Νίκη του Διαγόρα κι επεισόδια στο Στεφανοβίκειο

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Διαγόρας, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού, επικρατώντας στην έδρα του επί του Αίαντα Σούρπης με 2-1. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, που ήταν περισσότερες από επτά λεπτά και ήταν αδικαιολόγητες κατά την άποψη των φιλοξενούμενων.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν με δέκα ποδοσφαιριστές, για να έχουμε επεισοδιακό φινάλε με τους ανθρώπους του Αίαντα να καταγγέλλουν επίθεση και ξυλοδαρμό στους ποδοσφαιριστές τους (με έναν από αυτούς, τον Δ. Καλοδήμο, να καταλήγει στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε κάκωση). Καυστική δήλωση- ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό, έκαναν οι φιλοξενούμενοι…
Στο 46’ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Πάσχου, στο 65’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χειλάς (διαμαρτυρία). Στο 78’ μετά από πάσα του Θ. Κωστούλα ισοφάρισε ο Θανάσης Κατσαβριάς, με εκπληκτικό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, που έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Διαγόρα.
Στο 96’ δόθηκε έμμεσο γιατί ο τερματοφύλακας του Αίαντα κράτησε τη μπάλα περισσότερη ώρα, ενώ όπως ισχυρίζονται οι φιλοξενούμενοι υπήρχαν πεσμένοι ποδοσφαιριστές εντός περιοχής. Ο Δημητριάδης σκόραρε το γκολ της νίκης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση του Κουβελά. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με καταγγελλόμενη επίθεση από τους φιλοξενούμενους.

Η δήλωση- ανακοίνωση του Αίαντα
“Διαμαρτυρόμαστε γιατί σήμερα το ποδόσφαιρο πήγε 50 χρόνια πίσω. Το κλίμα στο γήπεδο του Στεφανοβικείου ήταν τέτοιο, που ήθελε να μας επιβάλει να χάσουμε.
Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιον παραγόντων του Διαγόρα, που βρισκόταν μέσα στο αγωνιστικό χώρο.
Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του ποδοσφαιριστή Αλέκου Κουβελά, για το πισώπλατο δολοφονικό χτύπημα στον ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Καλοδήμο, που διεκομίσθη στο νοσοκομείο.
Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη επιλογή της ΕΠΣΘ, να ορίσει αυτόν το διαιτητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Διαμαρτυρόμαστε για τα σφυρίγματα του διαιτητή που μετά την ισοφάρισή μας σφύριζε “100-0”. Για την άνευ λόγου “κόκκινη κάρτα” που δόθηκε στον Χειλά. Για την απόφασή του να σφυρίξει έμμεσο σε μια φάση που υπήρχαν πεσμένοι ποδοσφαιριστές εντός περιοχής. Για τις καθυστερήσεις που χωρίς καμία αιτιολογία έφτασαν στο 97:40’- χρόνος που αναγραφόταν στο ρολόι του όπως τον είδαν οι ποδοσφαιριστές μας. Για το ότι πήγε στα αποδυτήρια, ενώ στον αγωνιστικό χώρο δέρνονταν οι ποδοσφαιριστές μας.”
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Β. Βουραζέρης, Φαράντος (46’ Κ. Καραπλιάγκος), Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Δημητριάδης, Σπ. Καραπλιάγκος (75’ Γάρος), Κουβελάς, Καραμανλής (60’ Καλλιακούδας), Πάσχος, Καναβός (74’ Τρελόπουλος), Γουτούλης.
ΑΙΑΣ: Τσιάτσιος, Παπανικολόπουλος, Μπούρας (55’ Ξηροκώστας), Πλαβός, Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (83’ Κ. Κατσαβριάς), Χειλάς, Μακανίκας, Κωστούλας, Θ. Κατσαβριάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις