Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!

Στα προημιτελικά με χορταστική παράσταση από τον Λιονέλ Μέσι πέρασε η Μπαρτσελόνα. Η Τσέλσι υποκλίθηκε στον Αργεντινό και οι Καταλανοί με το 3-0 στο «Καμπ Νου», αλλά και το 1-1 από το πρώτο ματς στο Λονδίνο πέρασαν στην επόμενη φάση.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μέσι άνοιξε το σκορ, αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, που πιάστηκε στον ύπνο ύστερα από σουτ από δύσκολη γωνία. Στο 20’ έβγαλε μόνος του τρομερή αντεπίθεση, άνοιξε στον Ντεμπελέ που με σουτ κεραυνό έκανε το 2-0.

Η Τσέλσι πάντως το πάλεψε αρκετά και άξιζε ένα γκολ. Στο 45+1’ στάθηκε άτυχη όταν ο Μάρκος Αλόνσο (ήταν εξαιρετικός) σημάδεψε το δοκάρι με φάουλ, ενώ οι μπλε είχαν ευκαιρίες και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος. Στο 63ο λεπτό ο Μέσι «καθάρισε» οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση, καθώς ο Σουάρες του άνοιξε τη μπάλα ύστερα από αντεπίθεση και αυτός πέρασε και πάλι την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά. Στη συνέχεια του ματς είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ οι μπλε είχαν και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Ρούντιγκερ στο 90.

To ματς:

Τρομερό ξεκίνημα για την Μπαρτσελόνα, που μόλις στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση άνοιξε το σκορ στο 3’ με τον Μέσι να αιφνιδιάζει τον Κουρτουά και να περνάει την μπάλα από δύσκολη γωνία κάτω από τα πόδια του. Η Τσέλσι παρά το… βουνό που είχε μπροστά της αντέδρασε καλά και με οδηγό τον Αζάρ απείλησε τους μπλαουγκράνα. Ο Μέσι δεν είχε καμία όρεξη για περιπέτειες και με τρομερή αντεπίθεση που ενορχήστρωσε μόνος, έσπασε στον Ντεμπελέ που έγραψε με δυνατό σουτ το 2-0 στο 20’!

Μετά και από το δεύτερο γκολ οι Καταλανοί πήγαν σε πιο σέιφ ρυθμό και άφησαν μέτρα στους παίκτες του Κόντε. Η Τσέλσι είχε αρκετά καλή κυκλοφορία και με όπλο την αριστερή της πλευρά, που λειτουργούσε καλά, έφτιαξε φάσεις. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου είχε τον έλεγχο στο Καμπ Νου όμως δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου στάθηκε άτυχη, αφού η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο βρήκε στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν (45+1’).

Αρκετά καλύτερη ήταν η Τσέλσι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να δίνει χώρο στην αντίπαλό της και οι παίκτες του Κόντε πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ. Παρά την πίεση, οι Λονδρέζοι δεν βρήκαν μεγάλη ευκαιρία και στο 63ο λεπτό ήρθε και η χαριστική βολή. Έπειτα από αντεπίθεση, ο Σουάρες έσπασε στον Μέσι που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του, περνώντας την μπάλα και πάλι κάτω από τα πόδια του Κουρτουά.

Μετά και από το 3-0 το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα του Κόντε είχε «στεγνώσει» από κουράγια και δυνάμεις, ενώ η Μπάρτσα είναι η αλήθεια πως κατέβασε στροφές. Πάντως μέχρι το φινάλε υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες με την Τσέλσι να στέκεται άτυχη και στο 90’ όταν ο Ρούντιγκερ σημάδεψε το οριζόντιο του Τερ Στέγκεν με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπούσκετς (61’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (56’ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (67’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες

Στον πάγκο: Σίλεσεν, , Πάκο Αλκάθερ, Ντιν, Βερμάελεν

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Καντέ, Φάμπρεγκας, Γουίλιαν, Μόζες (67’ Ζαπακόστα), Αζάρ (82’ Πέδρο), Ζιρού (67’ Μοράτα)

Στον πάγκο: Καμπαγέρο, Μπακαγιόκο, Κέιχιλ, Έμερσον

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Γήπεδο: Καμπ Νου

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις