Όταν ο Ρήγας Φεραίος δεν δέχεται γκολ…

Την περασμένη αγωνιστική ο Ρήγας Φεραίος υποδέχθηκε στο Βελεστίνο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Το παιχνίδι έληξε με σκορ 0-0. Ο Αποστόλης Κεφαλάς, ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε και τα γενέθλιά του, δεν δέχθηκε τέρμα. Η εστία του 23χρονου τερματοφύλακα δεν έχει παραβιαστεί σε 15 από τα 25 παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μερίδιο ωστόσο σε αυτή την επιτυχία διεκδικούν και οι συμπαίκτες του, διότι ο Λάκης Μπακάλης, έχει τονίσει πολλές φορές, ότι η άμυνα του Ρήγα Φεραίου ξεκινά πάντα από την επίθεση.

Από τα 15 παιχνίδια που δεν έχει δεχθεί φέτος τέρμα, η Βελεστινιώτικη ομάδα, τα 8 ήταν εντός έδρας και τα 7 εκτός. Αυτό σημαίνει, ότι η άμυνα της συμπεριφέρεται το ίδιο καλά σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν αγωνίζεται. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη έχει κερδίσει το 60% των παιχνιδιών (9/15) που δεν έχει παραβιαστεί η εστία της. Αυτό είναι πολύ θετικό, διότι μπορεί να κερδίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων στους οποίους η αμυντική λειτουργία της έχει πιάσει την μεγαλύτερη απόδοση που θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ματς. Το αγαπημένο σκορ νίκης σε αυτά τα παιχνίδια για την ομάδα της Μαγνησίας είναι το 1-0 ή το 0-1, αποτέλεσμα που έχει φέρει σε 5 αγώνες αυτής της κατηγορίας. Επομένως, σε αρκετά ματς, ακόμη και το ένα τέρμα είναι αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη.

Στους 12 από τα 15 αγώνες που η ομάδα του Βελεστίνου κράτησε την εστία της απαραβίαστη, ήταν με τις ίδιες ομάδες. Σε αυτά τα παιχνίδια είχε αντίπαλο τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, τον Δωτιέα Αγιάς, την Ένωση Αποστόλου Παύλου, τον Βατανιακό, τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Στο δεύτερο γύρο με αυτές τις ομάδες κατάφερε ότι και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, δηλαδή να κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι το να μη δεχθεί τέρμα κάποια ομάδα με τον ίδιο αντίπαλο για τουλάχιστον 180 λεπτά, σημαίνει ότι έχει καταλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό ή απολύτως ένα βασικό κομμάτι του παιχνιδιού του που είναι η επιθετική του λειτουργία. Όταν μια ομάδα δεν πετυχαίνει τέρμα, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να διεκδικήσει την ισοπαλία.

Εκ του αποτελέσματος απορρέει το συμπέρασμα, ότι οι αντίπαλοι του Ρήγα στα συγκεκριμένα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν ως μοναδική ελπίδα, να κλέψουν από την ομάδα του Βελεστίνου το βαθμό της ισοπαλίας, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, τόσο στον δημιουργό αυτής της ομάδας, Λάκη Μπακάλη, όσο και στους παίκτες του.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις