Άξια Κυπελλούχος η Νίκη, 3-2 τον ΝΠΣ Βόλος

Η Νίκη Βόλου στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος της ΕΠΣΘ, καθώς ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, βάζοντας τρία τέρματα με τους Καρτσαμπά, Μέτσε και Ιορδανίδη, ενώ στο δεύτερο μέρος, που αγωνίστηκε για παραπάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, διατήρησε προβάδισμα ενός τέρματος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Σκουλά.
Ο ΝΠΣ «Βόλος» δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές αρετές του καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι εφάρμοσαν με θρησκευτική ευλάβεια το πλάνο των προπονητών τους, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν ένα γκολ με τον Ντεντάκη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη η φυσιολογική πίεση που άσκησαν μετά την αποβολή του Ντινιωτάκη, απέφερε ένα ακόμη τέρμα με τον Μηλιώτη στο 87′ που όμως δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψουν στο ματς.

Πώς παρατάχθηκε ο ΝΠΣ «Βόλος»
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Χουάν Φεράντο, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Μούτσα. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ζέρης και το αριστερό ο Ντεντάκης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Πέντα, Καμπαγέρο και Πίτου Γκαρσία. Στις πτέρυγες της επίθεσης ξεκίνησαν, ο Ηλιόπουλος, από τη δεξιά πλευρά και ο Δεμηρτζόγλου από την αριστερή. Τέλος, σε ρόλο κεντρικού επιθετικού ξεκίνησε ο Μάντζης.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Το τεχνικό δίδυμο των Ξηροφώτου- Μπούις, προτίμησε να επιλέξει διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Θεολόγης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς και Λάιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Ντόλγκι. Μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ιορδανίδης, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ντινιωτάκης από δεξιά και ο Μπάιριτς από αριστερά. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Τζιώρας.

Η Νίκη Βόλου «πετούσε» στο πρώτο ημίχρονο
Η Νίκη επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τα αργά γυρίσματα των αμυντικών των τυπικά γηπεδούχων. Μόλις στο 7’ o Μέτσε εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τον Ντινιωτάκη να πιάνει το σουτ σε δεύτερο χρόνο, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μούτσα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χρ. Καρτσαμπάς με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους».
Δύο λεπτά αργότερα, ο Νεντάκης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Νίκης, έπειτα από σέντρα του Δεμηρτζόγλου από τα αριστερά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι «κυανόλευκοι» δεν τα παράτησαν και στο 13’ πραγματοποίησαν το 2-1, με πέναλτι που κέρδισε ο Τζιώρας από αντικανονικό μαρκάρισμα του Δημόπουλου στο ίδιο λεπτό, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μέτσε στην αριστερή γωνία του τεματοφύλακα του ΝΠΣ «Βόλος».
Στη συνέχεια του αγώνα, το σουτ του Ντινιωτάκη στο 18’ από το ύψος της περιοχής των γηπεδούχων, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μούτσα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση στο 22’, ο Δημόπουλος.
Στο 35’ ο Ντινιωτάκης επιχείρησε να απειλήσει τους γηπεδούχους με νέο σουτ από μακριά, αλλά ο Μούτσα μπλόκαρε τη μπάλα με άνεση. Αυτό που δεν κατάφερε, ο Ντινιωτάκης, το πέτυχε ο Ιορδανίδης στο 40’ με πλασέ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, έπειτα από πάσα-στρώσιμο του Τζιώρα στον ίδιο.
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τους ποδοσφαιριστές των “κυανόλευκων” να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, κρατώντας με το ένα χέρι το κύπελλο της ΕΠΣΘ, καθώς είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με παίκτη λιγότερο κυπελλούχοι, οι «κυανόλευκοι»
Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους, πραγματοποιήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον Δεμηρτζόγλου να πατάει περιοχή, ξεκινώντας την προσπάθεια του από τη δεξιά πλευρά, σουτάροντας από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Θεολόγης μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 62’ ο Ντινιωτάκης αποβλήθηκε από το παιχνίδι, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, κ. Σκουλά, για αντικανονικό μαρκάρισμα σε ποδοσφαιριστή των «κυανέρυθρων», μία φάση που ο διαιτητής της αναμέτρησης εξάντλησε την αυστηρότητά του. Έτσι, η Νίκη Βόλου για παραπάνω από μισή ώρα (σ.σ. μαζί με τις καθυστερήσεις) συνέχισε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιορδανίδης χτύπησε από μαρκάρισμα παίκτη του ΝΠΣ «Βόλος», με τους ποδοσφαιριστές της Νίκης να ζητούν να τηρηθεί το «fair play», αλλά οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν κανονικά την προσπάθεια τους για να βγουν μπροστά απέναντι σε εννέα παίκτες των φιλοξενούμενων.
Στο 75’ ο Δεμηρτζόγλου επιχείρησε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, μεταβιβάζοντας τη μπάλα στον Μάντζη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεολόγη.
Μετά από δώδεκα λεπτά, ο Μηλιώτης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Νίκης Βόλου και χρίστηκε σκόρερ, μειώνοντας σε 2-3, βάζοντας παράλληλα την ομάδα του στο κόλπο της κατάκτησης του τροπαίου.
Στο 91’ ο Ηλιόπουλος σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τον Θεολόγη να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντεντάκης σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης του είπε και πάλι «όχι», βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ.
Στην τελευταία καλή φάση του τελικού, ο Δημόπουλος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 92’, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αντίπαλου ποδοσφαιριστή και να καταλήγει κόρνερ. Επίσης, η Νίκη διατήρησε το προβάδισμα της μέχρι το τέλος του αγώνα, κατακτώντας παληκαρίσια το κύπελλο της ΕΠΣΘ, αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μισή ώρα.

Σκόρερ: 9’ Ντεντάκης, 87′ Μηλιώτης-7’ Χρ. Καρτσαμπάς, 14’ Μέτσε, 40′ Ιορδανίδης.
Κίτρινες: Δεμηρτζόγλου, Γκαλίτσιος-Γενιτσαρίδης, Ντινιωτάκης, Θεολόγης.
Κόκκινη: 62′ Ντινιωτάκης.
Διαιτητής: Μ. Σκουλάς.
Βοηθοί: Χ. Παπαδημητρίου, Α. Αναστασίου.
ΝΠΣ «ΒΟΛΟΣ»: Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης (71′ Κολλάς), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου (80′ Μηλιώτης), Πέντα, Καμπαγέρο (89′ Μελισσόπουλος), Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι (90′ Βέργος), Ντινιωτάκης, Ιορδανιδης (82′ Τζάθας), Μπάιριτς (73′ Βουρδάκης), Τζιώρας (78′ Αναστασίου).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις