Europa League: Μεγάλες μάχες για την πρόκριση στους «8»

Το ζευγάρι της Αρσεναλ με την Μίλαν δεσπόζει στο πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League.

Οι δύο ιστορικές και δημοφιλείς ομάδες θα παίξουν σήμερα στο Λονδίνο και θα μονομαχήσουν για μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά και το δικαίωμα να συνεχίζουν να ελπίζουν ότι -μέσω της κατάκτησης του τροπαίου- θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουν μέσω των εθνικών τους πρωταθλημάτων. Φαβορί πάντως είναι η Άρσεναλ μετά το υπέρ της 2-0 στο Μιλάνο.

Ενδιαφέρον πάντως – ίσως και μεγαλύτερο – υπάρχει για τέσσερα ακόμη παιχνίδια της διοργάνωσης.
Η Ντιναμό Κιέβου στο πρώτο παιχνίδι κατάφερε να πάρει ισοπαλία στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο με 2-2 και οι Ιταλοί πρέπει να πάρουν τη νίκη αν έχουν βλέψεις για να συνεχίσουν στους «8».

Δύσκολες στιγμές αναμένεται να περάσει στην Τσεχία η Σπόρτινγκ που αναμετράται με την Πλζεν. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα οι γηπεδούχοι θα ανοιχτούν μην έχοντας κάτι να χάσουν και έχουν αποδείξει ότι παλεύουν έως το τέλος. Από την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι είναι βέβαιο ότι θα βρούν χώρους στις αντεπιθέσεις για να σφραγίσουν με ένα γκολ την πρόκρισή τους.

Αμφίρροπο θα είναι και το παιχνίδι της Ζενίτ με την Λειψία. Οι Γερμανοί καλούνται να υπερασπιστούν το 2-1 με το οποίο επικράτησαν στην έδρα τους, ενώ οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους και θα επιδιώξουν να είναι εκείνοι στην αυριανή κλήρωση της επόμενης φάσης.

Αφήσαμε τελευταία την αναμέτρηση της Σάλτσμπουργκ με την Ντόρτμουντ, όπου αναμένεται να… πέσουν κορμιά. Οι Αυστριακοί έκαναν την τεράστια έκπληξη επικρατώντας μέσα στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ με 2-1 και θέλουν να αποδείξουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν ήταν φωτοβολίδα, αλλά έχουν το υλικό να προχωρήσουν. Οι Βετσφαλοί που περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος είναι βέβαιο ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους…

Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέιγ και Λυών έχουν ήδη ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετά τις πρώτες αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα παιχνίδια (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): 

18:00 Λοκομοτίβ Μόσχας – Ατλέτικο Μαδρίτης (0-3)
20:00 Ζενίτ – Λειψία (1-2)
20:00 Μπιλμπάο – Μαρσέιγ (1-3)
20:00 Ντιναμό Κιέβου – Λάτσιο (2-2)
20:00 Βικτόρια Πλζεν – Σπόρτινγκ (0-2)
22:05 Άρσεναλ – Μίλαν (2-0)
22:05 Σάλτσμπουργκ – Ντόρτμουντ (2-1)
22:05 Λυών – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις