Π. Λασκαράκης: Όλος ο κόσμος να έρθει να παρακολουθήσει τη “ματσάρα”

Φιλοξενούμενος της εκπομπής “classico” στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βόλος 986” ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, κ. Περικλής Λάσκαρης,   σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αφού η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στα θέματα του σημερινού τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, αλλά άνοιξε και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν γενικότερα με την ‘Ενωση ή ακόμα και με την ΕΠΟ και  τα επίκαιρα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης διαβάστε όσα ειπώθηκαν για τον σημερινό τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

Για τις προσδοκίες από το σημερινό τελικό
Προσδοκούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, έχοντας  χαμηλό εισιτήριο, για τη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας. Άκουσα διάφορες δηλώσεις από τις δυο ομάδες, ότι δεν τους ενδιαφέρει ο σημερινός τίτλος και λυπάμαι γι αυτό, αν και καταλαβαίνω ότι έχουν υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται.

Νέο το τρόπαιο του τελικού
Το κύπελλο θα είναι καινούργιο,  δικής μου επιλογής, ταυτόχρονα μοντέρνα και ρετρό.
Είναι βαρύ τρόπαιο, αλλά από όσο γνωρίζω οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είναι γυμνασμένοι και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το σηκώσουν.

Για τις οπαδικές του προτιμήσεις
Και τις δύο ομάδες του Βόλου της αγαπώ εξίσου, πέρα από το τι μπορεί να πιστεύει καθένας. Ο πατέρας μου είναι Ολυμπιακός Βόλου και παρακολουθούσα ανελλιπώς και τις δύο ομάδες όλα τα χρόνια, με εισιτήρια διαρκείας και χαίρομαι για τις επιτυχίες και των δύο ομάδων.
Απλά η Νίκη Βόλου είναι λίγο περισσότερο στην καρδιά μου, λόγω της προσφυγικής καταγωγής που έχω και αυτά τα πράγματα εμένα προσωπικά με αγγίζουν λίγο περισσότερο. Εν πάση περιπτώσει όμως, δεν έχει καμία σημασία τι ομάδα είμαστε.

Σχετικά με τη φήμη ότι μπορεί να μην γίνει τελικός σήμερα
Δεν τίθεται κανένα θέμα να μη γίνει ο τελικός. Θα πάνε όλα καλά. Τα μικρά πράγματα, οι μικροδιαφορές, με δύο ομάδες που έχουν και μία δεδομένη αντιπαλότητα – η οποία δεν αφορά την Ένωση- είναι μέσα στο πρόγραμμα.  Δεν χρειάζεται ούτε να τα μεγεθύνουμε, ούτε να τα αναλύουμε περισσότερο.

Για την αντιπαράθεση  αναφορικά με τη χρήση των αποδυτηρίων
Όλα αυτά τα θέματα συμφωνήθηκαν, μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων, μετά από την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Ενώσεως κι έβγαλε τυπικά γηπεδούχο το Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο “Βόλος”.
Ο Ολυμπιακός Βόλου, προς τιμήν του, αμέσως παραχώρησε τα αποδυτήρια τα οποία είχε  και επιλέχθηκαν από την Αστυνομία για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα τους χώρους.
Αν υπήρξε λανθασμένη ενημέρωση των εκπροσώπων προς τις ομάδες τους,  και δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά. Από εκεί και πέρα διάβασα κι άκουσα χίλια πράγματα, τα οποία είναι για μένα ήσσονος σημασίας και δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν. Ένα παιχνίδι  είναι και στη συνέχεια τα πράγματα θα επανέλθουν ως έχουν. Θεωρώ ότι το θέμα είναι αστείο να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή.
Και φυσικά να γνωρίζετε ότι από Πανθεσσαλικό στάδιο έχει δοθεί  απόλυτα νόμιμα, γι αυτό το διήμερο στην Ένωση κι έχει αποδοθεί το αντίστοιχο τίμημα.

Για το αν η Νίκη βγάλει τα δίχτυα από τις εστίες του Πανθεσσαλικού
Σε όλα τα θέματα πήγαμε απολύτως τυπικά κι αν κάποια στιγμή θα παρεκκλίναμε σε κάτι, θα ήταν μόνο προς διευκόλυνση των Σωματείων.  Σε ότι αφορά στα δίχτυα που θα τοποθετηθούν στις εστίες δεν τέθηκε κανέναν θέμα.

Για ποιο λόγο δεν ανακοινώθηκε ο διαιτητής
Σε αυτές τις διοργανώσεις ο διαιτητής ανακοινώνονται τελευταία στιγμή. Η διαιτητική τριάδα θα ανακοινωθεί εγκαίρως από την Ένωση και να είστε βέβαιοι ότι έχει καταβληθεί προσπάθεια δια του αρμόδιου αρχιδιαιτητή,  να ορίσει τους καλύτερους διαιτητές, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα τελικό.
Οι διαιτητές αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτροπές και με συγκεκριμένα κριτήρια.  Δεν θα παίξει κανένα ρόλο η διαιτησία σ’ αυτό το παιχνίδι. Ούτε τα δίχτυα, ούτε τα αποδυτήρια θα παίξουν ρόλο.
Το παιχνίδι αυτό, προς πείσμα πολλών, θα ξεκινήσει, θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Για το αν ο κ. Δημητριάδης θα είναι ο διαιτητής του τελικού
Δεν  θα σας πω ποιος είναι ο διαιτητής του τελικού,  θα σας πω όμως ότι δεν θα είναι ο κύριος Δημητριάδης.

Για το τελετουργικό της απονομής
Η απονομή δεν θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην εξέδρα των επισήμων. Πρώτα θα περάσει η ηττηθείσα ομάδα για να παραλάβει τα μετάλλια της και στη συνέχεια η νικήτρια ομάδα.

Σχετικά με τις πωλήσεις των εισιτηρίων
Η συμφωνία την οποία είχαμε κάνει, είναι ότι χθες το βράδυ στις 08:00′ θα έρχονταν οι εκπρόσωποι των ομάδων για να κάνουμε την εκκαθάριση των εισιτηρίων,  όχι την οικονομική εκκαθάριση. Τα εισιτήρια τα έχουμε προπληρωθεί και από τις δύο ομάδες, ώστε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τα διαθέσουν με όποιο τρόπο θέλουν και ατύπως σε όποια τιμή θέλουν.
Η δική μας πρόθεση ήταν το εισιτήριο να είναι στα 10 ευρώ, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώσαμε και τα δύο σωματεία, ιδιαίτερα τη Νίκη Βόλου που έχει μεγάλο αριθμό φιλάθλων, ότι σε περίπτωση που υπήρχε ζήτημα εξαντλήσεως των εισιτηρίων αν μας ενημέρωναν τη Δευτέρα, θα μπορούσαμε να εκδώσουμε κι επιπλέον εισιτήρια.
Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ μας ζητήθηκε να μην γίνει η εκκαθάριση από χθες, ώστε να διατεθούν εισιτήρια και σήμερα και φυσικά δεν είχαμε καμία αντίρρηση.Η Ένωση θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Για τη διάθεση των εισιτηρίων, τα έσοδα αλλά και τα έξοδα του αγώνα
Κάθε ομάδα δικαιούται να κρατήσει τα μισά από τα έσοδα που είχε, ανάλογα με τις πωλήσεις εισιτηρίων που πραγματοποίησε. Τα έξοδα είναι μισά- μισά, ανεξαρτήτου  πόσα εισιτήρια διέθεσε κάθε ομάδα. Αν πούλησε λίγα, θα αναγκαστεί να συμπληρώσει το ποσό από την τσέπη της.
Τα έξοδα αφορούν τη χρήση του σταδίου, τα συνεργεία καθαρισμού, σεκιούριτι, εάν γίνει χρήση των φώτων, τη διαιτησία τα έπαθλα του Κυπέλλου, τα μετάλλια κλπ.

Για τον αν υπάρχουν φίλαθλοι στις ενδιάμεσες κερκίδες, πλην των πετάλων
Δεν γινόταν αν κι επιθυμία δική μας ήταν να υπάρχουν φίλαθλοι και στις ενδιάμεσες κερκίδες, δεν το επέτρεπε η αστυνομία.

Να έρθει κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει τη “ματσάρα”
Θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους όλου του Βόλου σε αυτό το παιχνίδι. Θέλω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει τη ματσάρα, διότι πρόκειται αντικειμενικά γιατί τις δύο καλύτερες ομάδες βαθμολογικά στον όμιλο της Γ’ Εθνικής και  πάντοτε αυτοί οι αγώνες έχουν ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον.
Ας απολαύσουμε τον αγώνα,  ας καθαρίσει το μυαλό μας, γιατί η αντιπαλότητες των ομάδων αυτών- όποιες και αν είναι-  σήμερα δεν θα πρέπει να να υπάρχουν και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν γενικώς , αλλά για αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, πέρα από το να ευχηθώ.
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι αντιμετωπίσω τη σημερινή γιορτή του ποδοσφαίρου, αυτές τις δυο ομάδες, τις φιναλίστ, ως δυο ομάδες της Ενώσεώς μας,  να τους παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε όπως και κάναμε και βεβαίως τους φιλάθλους που θα έρθουν στο Πανθεσσαλικό με έφηβο να απολαύσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και φεύγοντας όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι…

Απόδοση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις