδομάδα «κατά ριπάς» τα αντίπαλα καλάθια. Οι 20 πόντοι του με τέσσερα τρίποντα απέναντι στην ομάδα της Νεάπολης, είναι ενδεικτικοί της τρομερής του φόρμας, που συνδυάζεται με την εξαιρετική πορεία της Ελευθερούπολης. Με τον «μπομπέρ» Γιώργο Θεοδωράκο σε τέτοια κατάσταση, ο κόουτς Παπαδόπουλος μπορεί να είναι σίγουρος και για επόμενες επιτυχίες.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Ο ηγέτης του Πολυγύρου πρόσφερε στην ομάδα του, μαζί με άλλους τέσσερις «διψήφιους» συμπαίκτες του μία ακόμη μεστή εμφάνιση στην Κομοτηνή, προκειμένου να γίνει εύκολη η ζωή της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο με την τοπική ΑΕ. Με 17 πόντους και ένα τρίποντο, πρόσθεσε άλλο ένα «λιθαράκι», με το σύλλογο της Χαλκιδικής να είναι πια πιο κοντά στον Μακεδονικό. Ο Δημήτρης Πιπιλιάρης ξεχωρίζει και σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού πάντοτε η καλή παρουσία του μεταφέρει τη σιγουριά προς τους υπόλοιπους.

5) Κωνσταντίνος Νέσης (Αίας Ευόσμου)

Ο νεαρός σέντερ βάζει υποψηφιότητα ως ένας εκ των κορυφαίων της φετινής κατηγορίας για παίκτες της δικής του ηλικίας, αποτελώντας το σπουδαίο «πουλέν» του Φοίβου Γυμνόπουλου. Πρόσθεσε άλλο ένα σπουδαίο μας στη συγκομιδή του, με 25 πόντους και τρία τρίποντα, απειλώντας από παντού και «διαλύοντας» την ανήμπορη άμυνα του Αστέρα Σίνδου. Η εκπληκτική πρόοδος του Κωνσταντίνου Νέση, είναι από τα πιο ευχάριστα νέα για φέτος.

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Η ομάδα του είναι ένας «οδοστρωτήρας» τα τελευταία δύο χρόνια, αναδύοντας μία νέα δύναμη στην περιοχή της Καβάλας. Μοναδική ήττα που μετράει, άλλωστε, στο διάστημα αυτό, ήταν από τον Μακεδονικό στον πρώτο γύρο και την περασμένη Κυριακή ήρθε μία… πληρωμένη απάντηση εκ μέρους τους, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απέδειξε ξανά, ότι κάτι σπουδαίο δημιουργεί στην Ελευθερούπολη.

πηγή: basketa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις