Ο νόμος της Γιουνάιτεντ (video)

Ο νόμος της Γιουνάιτεντ επικράτησε στο «Ολντ Τράφορντ»!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή έναν «μπέμπη», καθώς ο Μάρκους Ράσφορντ (γέννημα-θρέμμα της Γιουνάιτεντ) κατάφερε να σκοράρει δύο φορές μέχρι το 24′, φέρνοντας το ματς στα μέτρα που ήθελε ο Ζοσέ Μουρίνιο για να το πάει ο Πορτογάλος ακριβώς εκεί που ήθελε.

Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση μίας εκ των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος, έπειτα από 2,5 χρόνια που είχαν μεσολαβήσει τέσσερις ισοπαλίες, ενώ οι «κόκκινοι» μένουν νίκη κόντρα στο μεγάλο τους αντίπαλο από τον Μάρτιο του 2014, πάντα σε ό,τι αφορά ματς Premier League.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς έπειτα από βολέ του Ντε Χέα, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά βγάζοντας σε κατάσταση ένας με έναν τον Ράσφορντ με τον Άρνολντ, ο φορ της Γιουνάιτεντ με ωραία ενέργεια έφερε την μπάλα στο δεξί και «κεραυνοβόλησε» τον Κάριους, κάνοντας το 1-0 στο 14′.

Σε φάση-καρμπόν έγινε το 2-0, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Λουκάκου! Ο Βέλγος που δεν είχε αντίπαλο στην άμυνα της Λίβερπουλ, πήρε την μπάλα και από το βολέ του Ντε Χέα και από τη σύγχυση στην άμυνα των «κόκκινων» επωφελήθηκε ο Ράσφορντ, που με δεύτερο πλασέ στο 24′ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Ζοσέ Μουρίνιο όπως ήταν φυσικό ανέλαβε δράση… Παραχώρησε την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους και ουσιαστικά έβγαλε εκτός συνθήκης αγώνα τους ταχύτατους, Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ, αφού τα διπλά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν στη γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ.

Την ανούσια έως και φλύαρη κατοχή της μπάλας από τη Λίβερπουλ μετουσίωσε σε γκολ ο κατά τ’ άλλα εκπληκτικός, Μπαϊγί, που έδειξε να έχει επιστρέψει για τα καλά μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε όλη τη σεζόν. Στο 66′ ο Μανέ κινήθηκε από τα αριστερά και στην προσπάθεια του Ιβοριανού να απομακρύνει, πέτυχε ένα… πανέμορφο αυτογκόλ, βάζοντας εκ νέου στο παιχνίδι τη Λίβερπουλ.

Κάτι, όμως, που δεν έγινε. Η ομάδα του Κλοπ απειλούσε με πάσες εκτός περιοχής της Γιουνάιτεντ, αλλά οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού έδειχναν σε όλες τις διεκδικήσεις ότι ήθελαν πολύ περισσότερο το παιχνίδι και τελικά τα κατάφεραν, παίρνοντας τη νίκη με το 2-1.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 10/3 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-1
(14′, 24′ Ράσφορντ – 66′ αυτ. Μπαϊγί)

Έβερτον-Μπράιτον
Χάντερσφιλντ-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 11/3

Άρσεναλ-Γουότφορντ (15:30)
Μπόρνμουθ-Τότεναμ (18:00)

Δεύτερα, 12/3

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η επόμενη (31ή) αγωνιστική:

Παρασκευή, 16/3 

Τότεναμ-Νιούκαστλ (22:00)

Σάββατο, 17/3 (17:00)

Μπόρνμουθ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρνλι-Τσέλσι
Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον
Στόουκ Σίτι-Έβερτον
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ-Γουότφορντ (19:30)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις